A legalacsonyabb ár az elmúlt 45 napban: 529 Ft
Az árak és a rendelkezésre állás naponta többször változhat. Ellenőrizze az aktuális adatokat közvetlenül az e-shopokban. Az összes elérhető színt és méretet közvetlenül az e-shopokban találja meg.
Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. Származási helye Tibet. Számos kedvező hatással rendelkezik, amely megszokott táplálékainkra nem mindig jellemző. A teljes árpa gazdag nyomelemekben: káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort tartalmaz (méghozzá kétszer annyit, mint a barna rizs), mindezek pedig elengedhetetlenek a normális szív- és agyműködéshez. Emellett megnyugtatóan hat az idegrendszerre, sőt még vizelethajtó hatású is. A lábasban vagy serpenyőben megpörkölt árpa hasznos a levesben: az ily módon elkészített levesbetét könnyű, puha, meleg, könnyen megemészthető és igen finom. Atermészetes táplálkozás előnyeit hirdető szakemberek is azt javasolják, hogy az árpát és a gabonaféléket előbb pirítsuk meg serpenyőben szárazon, ez ugyanis könnyebben emészthetővé teszi őket, növeli a tápértéküket, és javítja az ízüket. Megpiríthatjuk a sütőben egyszerre is, ahogy megvettük, 1-2 kg-ot: ez nagyon praktikus, és az otthoni tárolás során megvédi a gabonát mindenféle élősködővel és kártevővel szemben. Elkészítése A gabonaféléket mindig vízben főzzük, mivel a tej fehérjetartalmú, nem egyeztethető össze a keményítővel. Azokon a vidékeken, ahol a kása mai napig megmaradt nemzeti ételként (Tibet, Kína, Oroszország), a parasztcsaládok mindig vízzel készítették, és növényi olajokkal tették táplálóbbá. Arra még csak nem is gondoltak, hogy cukorral főzzék, mint manapság sok úgynevezett reform receptben előfordul, és szervezetünk számára ártalmassá és emészthetetlenné teszi ezt az értékes táplálékot. Rágás közben a kása több nyálat igényel, mint akár a pirított kenyér, de ez a feltétele annak, hogy a nyálban lévő enzimek (ptialin) megkezdhessék a keményítő cukorrá alakítását. Így már érthető a jelenség, hogy az igencsak étvágygerjesztő sült hús íztelen masszává válik szájunkban a rágás során, a gabonákból készült kását azonban, pedig kezdetben nem igazán vonzó, egyre finomabbnak és édesebbnek érezzük. A helyesen elkészített árpát jól feldolgozza a szervezet, de ahhoz, hogy a tápértéke és emészthetősége maximális legyen, hántolatlanul és valamilyen formában hőkezelve, megfőzve, illetve csíráztatva fogyasszuk. A magokat előzetesen háromszoros vízmennyiségben legalább 3-4 órára, de akár 1 napra is beáztatjuk. Ugyanabban a vízben főzzük egyenletesen kis tűzön 25-30 percig, majd lefedve közepesen meleg sütőben (100-120as fokozat) hagyjuk dagadni (maximum fél-1 órát). Célszerű lágy vizet használni (buborékmentes ásványvizet, szűrt víz), mert ezzel jelentősen lerövidül a főzésidő. Hogy érdemben fejezhessük be a kása dicséretét, ejtsünk szót még egy előnyéről! Elég nehéz pontosan meghatározni, hogy egy zöldséges vagy húsétel mennyi idő alatt készül el. Mindenképpen nagy tapasztalatot és figyelmet igényel, azonkívül függ a nyersanyagok fajtájától, korától, érettségétől. Nem így a kása esetében! Ha előre beáztattuk, néhány perc alatt finom és hasznos étel készíthető belőle, utána már csak dagad, amíg a kosztosok megjönnek. Ugyanakkor az egyoldalú táplálkozást hamar megunhatjuk, és nem is kívánatos (sőt, orvosi ellenőrzés nélkül veszélyes lehet!), hiszen megvonjuk magunktól az értékes és szükséges tápanyagokat. Ezért nagyon ajánlom a zöldségekkel kombinált recepteket. Úgy állítottam össze a példákat, hogy megmutassam az árpában rejlő gazdag lehetőségeket.
Termék Csuta hántolt árpa étkezési 500 g EAN kóddal van jelölve 5999881955613.
Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. Származási helye Tibet. Számos kedvező hatással rendelkezik, amely megszokott táplálékainkra nem mindig jellemző. A teljes árpa gazdag nyomelemekben: káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort tartalmaz
Átlagos beltartalmi érték 100 g hántolt árpában Energiatartalom 1507 kj Fehérje 10,6 g Szénhidrát 73,0 g Zsír 2,0 g Összes rost 20,7 g Vitaminok B1, B2, B6, niacin, pantoténsav, folsav Gyártó, forgalmazó: AGRODRUG Bt. Származási hely: Magyarország
Termék összetétele: hántolt köles. Kásaként kétszeres mennyiségű vízben megfőzve, fűszerezve vagy édesen mézzel, mazsolával, kókuszreszelékkel stb. elkeverve fogyasztható
Az árpagyöngy, vagy más néven gersli, hántolt, és méret szerint osztályozott árpa. Elkészítési javaslat: Kétszeres mennyiségű vízben néhány óra áztatás után főzzük egyenletesen kis tűzön 25-30 percig, majd lefedve közepesen meleg sütőben hagyjuk dagadni (maximum fél-1
Az étkezési kukoricadara a kukorica magjának a kukoricalisztnél durvább őrleménye. Használható édességek, kenyerek, tészták készítéséhez
Felhasználási javaslat: Főzelékek sűrítésére jól használható
A kukoricakeményítő, amelyet néha kukorica lisztnek neveznek, a kukorica endoszperméből kivont szénhidrát. Ezt a fehér poranyagot számos kulináris, háztartási és ipari célra használják. A konyhában a kukoricakeményítőt leggyakrabban a mártások, sajtok , mázolók, levesek,
Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. Származási helye Tibet. Számos kedvező hatással rendelkezik, amely megszokott táplálékainkra nem mindig jellemző. A teljes árpa gazdag nyomelemekben káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort tartalmaz
Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. Származási helye Tibet
A reformkonyhában sokoldalúan elkészíthető. 500 g-os bulgur; Csuta termék köretek készítéséhez
Csuta Zsírtalan Szójaliszt 500 g Finomra őrölt, pörkölt szójababból készült. Glutént nem tartalmaz, ezért sütéskor csak részben (kb. 20 %-ban) helyettesíthető vele a búzaliszt. Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Magas tápértéke ( fehérje- és
Csuta Grahamliszt Gl-200 1000 g A Graham liszt étkezési búzából őrölt liszt, amely a gabonaszem héjrészeit (korpa) is tartalmazza. Emésztési zavarokban szenvedő betegek részére nagyon ajánlott. A Graham-liszt nagy héjtartalma miatt zsírban, cukorban, enzimekben gazdag, ezért
Az őrlemény felhasználása: Reggelente egy teáskanálnyi őrleményt gyümölcslébe belekeverni és lenyelni. Mire jó? – Az erek állapotát javítja, ennél fogva csökkenti a szívbetegségek és a szélütés kockázatát. A hajszálereket is erősíti, fokozza a vérátáramlást
A sokoldalú, több néven is ismert gabonaféle belföldről származik, melynek termesztése leginkább Nyugat-Magyarországra jellemző. Az apró szemű Gersli felhasználása hazánkban már a honfoglalás korig visszamenőleg fellelhető a konyhákban. Fogyasztására igen sok formában van
Szafi Free Hántolt köles 500 gÉlelmi rostban gazdag gabona, amelyet fogyaszthatunk számos formában, például kásaként, köretnek, fasírtokhoz, süteményekhez.Átlagos tápérték100g termékbenEnergia1664 kJ (394 kcal)Zsír:4,6 g - amelyből telített zsírsavak1 gSzénhidrát:72,9 g -
A hántolt napraforgó kedvelt csemege, mely B-vitaminnal látja el szervezetünket. Földimogyorót, dióféléket, szezámmagot felhasználó üzemben készült
Hántolt zab hőkezelt Magyar termék Köretként fogyasztható. Főzés: kétszeres vízben
A hántolt földimandulából készített őrlemény kiválóan alkalmazható bundázott ételek elkészítéséhez, a hagyományos zsemlemorzsa kiváltására is tökéletesen alkalmas. A Szafi Reform földimandula panír élelmi rostokban gazdag gluténmentes termék, így a kiegyensúlyozott
Csuta Kukoricaliszt 1000 g Kukoricából készült liszt, amely sokoldalúan felhasználható alapanyag. Sok E vitamint, közepes mennyiségű vasat is tartalmaz, energia összetétele pedig igen magas, megközelítőleg 1500 KJ. Csuta Kukoricaliszt kiszerelés: 1000 g Tájékoztatás: Az