A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 1 106 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
Összetevők: fekete szezámmag A fekete szezámmag (Sesamum indicum L) hasonló az ismertebb fehér szezámmaghoz. A fekete szezámmag és a barna (arany) szezámmag nem hántolt, míg a fehér színű szezámmag hántolt. A világosabb színű szezámmagot inkább Nyugat és Közel Keleten használják, míg a fekete szezámmag a távol keleten népszerűbb. A fekete és a fehér szezámmag együtt is használhatók az ételek vonzó színfoltjaként. A szezámmag gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint számos előnyös egészségügyi hatásuk van. A fekete szezámmag kb. 60százalékkal több kalciumot tartalmaz, mint a hántolt (fehér) szezámmag. A szezámmag származási helye valószínűleg India. A híres „Szezám tárulj“ mondás, onnan származik, mikor a megérett szezámmag szétpattan. Afrikában a szezámmagot „benne“-nek hívják és egyaránt használják magára a magra és a belőle készült olajra is. A szezámmag több ezer éve létezik, sőt mondják azt is, hogy amikor az istenek a világot teremtették szezám bort ittak. A fekete szezámmagnak ízletesebb és erősebb aromája van, mint a fehér vagy barna szezámmagnak.. A pirított fekete szezámmagban felszabadulnak az értékes anyagok, valamint az íze is jellegzetesebb. Olajtartalma magas 40%-60% között van. A belőle készült olajnak jellegzetes íze van, gazdag antioxidánsokban, ami által hosszabb az eltarthatósági ideje. A magok is hosszú ideig eltarthatók és tovább ellenállnak az avasodásnak. Magas a fehérjetartalmuk is 35%-50% között van. Tápanyagtartalom (100g-ban): Energia: 2450 kJ / 575 kcal Fehérje: 20 g Szénhidrát: 23 g Zsír: 48 g Ásványi anyagok, vitaminok: Kalcium: 975 mg Béta karotin: 5 mcg Réz: 4,082 mg Egyszeresen telítetlen zsírsavak: 18,759 g Többszörösen telítetlen zsírsavak: 21,773 g Telített zsírsavak: 6,957 g Folsav: 97 mcg Glutaminsav: 3,955 g Vas : 14,55 mg Magnézium: 351 mg Mangán: 2.460 mg Niacin: 4,515 mg Foszfor : 629 mg Kálium: 468 mg Szelén: 5.7 mcg E-vitamin (alfa - tokoferol): 0,25 mg Cink: 7.75 mg
Termék Naturmind fekete szezámmag 250 g EAN kóddal van jelölve 5999559313363.
Összetevők: fekete szezámmag A fekete szezámmag (Sesamum indicum L) hasonló az ismertebb fehér szezámmaghoz. A fekete szezámmag és a barna (arany) szezámmag nem hántolt, míg a fehér színű szezámmag hántolt. A világosabb színű szezámmagot inkább Nyugat és Közel Keleten
A Greenmark Bio Fekete szezámmag felhasználható ételek díszítésére, sütemények, péksütik ízesítésére. Szórható müzlibe, joghurtba is. Egészséges és finom. A szezámmag erősíti a májat és a vesét, ezzel fokozott méregtelenítő hatást váltva ki. Jelentős mennyiségben
Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése. Mindennapi étkezésünkkel kell pótolnunk, mert szervezetünk nem képes előállítani. Felhasználható sütéshez (tésztákhoz, kenyerekhez), tartósítószerként (befőttekhez, lekvárokhoz). Fontos információ: az emberi szervezet az
A Macagyökérben kedvező összetételben találhatóak meg a tápanyagok: tartalmaz fehérjéket, szénhidrátokat, ásványi anyagokat, vitaminokat, másodlagos növényi összetevőket és valamennyi rostot is
A zöldbanán lisztet zöld banánból készítik, a hagyományos búzaliszt gluténmentes helyettesítőjeként használják. A Közép-Amerikából származó alapanyag magas tápértékű. Különlegességét rezisztens keményítő tartalma adja, különbözőségét pedig a többi
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni. A búzasikérből búzahús (szejtán) is készíthető megfelelően fűszerezve. Rántva, vagy sütve a húshoz hasonló állagú és ízű feltétet kapunk. Összetevők: búzasikér
Finom szemű fekete só, a tojás ízének helyettesítésére. A Himalaya fekete só vagy kala namak kissé kénes illatú és ízű, különleges só, amelyet főként Ázsia déli részén használnak.Jelentőség, hatás:A konyhasóhoz hasonlóan főleg nátrium-kloridból áll, de ezen kívül
A Biorganik Étkezési kovaföld por magas szilícium tartalmú extra finomra őrölt ásványi por. A szilícium-dioxid kiemelten a kötőszövetek, a csontok az inak, a porcok, a bőr, a máj és a vese, de tulajdonképpen a test összes sejtjének létfontosságú alkotóeleme. Pl. a kalcium
Összetevők: sárgarépa, pasztinák, petrezselyem gyökér, póréhagyma, paradicsom pehely, zellergumó, petrezselyem levél, vöröshagyma, snidling hagyma, őrölt fekete bors, őrölt kurkuma Felhasználása: levesek, főtt ételek, tészták, krémek, szószok ízesítésére
A szezámmag erősíti a májat és a vesét, ezzel fokozott méregtelenítő hatást váltva ki. Jelentős mennyiségben található benne kalcium, magnézium, foszfor, és ezek mellett A-, E-, B1-, B2-vitamint is tartalmaz. A száraz köhögés kiegészítő kezelésére is alkalmazható,
A pirítással élvezetesebbé, ízesebbé és könnyebben emészthetővé varázsolt szezámmag őrlemény. Magas kálcium tartalma miatt fogyasztása javasol. Emellett tartalmaz még mangánt, rezet, magnéziumot, vasat, foszfort, B1 vitamint, cinket, E vitamint. Fiatalító, rákmegelőző
A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik. Elsősorban a növény gumóját használják fel, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb szénhidrátforrása
Gluténmentes panírmorzsa Összetevők: rizsliszt, só, emulgálószer E471 Nem ökológiai gazdálkodásból. Átlagos tápérték (100 g-ban): Energia: 1559 kJ / 365 kcal Zsír: 1,0 g amelyből telített zsírsavak: 0,3 g Szénhidrát: 81,0 g amelyből cukrok: 2,0 g Fehérje: 8,0 g Só: 0,6 g
Összetétele: fekete szezámmag. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, szóját, zellert, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült
Karob, a kakaó teobrominmentes helyettesítője. Összetevők: karobA termést tisztítás után megszárítják (150 percen át, 90 Celsius fokon), majd leőrlik és kiszerelik.Felhasználása: a reformkonyha a kakaó helyettesítésére használja, mivel arra színében és állagában nagyon
Naturfood Szezámmag 200 g .A szezámmag a magok királya. Nem azért, mert a legnagyobb, hanem azért, mert a leggazdagabb bizonyos ásványi anyagokban. Kalciumban például súlyarányosan gazdagabb, mint a tehéntej (hétszer annyi kalciumot tartalmaz) és vetekszik a tehénsajtok
Növényi rost.A bélbaktériumok kedvenc tápláléka. Jelentőség, hatások:Az inulin növényi rost, amelyet az emberi emésztőenzimek nem tudnak lebontani, így változatlan formában jut el a vastagbélbe, ahol a hasznos bélbaktériumok táplálékául szolgál. Ahogy a baktériumok
A földimandula vagy tigrisdió igazából nem is mandula vagy dió, hanem egy Észak-Afrikában és a Mediterráneum területén őshonos fűféle gyökérgumója, amelyet évszázadok óta fogyasztanak már. Hazánkban viszonylag kevésbé ismert még a földimandulaliszt, de érdemes
Összetevők: chia mag fekete A chia (Salvia hispanica L.) az ajakos növények családjába tartozó növény, amelyet eredetileg az aztékok termesztettek Mexikóban, magas omega 3 zsírsavtartalmú magokkal. Fekete és fehér színben is előfordul. Jó tudni: - magas az Omega 3 zsírsav