Vitamintartalmát tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Ezen tápanyagokon kívül kedvező élettani hatással
Vitamintartalmát tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Ezen tápanyagokon kívül kedvező élettani hatással
Omega-zsírsavakban, B-vitaminokban, valamint egyéb ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag tápanyag. Fogyaszthatjuk müzlihez, joghurthoz hozzáadva
Fogyasztható müzlibe, joghurtba keverve vagy kenyérbe sütve. A korpa legértékesebb eleme a B vitaminokban (B1, B6, B15), nyomelemekben és a rostanyagokban (cellulóz) rejlik
A mandula magas tápértékű élelmiszer, gazdag fehérjékben, vitaminokban (főként B és E-vitaminban), esszenciális aminosavakban, telítetlen zsírsavakban, ásványi sókban (magnézium, foszfor, kálium és vas). A héj magas rosttartalma elősegíti a bélműködést, antioxidáns és
Pelyhesített lenmag. Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat. Pelyhesítéssel a magot tulajdonképpen szakszerűen feltárva, az emésztőnedvek