A legalacsonyabb ár az elmúlt 60 napban: 391 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
A petrezselyem név a latin petroselium szóból származik, mely a görög petrosz („kő”, „szikla”) és szelion („növény”) szavakból ered. A petrezselyem népies nevei: petrezselem, petrezsirom, petruska. A gyökérpetrezselymet helytelenül nevezik fehérrépának vagy egyszerűen gyökérnek is. Illóolajat, karotint, C- és E-vitamint, ásványi sókat tartalmaz. Fogyasztása a szervezet számára különösen a téli hónapokban előnyös. Gyógyhatása: A petrezselyem zöldje és gyökere egyaránt gyomorerősítő, vesetisztító, vizelethajtó, étvágygerjesztő hatású. Flavonoidokat is tartalmazó illóolaja gyulladáscsökkentő hatású. Fokozza a gyomor-béltraktus működését, és teáját fogyasztják hólyaghurut esetén is. A petrezselyem a vesekő és a vesehomok kialakulásának megelőzésére ajánlható. Hasznosnak bizonyulhat a csalánkiütések kezelésében, egyes kutatási eredmények szerint a petrezselyem gátolja a hisztamin kiválasztását. Figyelem! Terhesség idején vagy gyomorfekély esetén ne használjuk orvosilag hatásos mennyiségben! Frissen és szárított állapotban levesekhez, töltelékek, főzelékek, főtt és pirított burgonya, tojásételek, saláták ízesítésére, liba, kacsa, csirke sütésekor és ételek díszítésére használjuk. A már majdnem elkészült, de inkább a kész ételhez adjuk, mert nem csak aromáját, de vitamintartalmát is elveszíti főzés közben.
A petrezselyem név a latin petroselium szóból származik, mely a görög petrosz („kő”, „szikla”) és szelion („növény”) szavakból ered. A petrezselyem népies nevei: petrezselem, petrezsirom, petruska. A gyökérpetrezselymet helytelenül nevezik fehérrépának vagy egyszerűen
A fűszerpaprika-őrlemény, más néven őrölt fűszerpaprika vagy pirospaprika a közönséges paprikából készült finomra őrölt por. A magyar ételek jellegzetes fűszere, de számos más országban is használják. Világhírűvé vált a kalocsai és a szegedi fűszerpaprika-őrlemény
Erdészné Morzsolt tárkony. A teljes északi féltekén elterjedt, hazánkba Erdélyből érkező, az őszirózsafélék családjába tartozó évelő fűszernövény szárított, morzsolt levele. Felhasználása:Saláták, ecetes savanyúságok eltevésénél, de levesek, főtt húsok,
Erdészné Őrölt szerecsendió. Malajziában őshonos, Indonéziában, Nyugat-Indiában, Brazíliában és Madagaszkáron termesztett, örökzöld fa magva. Kellemesen aromás, erős fűszer. Fehasználása: Felhaszn
A curry világszerte egyre kedveltebb étel lett. Ennek egyszerű elkészítéséhez kínáljuk ezt az eredeti recept szerint készült különleges fűszerkeveréket. Összetétel: Őrölt római kömény, őrölt koriander, őrölt kurkuma, őrölt mustármag, őrölt görögszénamag, chilipor,
Bógríz Összetevők: Sárgarépa, paszternák, petrezselyem gyökér, póréhagyma, petrezselyem levél, zeller, lestyán, vöröshagyma, pritaminpaprika. 'Az ige' Kilenc önállóan is remek íz – ami a lényeg – nem egyszerű keveréke. Különlegessége az, hogy a távoli ízek
Már nagyszüleink konyhájában is ismert volt vadmajoránna, szurokfű vagy balzsamfű néven. Az oregánóról tipikusan az olasz konyha vagy még inkább a pizzák jutnak eszünkbe, pedig ennél sokkal többet tud. A görög mitológia szerint Aphrodité találta ki ezt a fűszert, hogy az
Erdészné Őrölt zöld kardamon. Indiából származó, mára már számos trópusi vidékén termesztett növény papagájzöld színű hüvelye, mely egyenként 10-20 gyengén kámforillatú, édes, fűszeres ízű magot tartalmaz. Felhasználható mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe,
Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Illóolajainak megőrzése érdekében jól zárható edényben kell tartani. Friss ágacskái néhány napig hűtőben is elállnak. Leggyakoribb alkalmazásainehezebben emészthető
Különféle sütemények, mézeskalácsok, piskóták, gyümölcslevesek, fánkok, keleti ételek, mártások, magtejes- és tojásételek, sültek fűszerezéséhez használható
Egyéb elnevezései csillagos ánizs, kínai ánizs vagy ánizscsillag. Ínyencségre vágyók jellegzetes íze és illata miatt kiválóan használhatják sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, teák készítéséhez. Az egyik alapvető összetevője a Gallianónak, a
Ajánlott szárnyas ételekhez. Felhasználása Használják mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gombás- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, továbbá zsályával és hagymával pácok, szószok, bárány-, és
Indiai eredetű, örökzöld kúszócserje zölden szedett, napon szárított - ezáltal megfeketedett és megkeményedett - bogyótermése. Égetően csípős ízű fűszer. Felhasználása: Az egész világon a legismertebb és legelterjedtebb fűszer, Magyarországon a középkor óta
A Földközi- tenger mellékéről származó, kellemes, ánizsra emlékeztető, édeskés, kissé csípős, aromás fűszernövény. Felhasználása: Felhasználható levesekhez, főzelékekhez, húsételekhez, halételek,
A Földközi-tenger vidékéről származó, hazánkban is termesztett fűszernövény, kemény, barnás-sárgás, fűszeres, dióra emlékeztető aromájú magja. Felhasználása: Felhasználható sültek, húspácok, káposztás ételek, szószok, marinádok, sonkás ételek, kolbászok, sült
Az indonéz Malaku szigetről származó, ma már Afrikában, Madagaszkáron is termesztett, a mirtuszfélék családjába tartozó örökzöld fa piros virágbimbói pálmalevélben sötétbarnára szárítva. Felhasználása: Főként süteményekbe, de pikáns mártások, paradicsomos, boros
Egyéb nevei: konyhakömény, kemény mag, régi kömény, hasznos kömény. A fűszerkömény elősegíti a gyomornedv-elválasztást, s ennélfogva enyhítheti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat. A szélhajtó teakeverékek fontos alkotórésze. Jótékony hatással van a levegőnyelésre, a
Ez a speciális provence-i zöldnövényi keverék Dél-Franciaország ízvilágát idézi. Az intenzív illatos zöldnövények tipikus mediterrán ízt kölcsönöznek ételeinek. ÖSSZETEVOK: rozmaring, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, tárkony FELHASZNÁLÁS: Halak, húsok,
A rendkívül jellegzetes, eltéveszthetetlen ízű fűszerkeverék Kína déli részéről származik, évszázadok óta használják. csillagánizs édesköménymag szegfűszeg szecsuáni bors fahéj (pontosabban annak egy változata, a cassia)
Erdészné fahéj rudak 8 cm 20g Ceylonban és Kínában honos, jellegzetes fa ágairól lefejtett kéregből nyert, csípős, édeskés, fanyar illatú fűszer púderfinomságú őrleménye. Felhasználása: Különféle sütemények, mézeskalácsok, piskóták, gyümölcslevesek, fánkok,
A borsikafű - más néven Csombor - jellegzetes, borsra emlékeztető, fűszeres illatú és ízű növény. Az erdélyi konyha jellegzetes fűszere, a borsra emlékeztető annál kevésbé erős jellege miatt diétás ételek, saláták fűszerezésére kiváló. Felhasználható burgonya-,
Sültek, húspácok, káposztás ételek, szószok, marinádok, sonkapác, kolbászok, sült húsok, likőrök készítésénél, uborka, paprika eltevésénél egészben vagy porrá törve használhatjuk. Süteményeket, likőröket, gint, sört is ízesítenek vele
A hüvelyesen vásárolt kardamom jobban megőrzi a magok íz- és illatanyagát. A magok felhasználhatók mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe, likőrökhöz. Élettani hatása: Serkenti a szívizom működését, javítja az emésztést (felfúvódás ellen, víz- és szélhajtó),