Milyen anyagokból készülnek a kerti bútorok?
06.08.2022 | Szerkesztőség

Milyen anyagokból készülnek a kerti bútorok?

A kerti bútorok sokféle anyagból készülnek. Az ajánlat fából, rattanból, bambuszból, fémből vagy műanyagból készült készleteket tartalmaz. Gyakran kombinálják más textil, kerámia vagy üveg kiegészítőkkel. Rendkívül hasznosak az egymásra rakható és összecsukható kerti bútorok. Tárolja kedvezőtlen időben könnyen, gyorsan és biztonságosan kerti házakban, ládákban vagy pavilonokban.

A választásnál jó figyelembe venni a bútorok használatát, elrendezését.

  • Van fészere, pavilonja, fedett verandája vagy garázsa?
  • Van egy fedetlen terasza tömör padlóval vagy csak egy burkolatlan kertrésze?
  • Vegye figyelembe a felhasználás módját, a karbantartás szükségességét, a hordozhatóságot, a tárolás lehetőségét vagy a kialakítást is.


Masszív, fából készült kerti bútor

Masszív, fából készült kerti bútor

A fa a legrégebbi természetes anyag az ülések készítéséhez. Ma a masszív bútorokat a klasszikus és a luxustermékek kategóriájába soroljuk. Kiemelkedik minőségével és eleganciájával. Rendkívül hosszú élettartamú, ha betartják az egyszerű karbantartási és védelmi elveket.

  • klasszikus, kézműves, masszív dizájn természetes ökológiai anyag megújuló erőforrásokból luxus megjelenés kellemes, meleg tapintású széles színválaszték
  • a legdrágább, nagyobb tömeg, rendszeres karbantartást igényel, rosszabb a tárolhatóság, nehezebb a hordozhatóság

Masszív bútorok

Teak kerti bútor

Teak kerti bútor

A teakfa az egyik egzotikus fa. Természetes mézbarna színű. A fa ellenáll a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak. A bútorok népszerűek hosszú élettartamuk miatt. Fémmel és alumíniummal kombinálva kiemelkedik kis súlyával. Jellemző tulajdonsága az összecsukhatóság és egymásra rakás lehetősége.

  • természetes és ökológiai anyagok megújuló forrásokból nagy választék a dizájn más anyagokkal kombinálva tipikus színezés kártevőknek ellenálló hosszú élettartam egyszerű karbantartás
  • drágább, egzotikus fákhoz tartozó természetes anyag

Tíkfa

Természetes rattanból készült kerti bútor

Természetes rattanból készült kerti bútor

A természetes rattanból készült kerti bútorok a természetbarát ökobútorok közé tartoznak. Elegáns retro stílus jellemzi. Minőségi kivitelben minden kerti terasz vagy otthoni wellness rész fényűző kiegészítője. A bútorok tipikus természetes barna színűek.

  • természetes anyagból készült, fenntartható fejlődést tesz lehetővé alacsony karbantartási igényű kezelés mosással és impregnálással színtelen lakkal világos, levegős anyag retro tengerparti stílus luxus illattal
  • magasabb költségek, különösen a kiváló minőségű kézzel készített termékeknél, a közvetlen víz- és esőhatásokkal szembeni alacsonyabb ellenállás csak száraz helyen tárolható

Természetes rattan

Műrattanból készült kerti bútor

Műrattanból készült kerti bútor

A népszerű divatos bútorok acélváz és műszál, más néven polyrattan kombinációjából készülnek. Ezt a szálat az UV-sugárzással, a magas nyári hőmérséklettel és a téli fagyokkal szembeni hosszú távú ellenállás jellemzi. Stabil és kevéssé nyúlik, így megőrzi a hosszú távú üléskomfortot.

  • megfizethető anyag, nagyobb színválaszték, hosszú távú színstabilitás, ellenáll az időjárás és az eső káros hatásainak, alkalmas nyílt területekre, úszómedencékbe, pezsgőfürdőkbe és szaunákba, csak mosni
  • mesterséges anyag

Mesterséges rattan

Fémből készült kerti bútor

Fémből készült kerti bútor

A fémbútorok szinte korlátlan tervezési lehetőségekkel tűnnek ki más anyagokkal kombinálva. A korróziógátló változatban rendkívül hosszú élettartamú, karbantartást nem igényel. Elegendő a bútorokat közönséges tisztítószerekkel kimosni. Könnyű, kompakt, hordozható. Modern és klasszikus terekbe egyaránt alkalmas.

  • strapabíró, merev, szilárd anyag karbantartást nem igénylő korróziógátló rozsdamentes acél vagy horganyzott acél korlátlan kialakítás különféle kivitelezési stílusokhoz csipetnyi klasszicizmus és luxus hordozható és tárolható megfizethető
  • hűvös tapintású

Fém bútorok

Alumínium kerti bútor

Alumínium kerti bútor

Az alumínium könnyű, színstabil, nincs kitéve a korróziónak vagy az időjárási hatásoknak. Tulajdonságaiból adódóan könnyű hordozható turisták és kempingbútorok, de luxus kerti ülőgarnitúrák gyártására is használják. Gyakran kombinálják más, hosszabb élettartamú anyagokkal.

  • könnyű, szállításra, összecsukásra és tárolásra alkalmas, változatos színbeállítási lehetőség karbantartás nélkül, kellemes tapintású, megfizethető (más anyagokkal való kombinációtól is függ)
  • a szakszerűtlen kezelés miatti esetleges károk, különösen hajlítás után

Alumínium székek

Műanyag kerti bútor

Műanyag kerti bútor

A műanyag kerti bútorok a legolcsóbbak. Nem igényel karbantartást. A műanyag azonban kevésbé ellenáll az időjárás hatásainak, különösen a magas hőmérsékletnek, a fagynak és az UV napsugárzásnak. Idővel elhalványul és törékennyé válik. A műanyag bútorok kisebb színben és kivitelben kaphatók.

  • kiváló megfizethetőség, könnyű, kompakt, hordozható, meleg és kellemes tapintású
  • kis színválaszték tipikus műanyag megjelenés alacsony UV sugárzásállóság rövidebb élettartam idővel megváltoztatja a színárnyalatot törékeny, nem alkalmas nem erősített felületekre

Műanyag székek

Olvassa el is

Téli gumik a biztonságos vezetéshez hideg utakon

Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.

Házi pékségek friss kenyér és péksütemények készítéséhez

Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez

Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.

Gyorsfőzők az egészséges ételekhez, energiát és időt takarítanak meg

Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.

Gazdaságos TV mindenki számára egész évben

A modern televíziókészülékek intelligens, gazdaságos SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.