A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 363 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
A Földközi-tenger vidékén és Indiában már az ókorban termesztették és hasznosították. A növény levele és magja adja a fűszert. A mag íze kissé az ánizsra emlékezetet, picit keserű. A magot felhasználás előtt pirítják, majd megőrlik, főként fűszerkeverékek, pl. a curry egyik alkotóeleme, lencse- és burgonya ételekben gyakori összetevő.
Termék Lakhsmy görögszéna őrölt 30 g EAN kóddal van jelölve 5999550165213.
A Földközi-tenger vidékén és Indiában már az ókorban termesztették és hasznosították. A növény levele és magja adja a fűszert. A mag íze kissé az ánizsra emlékezetet, picit keserű. A magot felhasználás előtt pirítják, majd megőrlik, főként fűszerkeverékek, pl. a curry
Az Lakhsmy fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretekhez ajánljuk
Wasabi Őrölt A japán vízitorma eredetileg a hegyi folyók és patakok partján élő növény, melynek a gyökere adja a fűszert. Íze és illata a tormára hasonlít, de annál jelentősen intenzívebb. Hagyományosan cápabőrön reszelték le a gyökereket, majd ízesítették. Valódi
A gyömbér főleg olyan húsok párolásához jó, amelynek szelídebb ízt szántunk. Tehetjük még egyes tésztákba, főleg a mézeskalácsba is. Több vidéken a húsleves ízesítésére is használják
Felhasználása: kiválóan használható a sült halételekhez, vagy a hozzájuk kínált mártásokhoz. A sertés és bárányból készült ételekhez, továbbá péksüteményekhez is jól illeszkedik, valamint számos fűszerkeverék alkotóeleme
A fehérbors íze a feketeborséhoz hasonló, de finomabb aromájú és kevésbé csípős. Elsősorban olyan ételek készítésénél használjuk, ahol a fekete bors elrontaná a fogás küllemét
A szerecsendió erős illatú, sajátságos aromájú, erősen fűszeres, édeskés-savanykás, enyhén csípős ízű fűszer. Alkalmas húsételek, zöldségek, burgonya, mézeskalács, pudingok, fűszeres és forralt borok ízesítésére
A Földközi-tenger vidékéről és Nyugat-Ázsiából származó növény, sárgás színű magja és levelei adják a fűszert. Íze és illata a curry levélhez hasonlít, de nem annyira intenzív. A görögszéna levél jól illeszkedik a csirke-, vagy halételekhez és a hozzájuk tartozó
A fahéj darabosan és őrölve kapható. A darabos fahéjat gyümölcslevesekbe, gyümölcsmártásokba, valamint forralt borba főzzük. Az őrölt változatát keverjük minden diótöltelékbe, diós sütemény tésztájába és nem hiányozhat a mézeskalácsból sem. Porcukorral összekeverve
Az Lakhsmy fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretekhez ajánljuk
A koriander keletről került a nyugati világba. A növény minden része használható a konyhában, a levelek és a hajtások jól illeszkednek salátákhoz, a gyökere pedig párolt zöldségként fogyasztható. A koriander a mexikói és közel-keleti ételek gyakori ízesítője. Erős
A kömény ma már inkább csak egyes vidékek jellegzetes konyhájában gyakori , holott nem hiányozhat levesekből, főleg a húslevesekből , illetve egyes főzelékekből. Kitűnő ízesítője a salátáknak, legfőképp a céklának, káposztának, de zamatosabb lesz a sertéssült is, ha
A chili Mexikóból származik, valójában nagyon csípős paprika, ezért óvatosan bánjunk vele. Őrölve árusítják és egy késhegynyi elegendő belőle a különféle ragukba, paprikásba, pörköltbe
Ez egy különösen ízletes és ősi fűszerféleség, mely Indiában őshonos. A kardamom használata azóta széles körben elterjedt a világban, szinte valamennyi kultúrában megtalálható ezeknek az ízletes magoknak a saját jellegzetes használati módja. Indiában, ahol mind a zöld,
Az egyik legrégebben használt és talán a legsokoldalúbb fűszerünk. Az enyhén kesernyés, kámforos aromájú levelek adják a fűszert. Minden fajtájú húsételnél jól használható. Grillezéshez, sültek, péksütemények, vagy burgonyaételek készítéséhez kiváló
Nyugat-Ázsiában őshonos, külsejében a köménymagra hasonlító, de ízében attól teljesen eltérő fűszernövény. Indiában az egyik legtipikusabb ízesítő, de előszeretettel használják Ázsia más részein, az észak-afrikai konyhákban, valamint Dél-, és Közép-Amerika
A Dél-Ázsiában honos örökzöld cserjének a termése adja a fűszert. A csillag alakú termés minden csúcsában, egy-egy mag található. Íze és illata az ánizsra hasonlít. A hibátlan csillagánizs gyönyörű formája, már önmagában is pompás látványt nyújt. Gyümölcslevesek,
A fekete sót, amit szikla sóként vagy kala namakként is ismernek, közép Indiában bányásszák. Ez a finomra őrőlt, rózsaszín-szürkés só ásványi anyagokban gazdag, íze leginkább a tojás ízére hasonlít, ami miatt tojás helyettesítésére is használható. Füstös,
A bors nélkülözhetetlen fűszer a főzés során. Többféle fajtája ismert, a fekete- és a fehérbors, mindkettő szemesen és őrölve is kapható, valamint a cayenne bors, amely csak őrölve van az üzletekben. A fekete szemes borsot általában levesek, párolt húsok ízesítésére
Az örökzöld Pimenta fák termésének magjai adják a fűszert. A magokat zölden szedik le, melyek a szárítást követően megbarnulnak és felületük ráncos lesz. Illata a szegfűszeghez hasonló, némi fahéjas beütéssel, íze a borsra emlékeztet és hasonlóan csípős. Kolumbusz
A kurkuma leheletnyi narancs és gyömbér illattal dúsított fűszeres aromájú, erős ízű fűszer. Elsősorban ételek és italok ártalmatlan színezője lehet
A szegfűszeg intenzív, erősen aromás és édeskés illatú, kissé kesernyés, égető ízű fűszer. Alkalmas hús- és halételek, vadételek, mézeskalács, forralt borok, kompótok, édességek, tésztatöltelékek ízesítésére
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió kellemes, egyedi aromájú fűszer, amely nagyon intenzív, ezért érdemes óvatosan adagolni. A szerecsendió