Pihenjen a téli sportok mellett
27.11.2022 | Szerkesztőség

Pihenjen a téli sportok mellett

A sok téli üdülőhellyel rendelkező hegyvidéki táj ideális környezetet kínál a pihenéshez és a téli sportokhoz. Vegye figyelembe, amikor téli sporttevékenységekre készül

  • fizikai felkészültség és erőnlét
  • tapasztalat és tájékozódás a téli környezetben
  • milyen gyakran szeretne részt venni a tevékenységben – egyszer vagy rendszeresen.

A legnépszerűbb téli sportok minden korosztály számára:

  • lesiklás
  • sífutás
  • snowboardozás
  • szánkózás és bobozás
  • Jégkorcsolyázás
  • jégkorong

Az utóbbi időben különösen nagy népszerűségre tett szert:

  • sí hegymászás
  • hátországi síelés
  • hótalpas kirándulások

A hegygerinceken való átkelés, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tájra, felejthetetlen élmény.



Lesiklás

Lesiklás

A lesikló sílécek a téli kikapcsolódás legelterjedtebb választéka. Az előkészített terep, felvonók és felvonók biztonságos síelést tesznek lehetővé.

A lesikló sílécek univerzálisak, kezdőknek és haladóknak egyaránt alkalmasak. Válasszon lesiklólécet az ápolt lejtőhöz, all-mountain sílécet az igénytelen, ápolt terepre, vagy freeride sílécet egy kihívásokkal teli, ápolt lejtőhöz.

Válassza ki a stílusának megfelelő sílécet. Az alapvető szabályok megkönnyítik a választást. A fő kritérium a síelő magassága és súlya .

  • minden korosztálynak és kezdőknek megfelelő, megfizethető felszerelési költségek
  • a lesiklás a síközpont felszereltségétől és a lejtőn lévő felvonók számától függ a főszezonban, sok a síelő

Fűtött ruhákLesiklásSíbakancs

Snowboardozás

Snowboardozás

A snowboard egy téli sport, különösen a fiatal, bátor, adrenalin lovasok számára. Fegyverezze fel magát türelemmel edzés közben. Hódítsa meg a nyílt terepet még a klasszikus pályákon kívül is.

Életed egyik érdekes alternatívája a splitboardozás . Felfelé haladva a splitboard két sílécre osztható. Lovaglás előtt rögzítse őket egymáshoz, és fordítsa a kötést lovagló helyzetbe.

Ez a megoldás egyesíti a hótalp előnyeit nehéz terepen való mászásnál, az alpesi terepen való síelés lehetőségét és az izgalmas snowboardozás szabadságát.

  • szabadság, akrobatika, ugrások, freeride nyílt terepen
  • megbilincselt lábakkal nehezebb manőverezni és elsajátítani a helyes technikát

Téli sapkák

Sífutás

Sífutás

A sífutás a legegészségesebb turisztikai téli sport, amely mindenki számára megfelelő. Futás közben minden izomcsoport aktív. A friss levegőn alakítsa át a zsírtartalékokat megdolgozott izmokká.

A sífutás alapstílusa a klasszikus technika. Ez a technika szabad terepen való szabadidős turizmushoz is alkalmas. Előrehajlás, súlyátvitel és megfelelő ugrálás jellemzi. Ideálisak a sílécek fényvisszaverő részében mérleggel ellátott sílécek , amelyeket nem kell gyantázni.

A korcsolyázás stílusa módosított futópályát igényel. Igényesebb az erőnlét és a jó technika tekintetében. Az egyes modellekhez tartozó gyártói táblázatok megkönnyítik a megfelelő síléc kiválasztását. Az alap a magasság, a súly és az előnyben részesített stílus.

A backcountry sífutó sílécek acél élekkel rendelkeznek a könnyebb mozgás érdekében jeges terepen. A hagyományos sífutó sílécekhez képest szélesebbek. A backcountry sílécek, kötések és bakancsok a szabadidős síeléshez hasonlóan lehetővé teszik a szabad és ápolt terepen való mozgást. Felszerelhetők mászó övekkel . Lejtőn erős sarokfogással rendelkeznek a könnyebb szlalomozás érdekében mélyebb hóban.

A vidéki síelés a síelés egyre népszerűbb alternatívája.

  • a stabil mozgásritmus lehetővé teszi a stressz és a feszültség oldását minimális sérülésveszély a sífutásnak csak a hóhiány szab határt nem köti az ápolt pályák téli üdülőhelyeken megfizethető sífelszerelés

Hátizsákok futáshozFunkcionális fehérneműSífutás

Síalpinizmus

Síalpinizmus

A sí hegymászás életstílus. Ez egy kalandsport , amely a sítúra, az alpesi síelés és a hegymászás keveréke.

Rekreációs formájában magaslati túrákat foglal magában a hegyi nyergekig, majd síelést nem javított terepen.

A síalpinizmus jó fizikai kondíciót, alpesi terepen és hegymászásban szerzett gyakorlatot, valamint kiváló síkészséget igényel.

Ehhez az igényes téli sporthoz speciális, kis súlyú és nagy szilárdságú sífelszerelés szükséges.

  • olyan helyeken lesz, ahová a hétköznapi síelők nem tudnak eljutni, nem korlátozza a téli üdülőhely nyitvatartási ideje, gyönyörű kilátásban és tájban lesz része.
  • A drága felszereléshez szükséges sport speciális készségeket és ismereteket igényel jó fizikai állapot szükséges, akkor az idő nagy részét a dombra mászással tölti

Lavina felszerelésTurisztikai hátizsákok

Hótalp, szánkó, síbob

Hótalp, szánkó, síbob

A hótalpok érdekes kirándulásokat tesznek lehetővé még télen is. Többé nem fog meglepni egy magas hókupac. Egészítse ki téli turisztikai felszerelését . Előnye, hogy azonnal használhatja őket akkor is, ha nem síelő. Ha hócipőn sétálsz, sokkal több kalóriát égetsz el, mint sétálva.

Számos változat és méret létezik. Mély hóban és teherrel és hátizsákkal való kirándulásokon.

Ne felejtsen el magával vinni egy szánkót vagy síbotot . Gyorsabban és vidámabban fog lefelé haladni a havas lejtőn.

  • könnyen fel-, le-, csomagolhatóak és eltehetőek, alkalmasak alpesi túrázásra meredek terepen is olcsóbbak, mint a skialpok és a sífutó sílécek rossz időben és éjszaka is használható
  • nem lehet lecsúszni a dombról, mint a sílécen, vagy a backcountry sílécek lassabbak a síkon

TúrabotokLED fényszórókNői túracipő

Jégkorcsolyázás

Jégkorcsolyázás

Szerettél korcsolyázni? Van téli stadionja vagy természetes jégfelülete? Fuss ki a jégre. Szerezzen be minőségi korcsolyákat a háztartás minden tagjának mozgásához. Férfi, női vagy gyerek állítható növesztőcipővel .

Egész évben a korcsolyázás szerelmese? A cserélhető vázas korcsolyákat klasszikus soros vagy jégkorcsolyázáshoz az Ön számára tervezték.

A kiváló minőségű jégkorcsolyák légies, kényelmes cipőjével tűnnek ki, gyorsfűzős rögzítéssel és erős fogású bokával . Próbáljon meg egy műkorcsolyázót vezetni jól kiélezett rozsdamentes acél késekkel .

Legyen tagja a jégkorongcsapatnak. Tárolja sportfelszereléseit táskákban és hátizsákokban . Könnyedén vigye magával korcsolya- és jégkorongfelszerelését .


Téli kesztyű

Olvassa el is

Téli gumik a biztonságos vezetéshez hideg utakon

Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.

Házi pékségek friss kenyér és péksütemények készítéséhez

Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez

Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.

Gyorsfőzők az egészséges ételekhez, energiát és időt takarítanak meg

Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.

Gazdaságos TV mindenki számára egész évben

A modern televíziókészülékek intelligens, gazdaságos SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.

Hogyan kezeljük az autót tél előtt?

És ne feledd! Közeledik az év még kihívásokkal telibb része! A hideg téli körülmények próbára teszik útitársa karbantartását és megjelenését.