A csicseriborsó (Cicer aretinum) magas fehérje és keményítőtartalmú növény. Régebben sok éhezőt mentett meg az éhhaláltól. Ma is kedvelt étel a Földközi-tenger környéki országokban, például a Közel-Keleten, Sziciliában, stb. A többi hüvelyeshez képest több C vitamint,
Vegán csicseriborsó liszt, levesek, növényi fasírt, levesbetét, szendvicskrémek készítéséhez. Szójaszósszal, fokhagymával, vöröshagymával, petrezselyemmel is fűszerezhető, humusz, falafel készítéséhez is. Vegán (vegetáriánus) 100% csicseriborsó. A csicseriborsót
A többi hüvelyeshez képest több C vitamint és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Készülhet belőle leves, főzelék, szendvicskrém. A babhoz, lencséhez hasonlóan készíthető el
Új vegán fasírtpor csicseriborsó-curry ízesítéssel, enyhén pikáns, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, csupán vízzel történő elkeverés és rövid pihentetés után már süthető is. Összetevők:zabpehely, csicseriborsóliszt (14%), napraforgó, teljes kiőrlésű kuszkusz,