A legalacsonyabb ár az elmúlt 60 napban: 1 481 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
A hüvelyesen vásárolt kardamom jobban megőrzi a magok íz- és illatanyagát. A magok felhasználhatók mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe, likőrökhöz. Élettani hatása: Serkenti a szívizom működését, javítja az emésztést (felfúvódás ellen, víz- és szélhajtó), köhögéscsillapításra és fejfájás ellen is jó.
A hüvelyesen vásárolt kardamom jobban megőrzi a magok íz- és illatanyagát. A magok felhasználhatók mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe, likőrökhöz. Élettani hatása: Serkenti a szívizom működését, javítja az emésztést (felfúvódás ellen, víz- és szélhajtó),
Erdészné Őrölt zöld kardamon. Indiából származó, mára már számos trópusi vidékén termesztett növény papagájzöld színű hüvelye, mely egyenként 10-20 gyengén kámforillatú, édes, fűszeres ízű magot tartalmaz. Felhasználható mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe,
Erdészné Egész zöld bors. Indiai eredetű, örökzöl kúszócserje még éretlenül leszedett bogyótermése. A feketedést meggátolandó sós-ecetes lébe pácolják. Felhasználása: Felhasználható vadakhoz, kacs
Különböző bors fűszerek keveréke. A különböző bors fajtákról: A fekete, zöld, rózsaszínű és a fehér bors ugyanazon a növényen terem. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük és különböző a
A Földközi-tenger vidékéről származó, hazánkban is termesztett fűszernövény, kemény, barnás-sárgás, fűszeres, dióra emlékeztető aromájú magja. Felhasználása: Felhasználható sültek, húspácok, káposztás ételek, szószok, marinádok, sonkás ételek, kolbászok, sült
Erdészné Egész rózsabors. Indiai eredetű, örökzöld kúszócserje éretten szedett, különleges eljárás során szárított piros színű bogyótermése. Égetően csípős ízű fűszer. Felhasználása: Jól illik a vörös- és a vadhúsokhoz. Élettani hatása: Étvágygerjesztő
Indiai eredetű, örökzöld kúszócserje zölden szedett, napon szárított - ezáltal megfeketedett és megkeményedett - bogyótermése. Égetően csípős ízű fűszer. Felhasználása: Az egész világon a legismertebb és legelterjedtebb fűszer, Magyarországon a középkor óta
Ez egy különösen ízletes és ősi fűszerféleség, mely Indiában őshonos. A kardamom használata azóta széles körben elterjedt a világban, szinte valamennyi kultúrában megtalálható ezeknek az ízletes magoknak a saját jellegzetes használati módja. Indiában, ahol mind a zöld,
A Dél-Indiában honos növény szárain termő, ovális alakú 1-2 cm-es hüvelyekben található magok adják a fűszert. Íze kissé citromos, eukaliptusz és kámfor mellékízű, aromája átható, jellegzetes. A jó minőségű kardamom hüvelye épp és zárt, ennek érdekében kézzel
Erdészné Morzsolt tárkony. A teljes északi féltekén elterjedt, hazánkba Erdélyből érkező, az őszirózsafélék családjába tartozó évelő fűszernövény szárított, morzsolt levele. Felhasználása:Saláták, ecetes savanyúságok eltevésénél, de levesek, főtt húsok,
Erdészné Őrölt szerecsendió. Malajziában őshonos, Indonéziában, Nyugat-Indiában, Brazíliában és Madagaszkáron termesztett, örökzöld fa magva. Kellemesen aromás, erős fűszer. Fehasználása: Felhaszn
Malajziában őshonos, Indonéziában, Nyugat-Indiában, Brazíliában és Madagaszkáron termesztett, örökzöld fa termésének szárított húsa. Felhasználása Felhasználható sütemények, pudingok,
A curry világszerte egyre kedveltebb étel lett. Ennek egyszerű elkészítéséhez kínáljuk ezt az eredeti recept szerint készült különleges fűszerkeveréket. Összetétel: Őrölt római kömény, őrölt koriander, őrölt kurkuma, őrölt mustármag, őrölt görögszénamag, chilipor,
Nyugat-Ázsiából, Észak-Afrikából származó Közép-Európában is termesztett, a Nigella nemzetségébe tartozó kerti katicavirágnak is nevezett növény fekete, ovális, enyhén hagymaízű, a borsra és az or
Közép-Amerikából és a nyugat-indiai szigetekről származó, a mirtuszfélék családjába tartozó fafaj zölden szedett terméséből szárított, borsosan csípős, a bors, a szegfűszeg
Az indonéz Malaku szigetről származó, ma már Afrikában, Madagaszkáron is termesztett, a mirtuszfélék családjába tartozó örökzöld fa piros virágbimbói pálmalevélben sötétbarnára szárítva. Felhasználása: Főként süteményekbe, de pikáns mártások, paradicsomos, boros
Már nagyszüleink konyhájában is ismert volt vadmajoránna, szurokfű vagy balzsamfű néven. Az oregánóról tipikusan az olasz konyha vagy még inkább a pizzák jutnak eszünkbe, pedig ennél sokkal többet tud. A görög mitológia szerint Aphrodité találta ki ezt a fűszert, hogy az
Süteményekhez, a Közel-Keleten kávéhoz. Indiában a tejes teát ízesítik vele, de a forró csokival is jól harmonizál. Észak Indiában szószok fűszere. A svédek almapudingba teszik, a norvégok hamburgert, kolbászt ízesítenek vele. Nagyon jól harmonizál húsokkal, például
Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Illóolajainak megőrzése érdekében jól zárható edényben kell tartani. Friss ágacskái néhány napig hűtőben is elállnak. Leggyakoribb alkalmazásainehezebben emészthető
Különféle sütemények, mézeskalácsok, piskóták, gyümölcslevesek, fánkok, keleti ételek, mártások, magtejes- és tojásételek, sültek fűszerezéséhez használható
Egyéb elnevezései csillagos ánizs, kínai ánizs vagy ánizscsillag. Ínyencségre vágyók jellegzetes íze és illata miatt kiválóan használhatják sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, teák készítéséhez. Az egyik alapvető összetevője a Gallianónak, a
Ajánlott szárnyas ételekhez. Felhasználása Használják mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gombás- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, továbbá zsályával és hagymával pácok, szószok, bárány-, és
Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. A curryk és más fűszerkeverékek része, főtt- pikáns húsokhoz remekül illik, felhasználás előtt a magokat kissé roppantsuk össze. A kávéba vagy teába rakott, kissé megrepesztett kardamom mag nagyszerű aromát