Szójaszósz /világos vagy sötét/ összetétel: víz, szójababkoncentrátum, búzaliszt, só
A szójaszósz, az ázsiai konyha legelterjedtebb fűszere. Közkedvelt a Kínából és Japánból származó sötét, sós szójaszósz. A világosabb, diszkrétebb ízű szójaszószt hal- és zöldségételekhez használják, mert ez nem színezi el az ételt
A sötét szójaszószt hosszabban érlelik, míg majdnem fekete színt ér el, mártogatós szószként használatos. Ha főzünk vele, elsősorban a marhahúsok, raguk készítésekor éljünk vele. Egy teáskanál sötét szójaszósz helyettesít egy evőkanál sót. Rákaptunk rendesen, és
A világos szójaszósz az ázsiai, kínai konyha jellegzetes szósza. Használhatjuk húsos és zöldséges ételek készítéséhez, pácolásához is. A világos szójaszósz összetétele - víz - SZÓJAbab - búzaliszt - tartósítószer E202 Átlagos tápérték 100 ml világos