Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában
02.12.2022 | Szerkesztőség

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában

Az egészség védelmének legtermészetesebb módja az egészséges ételek fogyasztása. Lehetőleg felesleges mesterséges "E" összetevők nélkül, hozzáadott cukor és mesterséges édesítőszerek nélkül. A legnépszerűbb termékek a friss élelmiszerek. Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből.

Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez. Teremtsen természetes egyensúlyt a hasznos baktériumok között. Legyen újra FIT egy betegség után, antibiotikum szedése után vagy egy hosszú tél alatt.

A házi joghurt előállítása megfizethető. A családi öko-biológiai tevékenységek szórakoztató és oktató része lesz.



Hogyan szerezzük meg a természetes immunitást

Hogyan szerezzük meg a természetes immunitást

Joghurt Lactobacillus típusú baktériumok tejben történő fermentációjának terméke. Az immunitás javításának lényege az élő baktériumok fokozott bevitele házi joghurt fogyasztásával. A szervezet nem terhelődik, mert ezek a baktériumok az emésztőrendszer természetes részét képezik. A baktériumok a tejben lévő cukrot tejsavvá és más hasznos anyagokká alakítják át.


Egészséges táplálkozás

Hogyan működik otthon

Hogyan működik otthon

Az elv egyszerű. Adjunk hozzá egy kis házi joghurtot a jó minőségű tejhez, és keverjük össze. Ezt oltásnak hívják.

Először melegítse fel a friss tejet 80 °C-ra. Figyelem, nem szabad becsípnie. Körülbelül 40°C-ra hűtés után keverje hozzá a joghurtot a tejhez. Használjon maradék házi joghurtot vagy száraz joghurt keveréket. Minél több mennyiséget ad hozzá, annál rövidebb lesz a gyártási folyamat. Egy literhez körülbelül 3 kanál joghurtra lesz szüksége. Összekeverjük és kész is a joghurtos keverék. Tiszta, főtt joghurtos csészékbe öntjük.

A joghurtkészítő feladata, hogy megfelelő környezetet teremtsen a baktériumok létrejöttéhez és szaporodásához. Gondosan gondolja át a helyszínt. Kerülje a huzatot, a radiátorok fokozott hőjét vagy a közvetlen napfényt. Körülbelül nyolc-tizennégy órányi 40-45 °C-os és szobahőmérsékleten történő előkészítés után a joghurt fogyasztásra kész.

Az elkészítés eredménye savanyú ízű, sűrű fehér joghurt lesz. Rajtad múlik, hogy milyen ízt adsz hozzá. Gyümölcs, lekvár, dió vagy valami más? Keverje össze az ízeket saját fantáziája szerint.

Élelmiszerszárítók a szezonális gyümölcsök minőségi feldolgozásához


Szárított gyümölcs

Hogyan válasszunk joghurtkészítőt

Hogyan válasszunk joghurtkészítőt

Válasszon minőségi joghurtkészítőt . A joghurt eltarthatóságának meghosszabbítása érdekében válasszon üveg joghurttartókat szorosan záródó fedővel. Ezenkívül a csészék lehetővé teszik a joghurt folyamatos tárolását, és ezzel egyidejűleg egy új finomság elkészítését a joghurtkészítőben. A döntőek:

  • A tartály térfogata - 1-2,5 liter
  • Joghurtos tartályok száma – egy tartály vagy legfeljebb tizenkét 0,2 literes csésze készlet
  • Termosztát lehetősége a hőmérséklet beállítására és fenntartására
  • Lehetőség az időzítő beállítására
  • Automatikus kikapcsolás lehetősége
  • Optikai jelzés be- és kikapcsolása
  • Leállás hangjelzésének lehetősége
  • Háttérvilágítású LCD kijelző vagy LED kijelző a jó olvashatóság érdekében
  • Mosogatógépben mosható
  • Átlátszó fedél zárolási lehetőséggel

Valami extrát keresel? Válasszon olyan eszközt, amelyhez sajt vagy fagylalt készíthető.

  • egészséges finomság az egész családnak, sok íz az Ön fantáziája szerint, nem tartalmaz mesterséges tartósítószert vagy színezéket, megfizethető beszerzési költségek
  • a házi joghurt viszonylag rövid eltarthatósága 3-5 nap

Hogyan válasszunk mosogatógépet?


Joghurtkészítők

Olvassa el is

Téli gumik a biztonságos vezetéshez hideg utakon

Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.

Házi pékségek friss kenyér és péksütemények készítéséhez

Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez

Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.

Gyorsfőzők az egészséges ételekhez, energiát és időt takarítanak meg

Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.

Gazdaságos TV mindenki számára egész évben

A modern televíziókészülékek intelligens, gazdaságos SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.

Hogyan kezeljük az autót tél előtt?

És ne feledd! Közeledik az év még kihívásokkal telibb része! A hideg téli körülmények próbára teszik útitársa karbantartását és megjelenését.