Köret tészta. Méretében a fettuccinehez hasonló, fészek alakú tészta. A metélt tészták spagettijének is nevezik. Felhasználása a széles metélt tésztához hasonló. Főzés közben széttekeredik, de hullámos marad. Sütőben elkészítve rakott tésztaként a szószt szárazon
Hagyományos olasz forma. A kinyújtott tészta lapokra vágásával született meg ez az egyik legrégebbi olasz tésztaforma. Rakott tésztának bármilyen zöldséges vagy húsos változatban könnyen elkészíthető
A passzírozott paradicsomot olasz ételek közül pizzákban szószként, tésztákhoz szintén szószban használják a leggyakrabban. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 129 kJ, zsír: 0,2 g, szénhidrát: 4,7 -ebből cukor: 3,8 g, rost: 1,8 g, fehérje: 1,6 g, só: 0,3 g
LUIGI TOMADINI - Cannelloni (óriáscső) tészta durumlisztből, 250 g. Összetétel: 100% durumliszt, víz (nyomokban szóját tartalmazhat)