A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 477 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
Erdészné Egész zöld bors. Indiai eredetű, örökzöl kúszócserje még éretlenül leszedett bogyótermése. A feketedést meggátolandó sós-ecetes lébe pácolják. Felhasználása: Felhasználható vadakhoz, kacs
Erdészné Egész zöld bors. Indiai eredetű, örökzöl kúszócserje még éretlenül leszedett bogyótermése. A feketedést meggátolandó sós-ecetes lébe pácolják. Felhasználása: Felhasználható vadakhoz, kacs
Különböző bors fűszerek keveréke. A különböző bors fajtákról: A fekete, zöld, rózsaszínű és a fehér bors ugyanazon a növényen terem. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük és különböző a
Erdészné cayenne bors őrölt 30 g Felhasználása Rendkívül csípős, adagolásával csínján kell bánni. Erős, csípős szószokhoz, mártásokhoz, pörköltekhez,
Erdészné Egész rózsabors. Indiai eredetű, örökzöld kúszócserje éretten szedett, különleges eljárás során szárított piros színű bogyótermése. Égetően csípős ízű fűszer. Felhasználása: Jól illik a vörös- és a vadhúsokhoz. Élettani hatása: Étvágygerjesztő
A borsikafű - más néven Csombor - jellegzetes, borsra emlékeztető, fűszeres illatú és ízű növény. Az erdélyi konyha jellegzetes fűszere, a borsra emlékeztető annál kevésbé erős jellege miatt diétás ételek, saláták fűszerezésére kiváló. Felhasználható burgonya-,
Malajziában őshonos, Indonéziában, Nyugat-Indiában, Brazíliában és Madagaszkáron termesztett, örökzöld fa termésének szárított húsa. Felhasználása Felhasználható sütemények, pudingok,
A hüvelyesen vásárolt kardamom jobban megőrzi a magok íz- és illatanyagát. A magok felhasználhatók mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe, likőrökhöz. Élettani hatása: Serkenti a szívizom működését, javítja az emésztést (felfúvódás ellen, víz- és szélhajtó),
Közép-Amerikából és a nyugat-indiai szigetekről származó, a mirtuszfélék családjába tartozó fafaj zölden szedett terméséből szárított, borsosan csípős, a bors, a szegfűszeg
Az indonéz Malaku szigetről származó, ma már Afrikában, Madagaszkáron is termesztett, a mirtuszfélék családjába tartozó örökzöld fa piros virágbimbói pálmalevélben sötétbarnára szárítva. Felhasználása: Főként süteményekbe, de pikáns mártások, paradicsomos, boros
Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. A curryk és más fűszerkeverékek része, főtt- pikáns húsokhoz remekül illik, felhasználás előtt a magokat kissé roppantsuk össze. A kávéba vagy teába rakott, kissé megrepesztett kardamom mag nagyszerű aromát
Erdészné Őrölt zöld kardamon. Indiából származó, mára már számos trópusi vidékén termesztett növény papagájzöld színű hüvelye, mely egyenként 10-20 gyengén kámforillatú, édes, fűszeres ízű magot tartalmaz. Felhasználható mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe,
Nyugat-Ázsiából, Észak-Afrikából származó Közép-Európában is termesztett, a Nigella nemzetségébe tartozó kerti katicavirágnak is nevezett növény fekete, ovális, enyhén hagymaízű, a borsra és az or
A Földközi-tenger vidékéről származó, hazánkban is termesztett fűszernövény, kemény, barnás-sárgás, fűszeres, dióra emlékeztető aromájú magja. Felhasználása: Felhasználható sültek, húspácok, káposztás ételek, szószok, marinádok, sonkás ételek, kolbászok, sült
Az Lakhsmy fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretekhez ajánljuk
Indiai eredetű, örökzöld kúszócserje zölden szedett, napon szárított - ezáltal megfeketedett és megkeményedett - bogyótermése. Égetően csípős ízű fűszer. Felhasználása: Az egész világon a legismertebb és legelterjedtebb fűszer, Magyarországon a középkor óta
Elő és Dél-Ázsiában őshonos, az egész világon elterjedt gyógy- és fűszernövény, melynek hagymagumója fogyasztható. Jellegzetes illatú, különleges ízjavító hatású. Felhasználása: Levesek, főzelékek, saláták, sültek, vadhúsok, szószok, kolbászáruk készítéséhez
Egyéb elnevezései: csillagos ánizs, kínai ánizs vagy ánizscsillag. Ínyencségre vágyók jellegzetes íze és illata miatt kiválóan használhatják sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, teák készítéséhez. Az egyik alapvető összetevője a Gallianónak, a
A metélőhagyma vagy snidling, a tavasz első zöldülő hírnöke. Népies nevei: pázsithagyma, pázsitfű, valamint a német nevéből: snidling, snittling. A friss metélőhagyma gyorsan elfonnyad, és kellemetlen keserű íze lesz. A szárított viszont hosszú ideig fogyasztható. Felveszi
Vágva és morzsolva forgalmazzák. Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Illóolajainak megőrzése érdekében jól zárható edényben kell tartani. Friss ágacskái néhány napig hűtőben is elállnak. Leggyakoribb
A lestyánt mind friss, mind szárított állapotában használják, régebben egyetlen falusi kertből sem hiányozhatott. Az erdélyi konyha nélkülözhetetlen fűszere. A petrezselyemhez hasonló illatú és ízű fűszernövény. Egyéb népies elnevezései: lecsihan, leustyan, levescsík,
Felhasználása Felhasználható levesek (főleg krumpli- és gombaleves), főzelékek (krumpli-, bab-), mártások, húsételek, köztük szárnyas és vadhúsok, továbbá húskészítmények (kolbász, hurka), valamint borok ízesítésére. Kacsa, bárány, birka, ürü, továbbá grillételek,