A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 425 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
A bors nélkülözhetetlen fűszer a főzés során. Többféle fajtája ismert, a fekete- és a fehérbors, mindkettő szemesen és őrölve is kapható, valamint a cayenne bors, amely csak őrölve van az üzletekben. A fekete szemes borsot általában levesek, párolt húsok ízesítésére használjuk. Az őrölt feketeborsból csak csipetnyit teszünk a mártásokba, húsételekbe, levesekbe, főleg azokba, amelyeknek sötétebb a színe. A szemes fehérborsot jobbára savanyúságokba rakjuk, az őrölt fehérborssal viszont azokat a mástárokat, ételeket ízesítjük, amelyeknek világossárga a színe, mert ezeket a sötét színű őrölt bors szürkéssé tenné. A cayenne bors színe vöröses, íze csípős, ezért csak egy késhegynyi kerülhet azokba az ételekbe, amelyek a különleges, csípős zamatot igénylik.
Termék Lakhsmy feketebors őrölt 40 g EAN kóddal rendelkezik 5999550160270.
Kategória | Borsó, Fűszerek |
EAN | 5999550160270 |
A bors nélkülözhetetlen fűszer a főzés során. Többféle fajtája ismert, a fekete- és a fehérbors, mindkettő szemesen és őrölve is kapható, valamint a cayenne bors, amely csak őrölve van az üzletekben. A fekete szemes borsot általában levesek, párolt húsok ízesítésére
A bors nélkülözhetetlen fűszer a főzés során. Többféle fajtája ismert, a fekete- és a fehérbors, mindkettő szemesen és őrölve is kapható, valamint a cayenne bors, amely csak őrölve van az üzletekben. A fekete szemes borsot általában levesek, párolt húsok ízesítésére
Feketebors őrölt. Alkalmazása: Csípős ízű és illatú fűszer. Előszeretettel használják húsból, halból, tojásból készült ételekbe, salátákba, levesekbe és mártásokba. Összetétele: fekete bors 100 %
A bors a fűszerek királya – könnyen kombinálható aromája és erőteljes csípőssége miatt világszerte népszerű fűszer. Összetevők: Feketebors őrölt, szárított
Az Lakhsmy fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretekhez ajánljuk
Az Lakhsmy fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretekhez ajánljuk
Az Lakhsmy fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretekhez ajánljuk
A feketebors, fehérbors és zöldbors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő. Ez a bors változat gyümölcsös-fanyar íz világgal rendelkezik, csípőssége is visszafogott. Felhasználása: szinte minden
A kurkuma leheletnyi narancs és gyömbér illattal dúsított fűszeres aromájú, erős ízű fűszer. Elsősorban ételek és italok ártalmatlan színezője lehet
Az Lakhsmy fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretekhez ajánljuk
A fehérbors íze a feketeborséhoz hasonló, de finomabb aromájú és kevésbé csípős. Elsősorban olyan ételek készítésénél használjuk, ahol a fekete bors elrontaná a fogás küllemét
A legnépszerűbb és legismertebb fűszer a világon. Íze csípős, illata jellegzetes. Levesek, húsételek, halételek, pácok, öntetek fűszere, a legtöbb fűszerkeverék alkotó eleme. Egyben és őrölve is fogyasztjuk
Az egyik legrégebben használt és talán a legsokoldalúbb fűszerünk. Az enyhén kesernyés, kámforos aromájú levelek adják a fűszert. Minden fajtájú húsételnél jól használható. Grillezéshez, sültek, péksütemények, vagy burgonyaételek készítéséhez kiváló
A feketebors a legelterjedtebb fűszerek közé tartozik, jellegzetesen erős íze és illata van. Felhasználása: A feketeborsot saláták, levesek, pácok, mártások, húsételek és kolbászfélék elkészítéséhez használják. Összetétele: fekete bors 100 %
A Dél-Ázsiában honos örökzöld cserjének a termése adja a fűszert. A csillag alakú termés minden csúcsában, egy-egy mag található. Íze és illata az ánizsra hasonlít. A hibátlan csillagánizs gyönyörű formája, már önmagában is pompás látványt nyújt. Gyümölcslevesek,
Az örökzöld Pimenta fák termésének magjai adják a fűszert. A magokat zölden szedik le, melyek a szárítást követően megbarnulnak és felületük ráncos lesz. Illata a szegfűszeghez hasonló, némi fahéjas beütéssel, íze a borsra emlékeztet és hasonlóan csípős. Kolumbusz
A szegfűszeg intenzív, erősen aromás és édeskés illatú, kissé kesernyés, égető ízű fűszer. Alkalmas hús- és halételek, vadételek, mézeskalács, forralt borok, kompótok, édességek, tésztatöltelékek ízesítésére
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió kellemes, egyedi aromájú fűszer, amely nagyon intenzív, ezért érdemes óvatosan adagolni. A szerecsendió
Az Lakhsmy fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretekhez ajánljuk
A fahéj darabosan és őrölve kapható. A darabos fahéjat gyümölcslevesekbe, gyümölcsmártásokba, valamint forralt borba főzzük. Az őrölt változatát keverjük minden diótöltelékbe, diós sütemény tésztájába és nem hiányozhat a mézeskalácsból sem. Porcukorral összekeverve
A koriander keletről került a nyugati világba. A növény minden része használható a konyhában, a levelek és a hajtások jól illeszkednek salátákhoz, a gyökere pedig párolt zöldségként fogyasztható. A koriander a mexikói és közel-keleti ételek gyakori ízesítője. Erős
A kömény ma már inkább csak egyes vidékek jellegzetes konyhájában gyakori , holott nem hiányozhat levesekből, főleg a húslevesekből , illetve egyes főzelékekből. Kitűnő ízesítője a salátáknak, legfőképp a céklának, káposztának, de zamatosabb lesz a sertéssült is, ha