Bio menü bio perui kakaópor 250 g

Bio menü bio perui kakaópor 250 g

Bio menü bio perui kakaópor 250 g

A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 2 392 Ft

Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.

Bio menü bio perui kakaópor 250 g - termékleírás

A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A perui biotermelők által gyártott kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babhüvelyeket kézzel szedik, kiválogatják a legjobb minőségűeket és a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében fermentálják. Miután a szárított babot tiszta vízben megtisztítják, meghámozzák és a magját kivágják, összezúzzák. Ezeket őrlik kakaó pasztává. A paszta zsírját a szilárd részből kivonják, a maradákot szárítják és finom kakaóporrá őrlik. A kakaópor kevesebb zsírt és több rostot tartalmaz, mina a bab. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékének jelentős részét, adalékanyagok nélkül.A kakaópor rendkívül széles körben alkalmazható, számtalan élelmiszer, ital és édesség legfontosabb alapanyaga.Bio, Vegán, Természetes anyagokból, Mesterséges ízesítőmentes, Mesterséges színezékmentes, Tratósítószermentes, BSE/TSE mentes, GMO mentes, Nem besugárzott, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Allergénmentes, Alacsony cukortartalmú, Élelmi rostban gazdag, Fehérjében gazdag, Nátriummentes/SómentesAdagolás, Javasolt felhasználás, tárolás:Egy adag=10-15gÍzlés szerintTárolás: jól zárt, száraz, hűvös, fényvédett helyenÖsszetevők:100% bio kakaóbab (theobroma cacao)Összetevők táblázata:Egységenként 100gEnergia1533 kJ/366kcalZsír11,0 g- amelyben telytett zsírsav6,5 g- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav3.6 g- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav0,5 gSzénhidrát26,8 g- amelyből cukor0,9 gRost24,3 gFehérje (protein)28,0 gSó0,0 gFoszfor778,0 mgMagnézium572,0 mgVas9,3 mgRéz4,1 mgMangán5,3 mg

A nyers perui kakaópor Criollo fajtájú, ez a legritkább, legfinomabb kakaófajta. Az összes kakaótermelés 10-15 százalékát adja. A kakaópor készítése során a nyers, szárított kakaóbabot finommá őrlik az így kapott masszát kipréselik, a préselés során kakaó vaj és úgynevezett kakaó tészta keletkezik, amelyet porrá őrölnek, így készül a kakaópor. Magas antioxidáns tartalmú, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnézium tartalma nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez. Hangulatjavító, energetizáló hatásáról is ismert. A kakaó rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Az ORAC skálán előkelőbb helyet foglal el mint a kategóriájában vezető Acai bogyó. A folyékonnyá váló masszában zajló kémiai folyamatok során csökken a bab keserűsége. Antioxidánsokkal telített, elismerten az egészséges szívműködést segítő táplálék. Ezen túl csökkentheti a stroke és a rák kockázatát. A kakaó tömege 50 százalékát három féle zsír alkotja. Ezek a zsírok nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk. Ezek egyike az olívaolaj zsírja, az olajsav, valamint sztearinsav és palmitinsav, illetve a kakaó több aminosavat is tartalmaz ezek közé tartozik a triptofán és az argine.

Termék Bio menü bio perui kakaópor 250 g EAN kóddal van jelölve 5999886305161.

Bio menü bio perui kakaópor 250 g - termék paraméterei

Bio menü bio perui kakaópor 250 g - ár és elérhetőség előzményei

Bio menü bio perui kakaópor 250 g - egyéb érdekes termékek

Bio menü bio perui kakaópor 250 g - hogyan találjuk meg a legjobb ajánlatot?