A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 1 056 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
Szezámmagliszt 250 g, Nature CooktaA Nature Cookta termékcsalád szezámmaglisztje egy alacsony (körülbelül 275 kcal/100 g) kalóriatartalmú, egészséges magyar termék a lisztek piacán. Csakúgy, mint a többi Nature Cookta liszt készítése során, a szezámmagból is vegyszermentesen, hidegen kisajtolják az olaját, a szezámmagliszt esetében ez csigás préssel történik, majd a pelletet finomra őrlik, így kapjuk a szezámmaglisztet. A sima szezámmaggal összehasonlítva a kipréselt olajnak köszönhetően egyrészt a szezámmagliszt beltartalmi értéke körülbelül 30%-kal magasabb, így több rostot, ásványi anyagot, fehérjét és vitamint tartalmaz, másrészt az omega-6 zsírsav tartalma is alacsonyabb, így már sütésre is alkalmas. A Nature Cookta szezámmaglisztet rendkívül sokféleképpen felhasználhatjuk. Számos jó tulajdonsága teszi kitűnő konyhai alapanyaggá. Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellett alkalmas az ételek sűrítésére is. Ha sütéshez használjuk, keverjük más, gluténmentes liszttel. Ha teljesen gluténmentesen sütünk, adjunk a receptben szereplőhöz eggyel több tojást, hogy elkerüljük a péksütemény vagy kenyér túlzott morzsálódását! A szezámmagliszt hozzáadásával megnövelhetjük a pékáru fehérje-, vitamin-, rost és ásványi anyag tartalmát, csökkentjük kalória- és szénhidráttartalmát, valamint finom ízt adhatunk az így elkészített ételnek. Főleg lepényeket, kenyeret, muffint és süteményt készíthetünk belőle, de alkalmas vajas-gyümölcsös kásák készítésére, valamint zöldségek és húsok panírozására is, de a fantáziánkat szabadjára engedve sok minden másra is használhatjuk. A Nature Cookta szezámmagliszt kiváló fehérjeforrás, emiatt bátran fogyaszthatják vegetáriánusok és vegánok is. Emellett magas a rosttartalma is, ami elfogyasztva nemcsak, hogy nem alakul glükózzá, és ezzel a szervezet vércukorszintjének a karbantartását segíti, hanem megfelelő mennyiségű víz fogyasztása mellett segít helyreállítani a helyes bélműködést. A magas rosttartalomnak köszönhetően jóllakottság érzését is kelti, ezért alacsony kalória- és szénhidráttartalma mellett ez is alkalmassá teszi a szezámmaglisztet, hogy bármelyik fogyókúrás vagy testsúlycsökkentő programba beépítsük, illetve a paleolit étrendet követők is használhatják. A szezámmagliszt nagy mennyiségben tartalmaz cinket is, ami egy fontos nyomelem, számos fehérje alkotórésze, valamint sok enzimreakcióban vesz részt. A cink egyrészt elősegíti az immunrendszer működését és a szellemi teljesítőképességet is, valamint a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is hozzájárul. Fontos szerepet játszik a sejtosztódásban és a sejtképződésben is. Mivel nagy mennyiségben főként húsokból tud a cink felszívódni, a vegetáriánusoknak és vegánoknak különösen figyelniük kell nagyobb mennyiségű, cinket tartalmazó élelmiszerek bevitelére, erre célra a szezámmagliszt fogyasztása kiváló. A cinkhiány jellegzetes tünetei az ízlelés és szaglás zavarai, étvágytalanság, illetve a lassú sebgyógyulás. A Nature Cookta szezámmagliszt kiváló kalcium- és magnéziumforrás, ami fontos szerepet játszik az immunrendszer és az izomrendszer védelmében, hiányában olyan tüneteket produkálhatunk, mint például az ingerlékenység és az izomgörcsök. 100 gramm hidegen sajtolt Nature Cookta Szezámmagliszt tápanyagtartalma: Fehér je: 27, 7 gRost: 18 gCukrok, 0, 5 gZsírok: 18 gebből telített: 2, 5 gegyszeresen telítetlen: 6, 8 gtöbbszörösen telítetlen: 7, 8 gebből omega-6: 7, 5 gKolin: 39 gKálcium:1500 mgVas: 22 mgMagnézium: 540 mgFoszfor: 967 mgCink: 12 mgRéz: 6, 3 mgMangán: 3, 8 mgSzelén: 9 mcgKálium: 720 mgKalóriatartalma: 333(1394 kJ) /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek. /
Termék Nature Cookta Szezámmagliszt 250 g hozzá van rendelve egy EAN kód 5999884818199.
Szezámmagliszt 250 g, Nature CooktaA Nature Cookta termékcsalád szezámmaglisztje egy alacsony (körülbelül 275 kcal/100 g) kalóriatartalmú, egészséges magyar termék a lisztek piacán. Csakúgy, mint a többi Nature Cookta liszt készítése során, a szezámmagból is vegyszermentesen,
A Nature Cookta mandulalisztet minden esetben édes blansírozott mandulából készítik, így egy egészséges és ízletes hozzávalóval bővíthetjük készletünket. A mandula érett gyümölcséből hideg préseléssel nyerik a liszt alapanyagát. Először zsírtalanítják, majd finomra
A Nature Cookta lenmagliszt a hideg sajtolásos eljárásnak köszönheti, hogy a lenmag jótékony tulajdonságai a belőle készült lisztben is nagy arányban megtalálhatóak, mintegy 30%-kal magasabb beltartalmi értékekkel rendelkezik, mint simán ledarált változata. Rengeteg rostot,
A Nature Cookta kókuszliszt a bio- és reformélelmiszer piac fontos szereplője. Nemcsak egy egészséges termék, hanem számos jó tulajdonságának köszönhetően beilleszthető bármilyen diétába (például a paleolit étrendbe, Atkins-diétába) vagy akármelyik testsúlycsökkentő
A kendermag nagymértékben tartalmazza a szervezetünk számára elengedhetetlen esszenciális aminosavakat, melyeket testünk nem képes önmagától előállítani. Ezen aminosavak a köztudomás szerint elsősorban a húsfélék bevitelével biztosíthatók. A kendermag rendszeres
Az aszkorbinsav a C-vitamin hétköznapi megnevezése. Az étkezési aszkorbinsavat gyakorlatilag mennyiségi korlátozás nélkül használhatjuk a sütés-főzés folyamán, tartósításkor egyaránt. Tökéletes alapanyag az ételek állagának javításához, limonádé készítéséhez is. Az
A szőlőmagliszt készítésekor a szőlőmagból az olajat hidegen, vegyszermentesen kisajtolják, majd a már zsírtalanított szőlőmagot finom állagú lisztté őrlik. Az eljárásnak köszönhetően az őrlemény sütéshez is alkalmazható lesz
A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag, megtaláljuk nagyon sok gyümölcsben, főképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben is. A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan eleme a nagy mennyiségű édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés
Nem kell lemondania a liszttel készült ételekről, ha a búzaliszt legtökéletesebb alternatíváját, az édeskés ízű gesztenyelisztet használja a konyhában. Erős aromája miatt elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretik a gesztenye semmivel sem összetéveszthető, jellegzetes ízét
Napjainkban egyre több olyan káros hatással találkozunk, melyek így vagy úgy, de hatással vannak szervezetünkre. A szennyezett víz és a szennyezett levegő, a pollenek, az ételeinkben található tartósítószerek, vagy akár a stresszes életmód mind szervezetünket károsítja. Nem
Gyönyörű, egyenletes tésztát készíthetünk a német gyártású alapanyaggal, mely a legszélesebb körben használt adalékanyagok táborát gazdagítja, legyen szó marha- , vadhúsételekről vagy tartósan kemény tejszínhab készítéséről
A Nature Cookta Mákliszt a termékcsalád többi tagjához hasonlóan egy sokrétűen felhasználható lehetőség a búzaliszt és más fehérlisztek helyettesítésére. Karakteres ízét és fogyasztásának előnyeit nem csak a paleolit, vegetáriánus és vegán étrend követői élvezhetik
A Nature Cookta VCO Kókuszolaj vegyszermentes, hideg sajtolással nyert szűz kókuszolaj. A hideg sajtolás folyamán megőrizhető a kókuszdió összes pozitív tulajdonsága és a szerkezete sem módosul. Szilárd állapotban fehér, folyékonyan pedig áttetsző, mint a víz, valamint enyhén
A Nature Cookta kókuszliszt a bio- és reformélelmiszer piac fontos szereplője. Nemcsak egy egészséges termék, hanem számos jó tulajdonságának köszönhetően beilleszthető bármilyen diétába (például a paleolit étrendbe, Atkins-diétába) vagy akármelyik testsúlycsökkentő
A Nature Cookta special Pektin minőségi alapanyag a konyhában, sokrétűen felhasználható. Beltartalmi értéküket koncentráltabban megőrzik a nyersanyagok a pektin hozzáadásával, főzési idejük lerövidül. A zselésítő anyag a dzsemek kihagyhatatlan összetevője, a tökéletes
Nature Cookta étkezési Parajdi só Tartalmaz: 100 százalék parajdi só Származási hely: Románia Csomagolva száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét korlátlan ideig megőrzi. Nagy szüksége van szervezetünknek arra, hogy megfelelő mennyiségben fogyasszunk sót mindennapjaink
Az ősz gyümölcse az egyik legsokoldalúbb alapanyag. Az önmagában is ízletes csemege minél sötétebb színben pompázik, annál hasznosabb a szervezet számára. Magjának kivonata az olívaolajon kívül a másik legtöbb színben pompázó olaj.A Nature Cookta Szőlőmagolaj könnyed
Nem kell lemondania a liszttel készült ételekről, ha a búzaliszt legtökéletesebb alternatíváját, az édeskés ízű gesztenyelisztet használja a konyhában. Erős aromája miatt elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretik a gesztenye semmivel sem összetéveszthető, jellegzetes ízét
A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú Nature Cookta kakaópor kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor, amely egy különlegesen jó minőségű termék. Kiválóan alkalmas krémek, desszertek, sütemények készítéséhez, a paleolit étrendbe is beilleszthető.10-12%
A lenmag őrleményét a paleolit étrendet követők, a vegetáriánusok és az Atkins-diétát követők figyelmébe is ajánljuk. A Nature Cookta Lenmagliszt készítése során hidegen, vegyszermentesen préselik ki az olajat, az így kapott pelletet pedig finom, a búzaliszthez hasonló
Érdemes sütés-főzéshez a tökmaglisztet választania, ha alacsony szénhidráttartalmú lisztet szeretne, de allergiás a diófélékre, és emiatt a mandula- és a gesztenyelisztet nem használhatja. A tökmagliszt készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd
A citromsav fehér, kristályos por, melynek fanyar, savanykás íze kellemesen karakteres ízt ad a vele készített ételeknek, italoknak. Napi étkezéseink során sok étel elkészítésénél felhasználható. Az egyik legismertebb tulajdonsága, hogy gyümölcsökhöz adva megakadályozza az
A növény gyökeréből kivont lisztet tápiókának nevezik, ebből kapjuk a keményítőt. Ezt különleges eljárással nyerik ki belőle, nem csak úgy ledarálják. A gumókat megmossák, pépesítik majd kiválasztják a folyadékot. Így olyan alternatív keményítőt kapunk, melyet