A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 1 107 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető. A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a tészta fogyasztás örömeit, illetve mindazok, akik glutén- és egyéb allergén- és/vagy béláteresztést, bélirritációt okozó anyagok fogyasztását kerülik. Mindezeken felül a Paleolit szezámos száraztészta szénhidráttartalma alacsony (kb 40%-alkevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos tészták!), ráadásul magasabb fitátsav-tartalmánál fogva ennek a kevés szénhidrátnak is csak töredéke szívódik föl, ugyanis a fitátsavak csökkentik a keményítő cukorrá bontását. Az alacsony fölszívódó szénhidráttartalom miatt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlható.A Paleolit szezámos száraztészta nem csak glutént nem tartalmaz, de prolaminokat, lektineket és szaponinokat sem. Ezek pedig mind-mind növelnék a béláteresztést, bélgyulladást. A szaponinok apró lyukakat fúrhatnak a bélfalon, a prolaminok ingerelhetik a bélfalat és így gyulladást okozhatnak, a lektinek pedig képesek megváltoztatni a bélfal szerkezetét, áteresztőbbé téve azt, így olyan anyagok juthatnak a véráramba, melyek autoimmun folyamatokat indukálhatnak. A kukorica, rizs, hajdina, quinoa, köles, búza, árpa, durum, zab, amarant, lencse, bab, csicseriborsó és minden gabona-féle és hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz ilyen prolaminokat, lektineket, sok esetben szaponinokat is. A glutén összetevői maguk is a lektinek és a prolaminok csoportjába tartoznak és hasonló hatással vannak a szervezetre. Sok glutén-mentes élelmiszer kukoricából, zabból és egyéb prolamin és lektin tartalmú alapanyagokból készül. A Paleolit szezámos száraztészta azonban ezektől is mentes és low-carb!A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált alapanyagokról:Hidegen sajtolt szezámliszt:Az őrölt magvakkal két probléma van. Az egyik, hogy magas, közel 50%-os olajtartalmuk miatt nem lehet őket liszt finomságúra őrölni, a másik pedig, hogy a magas olajtartalmuk nagy része omega-6 zsírsavakból áll, melyek elkerülése kulcsfontosságú a helyes omega-6/omega-3 arány eléréséhez. Emiatt a Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált szezámmagból kíméletesen, vegyszermentesen, hidegsajtolással eltávolítjuk az olajtartalom jelentős részét. Az eredeti olajtartalom csupán 20%-a marad az így nyert szezámmaglisztben. Az így készült szezámmagliszt ásványanyag-, fehérje- és rosttartalma közel duplája a sima őrölt maghoz képest.Allergén-mentes tápióka keményítő:A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált tápióka keményítő más keményítőkkel szemben még nyomokban sem tartalmaz semmilyen prolamint, lektint, szaponint (és persze glutént sem). Szénhidráttartalma és GI-je ugyan önmagában a tápióka keményítőnek (mint más keményítőknek is) magas, azonban a tésztához csak kis mennyiségben használjuk, megfelelően összedolgozva a szezámmagliszt fitátsav tartalmával, ami csökkenti a keményítő fölszívódását, így a kész száraztészta szénhidráttartalma, glikémiás indexe és telítettsége már alacsony lesz.Mélyalmos friss tyúktojás:A Paleolit szezámos száraztészta kizárólag mélyalmos friss tojással készül, nem tojáslével, sem tojásporral. Minden tészta gyártásánál a „lisztek” tojással való keveréshez frissen kézileg törjük föl a tojást, nem előre feltört tojással dolgozunk, a gyártáshoz saját tyúkfarmról származik minden tojás. Hozzáadott vizet nem használunk a gyártás során. Minden Paleolit szezámos száraztészta gyártásához felhasznált 1kg-nyi „lisztkeverékéhez” 15db M-es méretű tojást használunk fel, azaz mindegyik Paleolit szezámos száraztészta közel 15 tojásos! Nem spórolunk! A Paleolit szezámos száraztészta íze és állaga pont olyan, mint a hagyományos búzalisztből készült tojásos száraztésztáknak, mégis „paleo”. Szénhidráttartalma kb 40%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. A magas hidegen sajtolt szezámmag tartalmánál fogva, magas az ún. szezamin tartalma. A szezamin pedig képes fokozni a szervezet szöveteinek gamma-tokoferol szintjét, mely az E-vitamin család leghatásosabb tagja. Emellett csökkenti az omega-6 zsírsavak arakidonsavvá történő alakulását (ez az a zsírsav, melyből gyulladáskeltő hatású hormon-szerű anyagok keletkeznek és ami miatt a magas omega-6 fogyasztás olyan káros). Ezzel párhuzamban pedig növeli a dihommo-gamma-linolénsav keletkezését szervezetünkben, mely gyulladást csökkentő jó hatású hormon szerű vegyületek előanyaga. A szezamin ezen felül fokozza zsírégetést is.Összetétel: tápióka keményítő, hidegen sajtolt szezámmagliszt, mélyalmos tyúktojás
A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető. Szénhidráttartalma közel 40%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. Összetevők: tápióka keményítő (lektinmentes), szezámliszt, mély almos tyúktojás. Kiszerelés: 250 g Átlagos tápanyagtartalom (100 g-ban) Fehérje 25 g Nettó szénhidrát 49 g Rostok 8 g Zsír 9 g Energia 1652 kJ Kalória 394 kcal
Termék Paleolit száraztészta szezámmaglisztes orsó 250 g hozzá van rendelve egy EAN kód 5999885398454.
A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető. A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is
Aranysárga színű, szinte minden ételhez felhasználható köret tészta.Glutén, laktóz és cukormentes!Alacsony (29%) szénhidrát tartalmú! A paleolit száraz orsó kizárólag hidegen sajtolt sárga lenmagliszt, tápióka keményítő (lektinmentes) és sok mélyalmos tojás
A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető. A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is
Paleolit szélesmetélt, 4 tojásos tészta, csökkentett szénhidráttartalommal Paleo étrendet folytatva sem kell lemondani a tésztákról, ugyanis a Dia-Wellness paleolit tészták mindössze 10,2 gramm összesített felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, mely 100 g főtt tésztában 5 g
Gluténmentes csicseriborsó száraztészta, orsó. Főzési idő: 6 min
Csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes, tojásmentes, szójamentes, élelmi rostban gazdag száraztészta. Összetevők: csicseriborsó liszt, aranylenmag liszt, ördögnyelv liszt, víz
4 tojásos száraztészta. Összetevők: kókuszliszt, mandulaliszt, bambuszrost, psylliujm rost, almaliszt, tojásfehérjepor, só, teljes tojás, víz
Cégük 30 éve foglalkozik tésztagyártással. Hat éve kezdték az alakor ősbúza termesztését, melynek lisztjéből funkcionális élelmiszert, száraztésztákat állítunak elő. Ennek a gabonának a jellemzője, hogy vegyszermentesen állítható elő, gyomirtó és gomba elleni
Szafi Reform Orsó - Fusilli száraztészta (gluténmentes) 200g6 tojásos, csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes száraztészta46%-kal csökkentett szénhidráttartalomRostban gazdagFehérjeforrásGluténmentesSzójamentesÖsszetevők: tápiókakeményítő, bambuszrost, teljes
Dia-Wellness Száraztészta Rizsszem 250 g Mostantól teljes kiőrlésű búzaliszttel! 50-55%-kal csökkentett szénhidráttartalmú Dia-Welln ess 4 tojásos rizsszem tészta. Összetevők: TL50 liszt, lisztkoncentrátum (búza- és kukoricarost, búzafehérje, növényi zsír, teljes kiőrlésű
Dia-Wellness Száraztészta Szélesmetélt 250 g 50-55%-kal csökkentett szénhidráttartalmú Dia-Welln ess 4 tojásos szélesmetélt tészta. Összetevők:TL50 liszt, lisztkoncentrátum (búza- és kukoricarost, búzafehérje, növényi zsír, teljes kiőrlésű búzaliszt, szójafehérje,
A Cornito száraztészta kiváló minősége a receptúrának, és a kiváló olasz gépeknek köszönhető. A tészta íze közelít a durumtészta ízéhez, tehát élvezetes, színe a kukorica alpanyagnak köszönhetően szép sárga, és az állagát főzés után is kiválóan megtartja
100% kukoricalisztől és vízből készült száraztészta gluténérzékenyek részére! Nem tartalmaz: tartósítószert, színezéket, koleszterint, tojást
Szénhidrátcsökkentett, vegán, lassú felszívódású száraztészta, hozzáadott cukort nem tartalmaz. Ajánlott cukorbetegeknek, sportolóknak és gyermekeknek. Búzafinomliszt (BL-55), vitális búzaglutén liszt, teljes kiőrlésű rozsbúzaliszt, stabilizátor (guargumi), tejsavas keverék
A termék a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető
Pasta Norella gluténmentes, vöröslencselisztből készült száraztészta.Élelmi rostban gazdag, tojás- és szójamentes. Száraz helyen tárolandó. Összetevők: vöröslencse liszt, víz Főzési javaslat: Tegyük a tésztát tízszeres mennyiségű, forrásban lévő, sós, kevés olajat
Egzotikus fűszer, mely számos jótékony élettani hatással bír. A gyömbérfélék családjába tartozó kurkumát az indiai népi gyógyászat és gasztronómia évezredek óta alkalmazza. Nem véletlenül, hiszen élénksárga színe és különleges aromája mellett erős antioxidáns,
KISZERELÉS:250 gÖSSZETEVŐK:TL50 búzaliszt, lisztkoncentrátum(rezisztens keményítő(kukorica),búzafehérje,növényi rost,növényi zsír(pálma),stabilizálószer:pektin,guar-gumi,maltodextrin,lisztkezelőszer:aszkorbinsav,enzimek(amyláz,lipáz)),tojásTÁPANYAG:Átlagos tápérték 100 g
KISZERELÉS:250 gÖSSZETEVŐK:TL50 búzaliszt, lisztkoncentrátum(rezisztens keményítő (kukorica)),búzafehérje, növényi rost, növényi zsír(pálma), stabilizálószer: pektin, guar-gumi, maltodextrin, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, enzimek (amyláz, lipáz),tojásTÁPANYAG:Átlagos