A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 384 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
Az indonéz Malaku szigetről származó, ma már Afrikában, Madagaszkáron is termesztett, a mirtuszfélék családjába tartozó örökzöld fa piros virágbimbói pálmalevélben sötétbarnára szárítva. Felhasználása: Főként süteményekbe, de pikáns mártások, paradicsomos, boros ételek, páclevek ízesítésére is használhatjuk. Savanyúságba is tehető. Fahéjjal kombinálva különféle édességek és alkohol italok ízesítője lehet. Élettani hatása: Görcsoldó, fogfájást csillapító hatás.
Az indonéz Malaku szigetről származó, ma már Afrikában, Madagaszkáron is termesztett, a mirtuszfélék családjába tartozó örökzöld fa piros virágbimbói pálmalevélben sötétbarnára szárítva. Felhasználása: Főként süteményekbe, de pikáns mártások, paradicsomos, boros
Erdészné Egész rózsabors. Indiai eredetű, örökzöld kúszócserje éretten szedett, különleges eljárás során szárított piros színű bogyótermése. Égetően csípős ízű fűszer. Felhasználása: Jól illik a vörös- és a vadhúsokhoz. Élettani hatása: Étvágygerjesztő
Erdészné Egész zöld bors. Indiai eredetű, örökzöl kúszócserje még éretlenül leszedett bogyótermése. A feketedést meggátolandó sós-ecetes lébe pácolják. Felhasználása: Felhasználható vadakhoz, kacs
Az indonéz Malaku szigetről származó, ma már Afrikában, Madagaszkáron is termesztett, a mirtuszfélék családjába tartozó örökzöld fa piros virágbimbói pálmalevélben sötétbarnára szárítva. Felhasználása: Főként süteményekbe, de pikáns mártások, paradicsomos, boros
Malajziában őshonos, Indonéziában, Nyugat-Indiában, Brazíliában és Madagaszkáron termesztett, örökzöld fa termésének szárított húsa. Felhasználása Felhasználható sütemények, pudingok,
Közép-Amerikából és a nyugat-indiai szigetekről származó, a mirtuszfélék családjába tartozó fafaj zölden szedett terméséből szárított, borsosan csípős, a bors, a szegfűszeg
Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. A curryk és más fűszerkeverékek része, főtt- pikáns húsokhoz remekül illik, felhasználás előtt a magokat kissé roppantsuk össze. A kávéba vagy teába rakott, kissé megrepesztett kardamom mag nagyszerű aromát
Nyugat-Ázsiából, Észak-Afrikából származó Közép-Európában is termesztett, a Nigella nemzetségébe tartozó kerti katicavirágnak is nevezett növény fekete, ovális, enyhén hagymaízű, a borsra és az or
A Földközi-tenger vidékéről származó, hazánkban is termesztett fűszernövény, kemény, barnás-sárgás, fűszeres, dióra emlékeztető aromájú magja. Felhasználása: Felhasználható sültek, húspácok, káposztás ételek, szószok, marinádok, sonkás ételek, kolbászok, sült
A hüvelyesen vásárolt kardamom jobban megőrzi a magok íz- és illatanyagát. A magok felhasználhatók mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe, likőrökhöz. Élettani hatása: Serkenti a szívizom működését, javítja az emésztést (felfúvódás ellen, víz- és szélhajtó),
Összetétele: Fahéj tört, szegfűszeg egész, citromhéj darabok, narancshéj darabok, kardamom tört, gyömbér őrölt, csillagánizs tört. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, szóját, zellert, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült
Elő és Dél-Ázsiában őshonos, az egész világon elterjedt gyógy- és fűszernövény, melynek hagymagumója fogyasztható. Jellegzetes illatú, különleges ízjavító hatású. Felhasználása: Levesek, főzelékek, saláták, sültek, vadhúsok, szószok, kolbászáruk készítéséhez
Egyéb elnevezései: csillagos ánizs, kínai ánizs vagy ánizscsillag. Ínyencségre vágyók jellegzetes íze és illata miatt kiválóan használhatják sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, teák készítéséhez. Az egyik alapvető összetevője a Gallianónak, a
A metélőhagyma vagy snidling, a tavasz első zöldülő hírnöke. Népies nevei: pázsithagyma, pázsitfű, valamint a német nevéből: snidling, snittling. A friss metélőhagyma gyorsan elfonnyad, és kellemetlen keserű íze lesz. A szárított viszont hosszú ideig fogyasztható. Felveszi
A szegfűszeg egy kellemes illatú és erősen aromás ízű fűszer. Főként süteményekbe, de pikáns mártások, paradicsomos, boros ételek, páclevek ízesítésére is használhatjuk. Gyümölcslevesek, kompótok alapvető hozzávalója, savanyúság és befőtt eltevésénél is
Vágva és morzsolva forgalmazzák. Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Illóolajainak megőrzése érdekében jól zárható edényben kell tartani. Friss ágacskái néhány napig hűtőben is elállnak. Leggyakoribb
A lestyánt mind friss, mind szárított állapotában használják, régebben egyetlen falusi kertből sem hiányozhatott. Az erdélyi konyha nélkülözhetetlen fűszere. A petrezselyemhez hasonló illatú és ízű fűszernövény. Egyéb népies elnevezései: lecsihan, leustyan, levescsík,
Különböző bors fűszerek keveréke. A különböző bors fajtákról: A fekete, zöld, rózsaszínű és a fehér bors ugyanazon a növényen terem. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük és különböző a
A szegfűszeg intenzív, erősen aromás és édeskés illatú, kissé kesernyés, égető ízű fűszer. Alkalmas hús- és halételek, vadételek, mézeskalács, forralt borok, kompótok, édességek, tésztatöltelékek ízesítésére
Felhasználása Felhasználható levesek (főleg krumpli- és gombaleves), főzelékek (krumpli-, bab-), mártások, húsételek, köztük szárnyas és vadhúsok, továbbá húskészítmények (kolbász, hurka), valamint borok ízesítésére. Kacsa, bárány, birka, ürü, továbbá grillételek,
Sütemények, édességek, gyümölcsös ételek ízesítéséhez ajánljuk