A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 1 107 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás! A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a tészta fogyasztás örömeit, illetve mindazok, akik glutén- és egyéb allergén- és/vagy béláteresztést, bélirritációt okozó anyagok fogyasztását kerülik. Mindezeken felül a Paleolit szezámos száraztészta szénhidráttartalma alacsony (kb 40%-alkevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos tészták!), ráadásul magasabb fitátsav-tartalmánál fogva ennek a kevés szénhidrátnak is csak töredéke szívódik föl, ugyanis a fitátsavak csökkentik a keményítő cukorrá bontását. Az alacsony fölszívódó szénhidráttartalom miatt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlható.A Paleolit szezámos száraztészta nem csak glutént nem tartalmaz, de prolaminokat, lektineket és szaponinokat sem. Ezek pedig mind-mind növelnék a béláteresztést, bélgyulladást. A szaponinok apró lyukakat fúrhatnak a bélfalon, a prolaminok ingerelhetik a bélfalat és így gyulladást okozhatnak, a lektinek pedig képesek megváltoztatni a bélfal szerkezetét, áteresztőbbé téve azt, így olyan anyagok juthatnak a véráramba, melyek autoimmun folyamatokat indukálhatnak. A kukorica, rizs, hajdina, quinoa, köles, búza, árpa, durum, zab, amarant, lencse, bab, csicseriborsó és minden gabona-féle és hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz ilyen prolaminokat, lektineket, sok esetben szaponinokat is. A glutén összetevői maguk is a lektinek és a prolaminok csoportjába tartoznak és hasonló hatással vannak a szervezetre. Sok glutén-mentes élelmiszer kukoricából, zabból és egyéb prolamin és lektin tartalmú alapanyagokból készül. A Paleolit szezámos száraztészta azonban ezektől is mentes és low-carb!A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált alapanyagokról:Hidegen sajtolt szezámliszt:Az őrölt magvakkal két probléma van. Az egyik, hogy magas, közel 50%-os olajtartalmuk miatt nem lehet őket liszt finomságúra őrölni, a másik pedig, hogy a magas olajtartalmuk nagy része omega-6 zsírsavakból áll, melyek elkerülése kulcsfontosságú a helyes omega-6/omega-3 arány eléréséhez. Emiatt a Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált szezámmagból kíméletesen, vegyszermentesen, hidegsajtolással eltávolítjuk az olajtartalom jelentős részét. Az eredeti olajtartalom csupán 20%-a marad az így nyert szezámmaglisztben. Az így készült szezámmagliszt ásványanyag-, fehérje- és rosttartalma közel duplája a sima őrölt maghoz képest.Allergén-mentes tápióka keményítő:A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált tápióka keményítő más keményítőkkel szemben még nyomokban sem tartalmaz semmilyen prolamint, lektint, szaponint (és persze glutént sem). Szénhidráttartalma és GI-je ugyan önmagában a tápióka keményítőnek (mint más keményítőknek is) magas, azonban a tésztához csak kis mennyiségben használjuk, megfelelően összedolgozva a szezámmagliszt fitátsav tartalmával, ami csökkenti a keményítő fölszívódását, így a kész száraztészta szénhidráttartalma, glikémiás indexe és telítettsége már alacsony lesz.Mélyalmos friss tyúktojás:A Paleolit szezámos száraztészta kizárólag mélyalmos friss tojással készül, nem tojáslével, sem tojásporral. Minden tészta gyártásánál a „lisztek” tojással való keveréshez frissen kézileg törjük föl a tojást, nem előre feltört tojással dolgozunk, a gyártáshoz saját tyúkfarmról származik minden tojás. Hozzáadott vizet nem használunk a gyártás során. Minden Paleolit szezámos száraztészta gyártásához felhasznált 1kg-nyi „lisztkeverékéhez” 15db M-es méretű tojást használunk fel, azaz mindegyik Paleolit szezámos száraztészta közel 15 tojásos! Nem spórolunk! A Paleolit szezámos száraztészta íze és állaga pont olyan, mint a hagyományos búzalisztből készült tojásos száraztésztáknak, mégis „paleo”. Szénhidráttartalma kb 40%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. A magas hidegen sajtolt szezámmag tartalmánál fogva, magas az ún. szezamin tartalma. A szezamin pedig képes fokozni a szervezet szöveteinek gamma-tokoferol szintjét, mely az E-vitamin család leghatásosabb tagja. Emellett csökkenti az omega-6 zsírsavak arakidonsavvá történő alakulását (ez az a zsírsav, melyből gyulladáskeltő hatású hormon-szerű anyagok keletkeznek és ami miatt a magas omega-6 fogyasztás olyan káros). Ezzel párhuzamban pedig növeli a dihommo-gamma-linolénsav keletkezését szervezetünkben, mely gyulladást csökkentő jó hatású hormon szerű vegyületek előanyaga. A szezamin ezen felül fokozza zsírégetést is.Összetétel: tápióka keményítő, hidegen sajtolt szezámmagliszt, mélyalmos tyúktojás
Paleolit szezámos penne tészta 250g Ízletes és egészséges paleolit tészta. Összetevők: tápióka keményítő, hidegen sajtolt szezámmagliszt, mélyalmos tyúktojás Átlagos tápérték 100g termékben: Energia kcal/kJ 376 kcal / 1583 kJ Zsír 8 g Szénhidrát 46 g Fehérje 25 g Só 0,1g Beltartalmi érték 100g termékben: Rost 10 g Főzési javaslat: Forrásban lévő sós, bő vízben főzzük 10-15 percig.
Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás! A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a
A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető. A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is
A termék a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető
Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás! A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a
Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás! A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a
Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás! A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a
Ha szeretnél az igazihoz rendkívül hasonló állagú, ízű és színvilágában is harmonizáló tésztát tenni családod asztalára, ez a termék kiváló választás! A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a
Aranysárga színű, szinte minden ételhez felhasználható köret tészta.Glutén, laktóz és cukormentes!Alacsony (29%) szénhidrát tartalmú! A paleolit száraz orsó kizárólag hidegen sajtolt sárga lenmagliszt, tápióka keményítő (lektinmentes) és sok mélyalmos tojás
Paleolit szélesmetélt, 4 tojásos tészta, csökkentett szénhidráttartalommal Paleo étrendet folytatva sem kell lemondani a tésztákról, ugyanis a Dia-Wellness paleolit tészták mindössze 10,2 gramm összesített felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, mely 100 g főtt tésztában 5 g
100%-ban kukoricalisztből készült gluténmentes penne. A penne tészta az egyik legismertebb olasz tésztafajta, mely a rövid csőtészták között verhetetlen népszerűségnek örvend világszerte. Mivel felülete bordázott, hibátlanul tapad meg rajta mindenféle szósz - például egy
Dialsi Tészta Barna Rizsliszt Penne Gm. - 400 g
Ínyenc tésztakülönlegesség minőségi tönkölylisztből. Hagyományos olasztészta egészséges, bio változata
Kiváló minőségű, prémium kategóriájú száraztészta bio alapanyagokból A termék tulajdonságai 100 százalék bio Megfelel az EVG 834/2007-es szabványnak EU bio-logo Gluténmentes Nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagot Információk A Felicia Bio tésztacsalád az Olasz Molino
Összetevők: kukoricaliszt/glutén, tej-és tojásmentes, búzamentes, tartosító és mesterséges szinezékmentes, emulgálószer
Kiváló minőségű, prémium kategóriájú száraztészta bio alapanyagokból A termék tulajdonságai 100 százalék bio Gluténmentes Összetevők: barnarizsliszt*, ivóvíz *ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik Megfelel az EVG 834/2007-es szabványnak Nem tartalmaz
Enyhén sós lisztkeverék búzaliszt helyettesítésére. A tészta nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhető a nyújtó lapról, jól formázható, könnyen kezelhető. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is. Nincs markáns magliszt íze, a tészta
Hiperszurpergyors desszert! 30 perc elteltével tálalhatod ? - 5 perc alatt összekevered - 10 perc alatt kinyújtod, kiszúrod (közben már melegszik a sütő) - 6 perc alatt megsütöd - 5 perc alatt megtöltöd - 5 perc alatt elpakolsz magad után a konyhában :) A kókusz és a citrom