A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 1 107 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető. A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a tészta fogyasztás örömeit, illetve mindazok, akik glutén- és egyéb allergén- és/vagy béláteresztést, bélirritációt okozó anyagok fogyasztását kerülik. Mindezeken felül a Paleolit szezámos száraztészta szénhidráttartalma alacsony (kb 40%-alkevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos tészták!), ráadásul magasabb fitátsav-tartalmánál fogva ennek a kevés szénhidrátnak is csak töredéke szívódik föl, ugyanis a fitátsavak csökkentik a keményítő cukorrá bontását. Az alacsony fölszívódó szénhidráttartalom miatt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlható.A Paleolit szezámos száraztészta nem csak glutént nem tartalmaz, de prolaminokat, lektineket és szaponinokat sem. Ezek pedig mind-mind növelnék a béláteresztést, bélgyulladást. A szaponinok apró lyukakat fúrhatnak a bélfalon, a prolaminok ingerelhetik a bélfalat és így gyulladást okozhatnak, a lektinek pedig képesek megváltoztatni a bélfal szerkezetét, áteresztőbbé téve azt, így olyan anyagok juthatnak a véráramba, melyek autoimmun folyamatokat indukálhatnak. A kukorica, rizs, hajdina, quinoa, köles, búza, árpa, durum, zab, amarant, lencse, bab, csicseriborsó és minden gabona-féle és hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz ilyen prolaminokat, lektineket, sok esetben szaponinokat is. A glutén összetevői maguk is a lektinek és a prolaminok csoportjába tartoznak és hasonló hatással vannak a szervezetre. Sok glutén-mentes élelmiszer kukoricából, zabból és egyéb prolamin és lektin tartalmú alapanyagokból készül. A Paleolit szezámos száraztészta azonban ezektől is mentes és low-carb!A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált alapanyagokról:Hidegen sajtolt szezámliszt:Az őrölt magvakkal két probléma van. Az egyik, hogy magas, közel 50%-os olajtartalmuk miatt nem lehet őket liszt finomságúra őrölni, a másik pedig, hogy a magas olajtartalmuk nagy része omega-6 zsírsavakból áll, melyek elkerülése kulcsfontosságú a helyes omega-6/omega-3 arány eléréséhez. Emiatt a Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált szezámmagból kíméletesen, vegyszermentesen, hidegsajtolással eltávolítjuk az olajtartalom jelentős részét. Az eredeti olajtartalom csupán 20%-a marad az így nyert szezámmaglisztben. Az így készült szezámmagliszt ásványanyag-, fehérje- és rosttartalma közel duplája a sima őrölt maghoz képest.Allergén-mentes tápióka keményítő:A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált tápióka keményítő más keményítőkkel szemben még nyomokban sem tartalmaz semmilyen prolamint, lektint, szaponint (és persze glutént sem). Szénhidráttartalma és GI-je ugyan önmagában a tápióka keményítőnek (mint más keményítőknek is) magas, azonban a tésztához csak kis mennyiségben használjuk, megfelelően összedolgozva a szezámmagliszt fitátsav tartalmával, ami csökkenti a keményítő fölszívódását, így a kész száraztészta szénhidráttartalma, glikémiás indexe és telítettsége már alacsony lesz.Mélyalmos friss tyúktojás:A Paleolit szezámos száraztészta kizárólag mélyalmos friss tojással készül, nem tojáslével, sem tojásporral. Minden tészta gyártásánál a „lisztek” tojással való keveréshez frissen kézileg törjük föl a tojást, nem előre feltört tojással dolgozunk, a gyártáshoz saját tyúkfarmról származik minden tojás. Hozzáadott vizet nem használunk a gyártás során. Minden Paleolit szezámos száraztészta gyártásához felhasznált 1kg-nyi „lisztkeverékéhez” 15db M-es méretű tojást használunk fel, azaz mindegyik Paleolit szezámos száraztészta közel 15 tojásos! Nem spórolunk! A Paleolit szezámos száraztészta íze és állaga pont olyan, mint a hagyományos búzalisztből készült tojásos száraztésztáknak, mégis „paleo”. Szénhidráttartalma kb 40%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. A magas hidegen sajtolt szezámmag tartalmánál fogva, magas az ún. szezamin tartalma. A szezamin pedig képes fokozni a szervezet szöveteinek gamma-tokoferol szintjét, mely az E-vitamin család leghatásosabb tagja. Emellett csökkenti az omega-6 zsírsavak arakidonsavvá történő alakulását (ez az a zsírsav, melyből gyulladáskeltő hatású hormon-szerű anyagok keletkeznek és ami miatt a magas omega-6 fogyasztás olyan káros). Ezzel párhuzamban pedig növeli a dihommo-gamma-linolénsav keletkezését szervezetünkben, mely gyulladást csökkentő jó hatású hormon szerű vegyületek előanyaga. A szezamin ezen felül fokozza zsírégetést is.Összetétel: tápióka keményítő, hidegen sajtolt szezámmagliszt, mélyalmos tyúktojás
A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető. Szénhidráttartalma közel 40%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. Összetevők: tápióka keményítő (lektinmentes), szezámliszt, mély almos tyúktojás. Kiszerelés: 250 g Átlagos tápanyagtartalom (100 g-ban) Fehérje 25 g Nettó szénhidrát 49 g Rostok 8 g Zsír 9 g Energia 1652 kJ Kalória 394 kcal
A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető. A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is
Aranysárga színű, szinte minden ételhez felhasználható köret tészta.Glutén, laktóz és cukormentes!Alacsony (29%) szénhidrát tartalmú! A paleolit száraz orsó kizárólag hidegen sajtolt sárga lenmagliszt, tápióka keményítő (lektinmentes) és sok mélyalmos tojás
A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető. A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is
Paleolit szélesmetélt, 4 tojásos tészta, csökkentett szénhidráttartalommal Paleo étrendet folytatva sem kell lemondani a tésztákról, ugyanis a Dia-Wellness paleolit tészták mindössze 10,2 gramm összesített felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, mely 100 g főtt tésztában 5 g
Gluténmentes csicseriborsó száraztészta, orsó. Főzési idő: 6 min
Csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes, tojásmentes, szójamentes, élelmi rostban gazdag száraztészta. Összetevők: csicseriborsó liszt, aranylenmag liszt, ördögnyelv liszt, víz
4 tojásos száraztészta. Összetevők: kókuszliszt, mandulaliszt, bambuszrost, psylliujm rost, almaliszt, tojásfehérjepor, só, teljes tojás, víz
Cégük 30 éve foglalkozik tésztagyártással. Hat éve kezdték az alakor ősbúza termesztését, melynek lisztjéből funkcionális élelmiszert, száraztésztákat állítunak elő. Ennek a gabonának a jellemzője, hogy vegyszermentesen állítható elő, gyomirtó és gomba elleni
Szafi Reform Orsó - Fusilli száraztészta (gluténmentes) 200g6 tojásos, csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes száraztészta46%-kal csökkentett szénhidráttartalomRostban gazdagFehérjeforrásGluténmentesSzójamentesÖsszetevők: tápiókakeményítő, bambuszrost, teljes
Dia-Wellness Száraztészta Rizsszem 250 g Mostantól teljes kiőrlésű búzaliszttel! 50-55%-kal csökkentett szénhidráttartalmú Dia-Welln ess 4 tojásos rizsszem tészta. Összetevők: TL50 liszt, lisztkoncentrátum (búza- és kukoricarost, búzafehérje, növényi zsír, teljes kiőrlésű
Dia-Wellness Száraztészta Szélesmetélt 250 g 50-55%-kal csökkentett szénhidráttartalmú Dia-Welln ess 4 tojásos szélesmetélt tészta. Összetevők:TL50 liszt, lisztkoncentrátum (búza- és kukoricarost, búzafehérje, növényi zsír, teljes kiőrlésű búzaliszt, szójafehérje,
A termék a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető
A Cornito száraztészta kiváló minősége a receptúrának, és a kiváló olasz gépeknek köszönhető. A tészta íze közelít a durumtészta ízéhez, tehát élvezetes, színe a kukorica alpanyagnak köszönhetően szép sárga, és az állagát főzés után is kiválóan megtartja
100% kukoricalisztől és vízből készült száraztészta gluténérzékenyek részére! Nem tartalmaz: tartósítószert, színezéket, koleszterint, tojást
Szénhidrátcsökkentett, vegán, lassú felszívódású száraztészta, hozzáadott cukort nem tartalmaz. Ajánlott cukorbetegeknek, sportolóknak és gyermekeknek. Búzafinomliszt (BL-55), vitális búzaglutén liszt, teljes kiőrlésű rozsbúzaliszt, stabilizátor (guargumi), tejsavas keverék
Egzotikus fűszer, mely számos jótékony élettani hatással bír. A gyömbérfélék családjába tartozó kurkumát az indiai népi gyógyászat és gasztronómia évezredek óta alkalmazza. Nem véletlenül, hiszen élénksárga színe és különleges aromája mellett erős antioxidáns,
Pasta Norella gluténmentes, vöröslencselisztből készült száraztészta.Élelmi rostban gazdag, tojás- és szójamentes. Száraz helyen tárolandó. Összetevők: vöröslencse liszt, víz Főzési javaslat: Tegyük a tésztát tízszeres mennyiségű, forrásban lévő, sós, kevés olajat
KISZERELÉS:250 gÖSSZETEVŐK:TL50 búzaliszt, lisztkoncentrátum(rezisztens keményítő(kukorica),búzafehérje,növényi rost,növényi zsír(pálma),stabilizálószer:pektin,guar-gumi,maltodextrin,lisztkezelőszer:aszkorbinsav,enzimek(amyláz,lipáz)),tojásTÁPANYAG:Átlagos tápérték 100 g
KISZERELÉS:250 gÖSSZETEVŐK:TL50 búzaliszt, lisztkoncentrátum(rezisztens keményítő (kukorica)),búzafehérje, növényi rost, növényi zsír(pálma), stabilizálószer: pektin, guar-gumi, maltodextrin, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, enzimek (amyláz, lipáz),tojásTÁPANYAG:Átlagos