A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz. A lencse a gazdag antioxidáns vegyületekben
Összetevők: lencse (Kanada), vöröslencse (török), szárított sárgarépa, paszternák (EU), szárított paradicsom (Kína) vöröshagyma (Kína), tört chili (Kína). Összetevők: lencse (Kanada), vöröslencse (török), szárított sárgarépa, paszternák (EU), szárított paradicsom
Elkészítés: Egy fazékban forraljunk fel 700 ml vizet. Ha felforrt tegyünk bele egy kevés olajat és fűszerezzük, sózzuk ízlésünk szerint (nyugodtan használjuk kedvenc leveskockánkat, ételízesítőnket vagy Ataisz vegantériát. A termék sót nem tartalmaz!!) Ezután öntsük bele a