A legalacsonyabb ár az elmúlt 60 napban: 1 144 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
A karobport a szentjánoskenyérfa termésének magjából állítják elő, szárítással és őrléssel. Színében és állagában nagyon hasonlít a kakaóra, ezért legfőképpen ennek helyettesítésére használják.A kakaóval ellentétben a karobpor nem okoz problémát a házikedvenceknél, ezért gyakran használják jutalomfalatok készítéséhez is. Jelentőség, hatások:A karobpor, a kakaóval ellentétben nem tartalmaz koffeint és teobromint, amelyek kellemetlen hatással lehetnek az arra érzékenyekre. A karob nem izgalja, inkább nyugtatja az emésztőrendszert, ezért hasmenés esetén segíthet a tünetek enyhítésében. A karobpor íze édesebb, mint a kakaóé.A karobpor rosttartalma igen jelentős és zsírtartalma sokkal alacsonyabb, mint a kakaópornak, ezért fogyni vágyók inkább ezt válasszák, ha könnyű desszertet szeretnének készíteni.A karobpor antioxidánsokat is tartalmaz, illetve fontos ásványi anyagokat, mint a kalcium, kálium, magnézium, cink.A karobpor gluténmentes.Felhasználás:A karobpor 1:1 arányban alkalmas a kakaó helyettesítésére szinte bármilyen receptben, akár nyersen, akár hőkezelt formában.Összetevők: karobTápanyagtartalom (100 g-ban):Energiaérték:1529 kJ / 355 kcalZsír:4 g- amelyből telített zsírsavak:1 gSzénhidrát:84,26 g- amelyből cukor:38,14 gFehérje:4,87 gSó:0,017 gSzáraz, hűvös helyen tartandó!Származási ország: Spanyolország.
A Naturmind karobpor a következő diétákban is fogyasztható: cukorbeteg, paleolit, low-carb, gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus.
A karobport a szentjánoskenyérfa termésének magjából állítják elő, szárítással és őrléssel. Színében és állagában nagyon hasonlít a kakaóra, ezért legfőképpen ennek helyettesítésére használják.A kakaóval ellentétben a karobpor nem okoz problémát a
Karob, a kakaó teobrominmentes helyettesítője. Összetevők: karobA termést tisztítás után megszárítják (150 percen át, 90 Celsius fokon), majd leőrlik és kiszerelik.Felhasználása: a reformkonyha a kakaó helyettesítésére használja, mivel arra színében és állagában nagyon
NATURMIND ZABKORPA A zabkorpa a legismertebb élelmi rostban gazdag tápanyagaink egyike, mely alkalmas a rosthiányos táplálkozás kialakulásának megelőzésére. Sokoldalú élettani hatása segít az egészséges táplálkozás kialakításában, ezáltal egészségünk megőrzésében A
Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése. Mindennapi étkezésünkkel kell pótolnunk, mert szervezetünk nem képes előállítani. Felhasználható sütéshez (tésztákhoz, kenyerekhez), tartósítószerként (befőttekhez, lekvárokhoz). Fontos információ: az emberi szervezet az
Összetevők: nádcukorA nádcukrot frissen aratott, hagyományosan művelt cukornádból nyerik.Felhasználása: édesítésre, kávékhoz, teákhoz, finom aromát ad a süteménynek, desszertnek. A hagyományos fehér cukor ideális és természetes helyettesítője.Jó tudni: a boltokban
Összetevők: zabpehelylisztTápanyagtartalom (100 g-ban):Energiaérték: 1639 kJ / 388 kcalZsír: 7 g- amelyből telített zsírsavak: 1,1 gSzénhidrát: 69 g- amelyből cukor: 0,5 gFehérje: 10 gSó: 0,003 gSzáraz, hűvös helyen tartandó!Származási ország: Egyesült Királyság
Összetevők: xilitol (E967). Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Az étkezési szódabikarbóna, vagy másik nevén nátrium-hidrogén-karbonát módfelett széles körben használható a háztartásban
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni. A búzasikérből búzahús (szejtán) is készíthető megfelelően fűszerezve. Rántva, vagy sütve a húshoz hasonló állagú és ízű feltétet kapunk
Összetevők: köles A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősíti az immunrendszert. Mivel viszonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás. Az egyetlen gabonaféle,
A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés és őrlés után is megőrzi. Széleskörűen felhasználható, kiválóan helyettesíti az alacsonyabb rosttartalmú búzalisztet, viszont kenyerek, kelt tészták készítésére
A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra tud teremni és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak
A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés és őrlés után is megőrzi. Széleskörűen felhasználható, kiválóan helyettesíti az alacsonyabb rosttartalmú búzalisztet, viszont kenyerek, kelt tészták készítésére
A kuszkusz hántolt, durvára őrölt durumbúzadara, tulajdonképpen nagyon apró tészta. Eredetileg Észak-Afrikából származik. A malomköves őrlés melléktermékeként keletkezett szemcséket liszttel és vízzel elkeverve gyúrták össze nagyon apróra. Ma már szinte kizárólag géppel
A tápióka gyöngy alapanyagát a tápiókalisztet a maniókagyökérből nyerik. Japán gyöngynek is szokták nevezni, jópofa, apró buborékokhoz, vagy nagyobb szemű kaviárhoz hasonlít, a csúcskonyhákban is szívesen használják
Összetevők: nádcukor A nádcukrot frissen aratott, hagyományosan művelt cukornádból nyerik. Sötét színét magas nádmelasz tartalmának köszönheti. Felhasználása: édesítésre, kávékhoz, teákhoz, finom aromát ad a süteménynek, desszertnek. A hagyományos fehér cukor ideális
A zöldbanán lisztet zöld banánból készítik, a hagyományos búzaliszt gluténmentes helyettesítőjeként használják. A Közép-Amerikából származó alapanyag magas tápértékű. Különlegességét rezisztens keményítő tartalma adja, különbözőségét pedig a többi
Összetevők: zabpehely Tápláló és fűtő hatású - különösen jó a téli időszakban. Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1460KJ / 350Kcal Fehérje: 14g Szénhidrát: 56g Zsír: 6,9g Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium Vitamin: B1, B2
Több, mint 200 millió éves érintetlen, szennyeződésmentes területről származik. Kézzel termelik ki a hegy lábainak mélyéről. A sókristályok színe változó, egészen a tiszta fehértől a mély vörösig
A bulgur a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga. A bulgur úgy készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik. Mivel az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben
Gazdag tápanyagokban. Rostokban, omega-3 zsírsavakban, fehérjékben gazdag.Számos vitamint, antioxidánst és ásványi anyagokat tartalmaz. Hozzájárul az egészséges idegrendszer működéséhez. Támogatja az emésztést, szív- és érrendszert. Cukorbetegek is fogyaszthatják magas rost
A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, így nem tartalmaz koffeint, se theobromint. A karobport édeskés jellege önmagában is élvezetes ízesítővé teszi
A Himalaya só Pakistan Punjab régiójából származik. Mai napig nagyrészt kézzel bányásszák és csupán minimális feldolgozáson megy keresztül. Nem adnak hozzá adalékanyagokat és színét a benne található ásványi anyagoknak köszönheti, nem mesterséges színezéknek