A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 394 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
Felhasználása: kiválóan használható a sült halételekhez, vagy a hozzájuk kínált mártásokhoz. A sertés és bárányból készült ételekhez, továbbá péksüteményekhez is jól illeszkedik, valamint számos fűszerkeverék alkotóeleme.
Termék Lakhsmy ánizs őrölt 30 g az EAN kód írja le 5999550160317.
Felhasználása: kiválóan használható a sült halételekhez, vagy a hozzájuk kínált mártásokhoz. A sertés és bárányból készült ételekhez, továbbá péksüteményekhez is jól illeszkedik, valamint számos fűszerkeverék alkotóeleme
Az Lakhsmy fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretekhez ajánljuk
Wasabi Őrölt A japán vízitorma eredetileg a hegyi folyók és patakok partján élő növény, melynek a gyökere adja a fűszert. Íze és illata a tormára hasonlít, de annál jelentősen intenzívebb. Hagyományosan cápabőrön reszelték le a gyökereket, majd ízesítették. Valódi
A gyömbér főleg olyan húsok párolásához jó, amelynek szelídebb ízt szántunk. Tehetjük még egyes tésztákba, főleg a mézeskalácsba is. Több vidéken a húsleves ízesítésére is használják
A fehérbors íze a feketeborséhoz hasonló, de finomabb aromájú és kevésbé csípős. Elsősorban olyan ételek készítésénél használjuk, ahol a fekete bors elrontaná a fogás küllemét
A Földközi-tenger vidékén és Indiában már az ókorban termesztették és hasznosították. A növény levele és magja adja a fűszert. A mag íze kissé az ánizsra emlékezetet, picit keserű. A magot felhasználás előtt pirítják, majd megőrlik, főként fűszerkeverékek, pl. a curry
A szerecsendió erős illatú, sajátságos aromájú, erősen fűszeres, édeskés-savanykás, enyhén csípős ízű fűszer. Alkalmas húsételek, zöldségek, burgonya, mézeskalács, pudingok, fűszeres és forralt borok ízesítésére
Sütemények, édességek, gyümölcsös ételek ízesítésére ajánljuk
Fűszerész édeskömény őrölt 20 gA Fűszerész Őrölt édeskömény egy jellegzetes, ánizsra emlékeztető fűszer, mely édeskés ízével kiválóan illik halételekhez, szószokhoz vagy akár süteményekhez is
Egyéb elnevezései csillagos ánizs, kínai ánizs vagy ánizscsillag. Ínyencségre vágyók jellegzetes íze és illata miatt kiválóan használhatják sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, teák készítéséhez. Az egyik alapvető összetevője a Gallianónak, a
Az ánizs inkább édes krémek, tészták, főleg a mézeskalács nélkülözhetetlen fűszere, de ha egy fej vöröhagyma oldalába 2-3 ánizst szúrunk és ezzel pároljuk a pecsenyét, zamatossá teszi
A fahéj darabosan és őrölve kapható. A darabos fahéjat gyümölcslevesekbe, gyümölcsmártásokba, valamint forralt borba főzzük. Az őrölt változatát keverjük minden diótöltelékbe, diós sütemény tésztájába és nem hiányozhat a mézeskalácsból sem. Porcukorral összekeverve
Az Lakhsmy fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretekhez ajánljuk
A koriander keletről került a nyugati világba. A növény minden része használható a konyhában, a levelek és a hajtások jól illeszkednek salátákhoz, a gyökere pedig párolt zöldségként fogyasztható. A koriander a mexikói és közel-keleti ételek gyakori ízesítője. Erős
A kömény ma már inkább csak egyes vidékek jellegzetes konyhájában gyakori , holott nem hiányozhat levesekből, főleg a húslevesekből , illetve egyes főzelékekből. Kitűnő ízesítője a salátáknak, legfőképp a céklának, káposztának, de zamatosabb lesz a sertéssült is, ha
A chili Mexikóból származik, valójában nagyon csípős paprika, ezért óvatosan bánjunk vele. Őrölve árusítják és egy késhegynyi elegendő belőle a különféle ragukba, paprikásba, pörköltbe
Ez egy különösen ízletes és ősi fűszerféleség, mely Indiában őshonos. A kardamom használata azóta széles körben elterjedt a világban, szinte valamennyi kultúrában megtalálható ezeknek az ízletes magoknak a saját jellegzetes használati módja. Indiában, ahol mind a zöld,
Az egyik legrégebben használt és talán a legsokoldalúbb fűszerünk. Az enyhén kesernyés, kámforos aromájú levelek adják a fűszert. Minden fajtájú húsételnél jól használható. Grillezéshez, sültek, péksütemények, vagy burgonyaételek készítéséhez kiváló
Nyugat-Ázsiában őshonos, külsejében a köménymagra hasonlító, de ízében attól teljesen eltérő fűszernövény. Indiában az egyik legtipikusabb ízesítő, de előszeretettel használják Ázsia más részein, az észak-afrikai konyhákban, valamint Dél-, és Közép-Amerika
A Dél-Ázsiában honos örökzöld cserjének a termése adja a fűszert. A csillag alakú termés minden csúcsában, egy-egy mag található. Íze és illata az ánizsra hasonlít. A hibátlan csillagánizs gyönyörű formája, már önmagában is pompás látványt nyújt. Gyümölcslevesek,
A fekete sót, amit szikla sóként vagy kala namakként is ismernek, közép Indiában bányásszák. Ez a finomra őrőlt, rózsaszín-szürkés só ásványi anyagokban gazdag, íze leginkább a tojás ízére hasonlít, ami miatt tojás helyettesítésére is használható. Füstös,
A bors nélkülözhetetlen fűszer a főzés során. Többféle fajtája ismert, a fekete- és a fehérbors, mindkettő szemesen és őrölve is kapható, valamint a cayenne bors, amely csak őrölve van az üzletekben. A fekete szemes borsot általában levesek, párolt húsok ízesítésére