A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 1 437 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
A hüvelyesen vásárolt kardamom jobban megőrzi a magok íz- és illatanyagát. A magok felhasználhatók mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe, likőrökhöz. Élettani hatása: Serkenti a szívizom működését, javítja az emésztést (felfúvódás ellen, víz- és szélhajtó), köhögéscsillapításra és fejfájás ellen is jó.
Termék Erdészné Zöld Kardamom Egész 20 g EAN kóddal rendelkezik 5998692500425.
Kategória | Magok, Hüvelyesek |
EAN | 5998692500425 |
A hüvelyesen vásárolt kardamom jobban megőrzi a magok íz- és illatanyagát. A magok felhasználhatók mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe, likőrökhöz. Élettani hatása: Serkenti a szívizom működését, javítja az emésztést (felfúvódás ellen, víz- és szélhajtó),
Erdészné Egész zöld bors. Indiai eredetű, örökzöl kúszócserje még éretlenül leszedett bogyótermése. A feketedést meggátolandó sós-ecetes lébe pácolják. Felhasználása: Felhasználható vadakhoz, kacs
A Dél-Indiában honos növény szárain termő, ovális alakú 1-2 cm-es hüvelyekben található magok adják a fűszert. Íze kissé citromos, eukaliptusz és kámfor mellékízű, aromája átható, jellegzetes. A jó minőségű kardamom hüvelye épp és zárt, ennek érdekében kézzel
Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. A curryk és más fűszerkeverékek része, főtt- pikáns húsokhoz remekül illik, felhasználás előtt a magokat kissé roppantsuk össze. A kávéba vagy teába rakott, kissé megrepesztett kardamom mag nagyszerű aromát
Egyéb nevei: konyhakömény, kemény mag, régi kömény, hasznos kömény. A fűszerkömény elősegíti a gyomornedv-elválasztást, s ennélfogva enyhítheti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat. A szélhajtó teakeverékek fontos alkotórésze. Jótékony hatással van a levegőnyelésre, a
A Földközi-tenger vidékéről származó, hazánkban is termesztett fűszernövény, kemény, barnás-sárgás, fűszeres, dióra emlékeztető aromájú magja. Felhasználása: Felhasználható sültek, húspácok, káposztás ételek, szószok, marinádok, sonkás ételek, kolbászok, sült
Indiai eredetű, örökzöld kúszócserje zölden szedett, napon szárított - ezáltal megfeketedett és megkeményedett - bogyótermése. Égetően csípős ízű fűszer. Felhasználása: Az egész világon a legismertebb és legelterjedtebb fűszer, Magyarországon a középkor óta
Erdészné Egész rózsabors. Indiai eredetű, örökzöld kúszócserje éretten szedett, különleges eljárás során szárított piros színű bogyótermése. Égetően csípős ízű fűszer. Felhasználása: Jól illik a vörös- és a vadhúsokhoz. Élettani hatása: Étvágygerjesztő
Ez egy különösen ízletes és ősi fűszerféleség, mely Indiában őshonos. A kardamom használata azóta széles körben elterjedt a világban, szinte valamennyi kultúrában megtalálható ezeknek az ízletes magoknak a saját jellegzetes használati módja. Indiában, ahol mind a zöld,
Erdészné Őrölt szerecsendió. Malajziában őshonos, Indonéziában, Nyugat-Indiában, Brazíliában és Madagaszkáron termesztett, örökzöld fa magva. Kellemesen aromás, erős fűszer. Fehasználása: Felhaszn
Trópusi éghajlaton termesztett csípős paprika. A chili paprika ereje az apró magvaktól függ, mert ott halmozódik fel az erősséget adó kapszaicin. Felhasználása: Ez a fajtája elsősorban pizzákhoz,
Indiából származó, kámforos és enyhén citrusos ízű fűszer, mely a világon a harmadik legdrágább ízesítő, a sáfrány és a vanília után. Európában különösen a skandináv országokban használják előszeretettel, gyümölcsökhöz, édességekhez és húsok fűszerezéséhez
Már nagyszüleink konyhájában is ismert volt vadmajoránna, szurokfű vagy balzsamfű néven. Az oregánóról tipikusan az olasz konyha vagy még inkább a pizzák jutnak eszünkbe, pedig ennél sokkal többet tud. A görög mitológia szerint Aphrodité találta ki ezt a fűszert, hogy az
Nyugat-Ázsiából, Észak-Afrikából származó Közép-Európában is termesztett, a Nigella nemzetségébe tartozó kerti katicavirágnak is nevezett növény fekete, ovális, enyhén hagymaízű, a borsra és az or
Az indonéz Malaku szigetről származó, ma már Afrikában, Madagaszkáron is termesztett, a mirtuszfélék családjába tartozó örökzöld fa piros virágbimbói pálmalevélben sötétbarnára szárítva. Felhasználása: Főként süteményekbe, de pikáns mártások, paradicsomos, boros
A bazsalikom emésztés- és étvágyserkentő, szélhajtó, enyhe görcsoldó és tejelválasztást elősegítő hatású. Túlnyomórészt fűszerként használják, de a népi gyógyászatban gyomor- és bélpanaszok, valamint (ritkábban) a húgyutak megbetegedéseinek kezelésére s a garat
Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Illóolajainak megőrzése érdekében jól zárható edényben kell tartani. Friss ágacskái néhány napig hűtőben is elállnak. Leggyakoribb alkalmazásainehezebben emészthető
Egyéb elnevezései csillagos ánizs, kínai ánizs vagy ánizscsillag. Ínyencségre vágyók jellegzetes íze és illata miatt kiválóan használhatják sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, teák készítéséhez. Az egyik alapvető összetevője a Gallianónak, a
Különféle sütemények, mézeskalácsok, piskóták, gyümölcslevesek, fánkok, keleti ételek, mártások, magtejes- és tojásételek, sültek fűszerezéséhez használható
Ajánlott szárnyas ételekhez. Felhasználása Használják mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gombás- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, továbbá zsályával és hagymával pácok, szószok, bárány-, és
A Földközi- tenger mellékéről származó, kellemes, ánizsra emlékeztető, édeskés, kissé csípős, aromás fűszernövény. Felhasználása: Felhasználható levesekhez, főzelékekhez, húsételekhez, halételek,
Az indonéz Malaku szigetről származó, ma már Afrikában, Madagaszkáron is termesztett, a mirtuszfélék családjába tartozó örökzöld fa piros virágbimbói pálmalevélben sötétbarnára szárítva. Felhasználása: Főként süteményekbe, de pikáns mártások, paradicsomos, boros
Süteményekhez, a Közel-Keleten kávéhoz. Indiában a tejes teát ízesítik vele, de a forró csokival is jól harmonizál. Észak Indiában szószok fűszere. A svédek almapudingba teszik, a norvégok hamburgert, kolbászt ízesítenek vele. Nagyon jól harmonizál húsokkal, például