A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 1 107 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás! A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a tészta fogyasztás örömeit, illetve mindazok, akik glutén- és egyéb allergén- és/vagy béláteresztést, bélirritációt okozó anyagok fogyasztását kerülik. Mindezeken felül a Paleolit szezámos száraztészta szénhidráttartalma alacsony (kb 40%-alkevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos tészták!), ráadásul magasabb fitátsav-tartalmánál fogva ennek a kevés szénhidrátnak is csak töredéke szívódik föl, ugyanis a fitátsavak csökkentik a keményítő cukorrá bontását. Az alacsony fölszívódó szénhidráttartalom miatt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlható.A Paleolit szezámos száraztészta nem csak glutént nem tartalmaz, de prolaminokat, lektineket és szaponinokat sem. Ezek pedig mind-mind növelnék a béláteresztést, bélgyulladást. A szaponinok apró lyukakat fúrhatnak a bélfalon, a prolaminok ingerelhetik a bélfalat és így gyulladást okozhatnak, a lektinek pedig képesek megváltoztatni a bélfal szerkezetét, áteresztőbbé téve azt, így olyan anyagok juthatnak a véráramba, melyek autoimmun folyamatokat indukálhatnak. A kukorica, rizs, hajdina, quinoa, köles, búza, árpa, durum, zab, amarant, lencse, bab, csicseriborsó és minden gabona-féle és hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz ilyen prolaminokat, lektineket, sok esetben szaponinokat is. A glutén összetevői maguk is a lektinek és a prolaminok csoportjába tartoznak és hasonló hatással vannak a szervezetre. Sok glutén-mentes élelmiszer kukoricából, zabból és egyéb prolamin és lektin tartalmú alapanyagokból készül. A Paleolit szezámos száraztészta azonban ezektől is mentes és low-carb!A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált alapanyagokról:Hidegen sajtolt szezámliszt:Az őrölt magvakkal két probléma van. Az egyik, hogy magas, közel 50%-os olajtartalmuk miatt nem lehet őket liszt finomságúra őrölni, a másik pedig, hogy a magas olajtartalmuk nagy része omega-6 zsírsavakból áll, melyek elkerülése kulcsfontosságú a helyes omega-6/omega-3 arány eléréséhez. Emiatt a Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált szezámmagból kíméletesen, vegyszermentesen, hidegsajtolással eltávolítjuk az olajtartalom jelentős részét. Az eredeti olajtartalom csupán 20%-a marad az így nyert szezámmaglisztben. Az így készült szezámmagliszt ásványanyag-, fehérje- és rosttartalma közel duplája a sima őrölt maghoz képest.Allergén-mentes tápióka keményítő:A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált tápióka keményítő más keményítőkkel szemben még nyomokban sem tartalmaz semmilyen prolamint, lektint, szaponint (és persze glutént sem). Szénhidráttartalma és GI-je ugyan önmagában a tápióka keményítőnek (mint más keményítőknek is) magas, azonban a tésztához csak kis mennyiségben használjuk, megfelelően összedolgozva a szezámmagliszt fitátsav tartalmával, ami csökkenti a keményítő fölszívódását, így a kész száraztészta szénhidráttartalma, glikémiás indexe és telítettsége már alacsony lesz.Mélyalmos friss tyúktojás:A Paleolit szezámos száraztészta kizárólag mélyalmos friss tojással készül, nem tojáslével, sem tojásporral. Minden tészta gyártásánál a „lisztek” tojással való keveréshez frissen kézileg törjük föl a tojást, nem előre feltört tojással dolgozunk, a gyártáshoz saját tyúkfarmról származik minden tojás. Hozzáadott vizet nem használunk a gyártás során. Minden Paleolit szezámos száraztészta gyártásához felhasznált 1kg-nyi „lisztkeverékéhez” 15db M-es méretű tojást használunk fel, azaz mindegyik Paleolit szezámos száraztészta közel 15 tojásos! Nem spórolunk! A Paleolit szezámos száraztészta íze és állaga pont olyan, mint a hagyományos búzalisztből készült tojásos száraztésztáknak, mégis „paleo”. Szénhidráttartalma kb 40%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. A magas hidegen sajtolt szezámmag tartalmánál fogva, magas az ún. szezamin tartalma. A szezamin pedig képes fokozni a szervezet szöveteinek gamma-tokoferol szintjét, mely az E-vitamin család leghatásosabb tagja. Emellett csökkenti az omega-6 zsírsavak arakidonsavvá történő alakulását (ez az a zsírsav, melyből gyulladáskeltő hatású hormon-szerű anyagok keletkeznek és ami miatt a magas omega-6 fogyasztás olyan káros). Ezzel párhuzamban pedig növeli a dihommo-gamma-linolénsav keletkezését szervezetünkben, mely gyulladást csökkentő jó hatású hormon szerű vegyületek előanyaga. A szezamin ezen felül fokozza zsírégetést is.Összetétel: tápióka keményítő, hidegen sajtolt szezámmagliszt, mélyalmos tyúktojás
Paleolit szezámos penne tészta 250g Ízletes és egészséges paleolit tészta. Összetevők: tápióka keményítő, hidegen sajtolt szezámmagliszt, mélyalmos tyúktojás Átlagos tápérték 100g termékben: Energia kcal/kJ 376 kcal / 1583 kJ Zsír 8 g Szénhidrát 46 g Fehérje 25 g Só 0,1g Beltartalmi érték 100g termékben: Rost 10 g Főzési javaslat: Forrásban lévő sós, bő vízben főzzük 10-15 percig.
Termék Paleolit Tészta Szezámos Penne 250 g hozzá van rendelve egy EAN kód 5999886937034.
Kategória | Tészta |
EAN | 5999886937034 |
Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás! A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a
A termék a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető
A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető. A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is
Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás! A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a
Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás! A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a
Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás! A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a
Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás! A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a
Aranysárga színű, szinte minden ételhez felhasználható köret tészta.Glutén, laktóz és cukormentes!Alacsony (29%) szénhidrát tartalmú! A paleolit száraz orsó kizárólag hidegen sajtolt sárga lenmagliszt, tápióka keményítő (lektinmentes) és sok mélyalmos tojás
Paleolit szélesmetélt, 4 tojásos tészta, csökkentett szénhidráttartalommal Paleo étrendet folytatva sem kell lemondani a tésztákról, ugyanis a Dia-Wellness paleolit tészták mindössze 10,2 gramm összesített felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, mely 100 g főtt tésztában 5 g
100%-ban kukoricalisztből készült gluténmentes penne. A penne tészta az egyik legismertebb olasz tésztafajta, mely a rövid csőtészták között verhetetlen népszerűségnek örvend világszerte. Mivel felülete bordázott, hibátlanul tapad meg rajta mindenféle szósz - például egy
Dialsi Tészta Barna Rizsliszt Penne Gm. - 400 g
Ínyenc tésztakülönlegesség minőségi tönkölylisztből. Hagyományos olasztészta egészséges, bio változata
Kiváló minőségű, prémium kategóriájú száraztészta bio alapanyagokból A termék tulajdonságai 100 százalék bio Megfelel az EVG 834/2007-es szabványnak EU bio-logo Gluténmentes Nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagot Információk A Felicia Bio tésztacsalád az Olasz Molino
Kiváló minőségű, prémium kategóriájú száraztészta bio alapanyagokból A termék tulajdonságai 100 százalék bio Gluténmentes Összetevők: barnarizsliszt*, ivóvíz *ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik Megfelel az EVG 834/2007-es szabványnak Nem tartalmaz
Összetevők: kukoricaliszt/glutén, tej-és tojásmentes, búzamentes, tartosító és mesterséges szinezékmentes, emulgálószer
Enyhén sós lisztkeverék búzaliszt helyettesítésére. A tészta nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhető a nyújtó lapról, jól formázható, könnyen kezelhető. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is. Nincs markáns magliszt íze, a tészta
Hiperszurpergyors desszert! 30 perc elteltével tálalhatod ? - 5 perc alatt összekevered - 10 perc alatt kinyújtod, kiszúrod (közben már melegszik a sütő) - 6 perc alatt megsütöd - 5 perc alatt megtöltöd - 5 perc alatt elpakolsz magad után a konyhában :) A kókusz és a citrom