A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 239 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
Ajánlott szárnyas ételekhez. Felhasználása Használják mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gombás- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, továbbá zsályával és hagymával pácok, szószok, bárány-, és birkahúsból készített ételek, vadhúsok (őz, szarvas, nyúlhúsok), ízesítésére, illatosítására. Főleg a mediterrán konyhára; azon belül a francia és olasz ételekre jellemző. Mint minden áthatóan aromás fűszert, ezt is csak óvatosan szabad adagolni. Frissen vagy szárazon a fürdővízbe áztatva illatosít és frissít. Gyógyhatása Forrázatát ideg-, és gyomorerősítő, epehajtó, görcsoldó, de a kellemetlen klimaxos érzések megszüntetésére is használják. Nyersen és szárított állapotában is használják a fürdővízek, (gyógyfürdők) illatosítására, miközben a fürdőző szervezetét felfrissíti.
Termék Erdészné Rozmaring Morzsolt 20 g EAN kóddal rendelkezik 5998692500685.
Ajánlott szárnyas ételekhez. Felhasználása Használják mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gombás- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, továbbá zsályával és hagymával pácok, szószok, bárány-, és
Erdészné Morzsolt tárkony. A teljes északi féltekén elterjedt, hazánkba Erdélyből érkező, az őszirózsafélék családjába tartozó évelő fűszernövény szárított, morzsolt levele. Felhasználása:Saláták, ecetes savanyúságok eltevésénél, de levesek, főtt húsok,
Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Illóolajainak megőrzése érdekében jól zárható edényben kell tartani. Friss ágacskái néhány napig hűtőben is elállnak. Leggyakoribb alkalmazásainehezebben emészthető
A borsikafű - más néven Csombor - jellegzetes, borsra emlékeztető, fűszeres illatú és ízű növény. Az erdélyi konyha jellegzetes fűszere, a borsra emlékeztető annál kevésbé erős jellege miatt diétás ételek, saláták fűszerezésére kiváló. Felhasználható burgonya-,
A fűszernövények nagy részéhez hasonlóan, a rozmaring is a Földközi-tenger körüli európai és afrikai országokból származik. Ezeken a helyeken számtalan típusa, változata alakult ki, melyek akár országonként is változhatnak. Nálunk vadon nem fordul elő, de az ország melegebb
A lestyánt mind friss, mind szárított állapotában használják, régebben egyetlen falusi kertből sem hiányozhatott. Az erdélyi konyha nélkülözhetetlen fűszere. A petrezselyemhez hasonló illatú és ízű fűszernövény. Egyéb népies elnevezései: lecsihan, leustyan, levescsík,
Felhasználható levesek (főleg krumpli- és gombaleves), főzelékek (krumpli-, bab-), mártások, húsételek, köztük szárnyas és vadhúsok, továbbá húskészítmények (kolbász, hurka), valamint borok ízesítésére
Erdészné Őrölt szerecsendió. Malajziában őshonos, Indonéziában, Nyugat-Indiában, Brazíliában és Madagaszkáron termesztett, örökzöld fa magva. Kellemesen aromás, erős fűszer. Fehasználása: Felhaszn
Gluténmentes, mesterséges aromától és színezéktől mentes, paleo
A curry világszerte egyre kedveltebb étel lett. Ennek egyszerű elkészítéséhez kínáljuk ezt az eredeti recept szerint készült különleges fűszerkeveréket. Összetétel: Őrölt római kömény, őrölt koriander, őrölt kurkuma, őrölt mustármag, őrölt görögszénamag, chilipor,
Felhasználása a mediterrán konyhában jellemző, de már a világon mindenhol használatos. Mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, tehát a színes felhasználási
Már nagyszüleink konyhájában is ismert volt vadmajoránna, szurokfű vagy balzsamfű néven. Az oregánóról tipikusan az olasz konyha vagy még inkább a pizzák jutnak eszünkbe, pedig ennél sokkal többet tud. A görög mitológia szerint Aphrodité találta ki ezt a fűszert, hogy az
Erdészné Őrölt zöld kardamon. Indiából származó, mára már számos trópusi vidékén termesztett növény papagájzöld színű hüvelye, mely egyenként 10-20 gyengén kámforillatú, édes, fűszeres ízű magot tartalmaz. Felhasználható mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe,
Különféle sütemények, mézeskalácsok, piskóták, gyümölcslevesek, fánkok, keleti ételek, mártások, magtejes- és tojásételek, sültek fűszerezéséhez használható
Egyéb elnevezései csillagos ánizs, kínai ánizs vagy ánizscsillag. Ínyencségre vágyók jellegzetes íze és illata miatt kiválóan használhatják sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, teák készítéséhez. Az egyik alapvető összetevője a Gallianónak, a
Indiai eredetű, örökzöld kúszócserje zölden szedett, napon szárított - ezáltal megfeketedett és megkeményedett - bogyótermése. Égetően csípős ízű fűszer. Felhasználása: Az egész világon a legismertebb és legelterjedtebb fűszer, Magyarországon a középkor óta
A Földközi- tenger mellékéről származó, kellemes, ánizsra emlékeztető, édeskés, kissé csípős, aromás fűszernövény. Felhasználása: Felhasználható levesekhez, főzelékekhez, húsételekhez, halételek,
A Földközi-tenger vidékéről származó, hazánkban is termesztett fűszernövény, kemény, barnás-sárgás, fűszeres, dióra emlékeztető aromájú magja. Felhasználása: Felhasználható sültek, húspácok, káposztás ételek, szószok, marinádok, sonkás ételek, kolbászok, sült
Az indonéz Malaku szigetről származó, ma már Afrikában, Madagaszkáron is termesztett, a mirtuszfélék családjába tartozó örökzöld fa piros virágbimbói pálmalevélben sötétbarnára szárítva. Felhasználása: Főként süteményekbe, de pikáns mártások, paradicsomos, boros
Erdészné fahéj rudak 8 cm 20g Ceylonban és Kínában honos, jellegzetes fa ágairól lefejtett kéregből nyert, csípős, édeskés, fanyar illatú fűszer púderfinomságú őrleménye. Felhasználása: Különféle sütemények, mézeskalácsok, piskóták, gyümölcslevesek, fánkok,
Egyéb nevei: konyhakömény, kemény mag, régi kömény, hasznos kömény. A fűszerkömény elősegíti a gyomornedv-elválasztást, s ennélfogva enyhítheti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat. A szélhajtó teakeverékek fontos alkotórésze. Jótékony hatással van a levegőnyelésre, a
Ez a speciális provence-i zöldnövényi keverék Dél-Franciaország ízvilágát idézi. Az intenzív illatos zöldnövények tipikus mediterrán ízt kölcsönöznek ételeinek. ÖSSZETEVOK: rozmaring, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, tárkony FELHASZNÁLÁS: Halak, húsok,
A rendkívül jellegzetes, eltéveszthetetlen ízű fűszerkeverék Kína déli részéről származik, évszázadok óta használják. csillagánizs édesköménymag szegfűszeg szecsuáni bors fahéj (pontosabban annak egy változata, a cassia)
A petrezselyem név a latin petroselium szóból származik, mely a görög petrosz („kő”, „szikla”) és szelion („növény”) szavakból ered. A petrezselyem népies nevei: petrezselem, petrezsirom, petruska. A gyökérpetrezselymet helytelenül nevezik fehérrépának vagy egyszerűen