Hogyan válasszunk mosógépet és ruhaszárítót?
11.11.2022 | Szerkesztőség

Hogyan válasszunk mosógépet és ruhaszárítót?

A dob kapacitása és a mosás gyakorisága a háztartás méretétől, a gyermekek számától és életkorától függ. A mosógép kiválasztásakor több paraméterre összpontosítson.

Szabadon álló vagy beépíthető mosógép lesz? Ha van elég helyed és sok a ruha, válassz külön mosógépet és külön szárítógépet. A szárított ruha kapacitását igazítsa a mosógéphez. Ha kevés hely van otthonában, válasszon szárító funkcióval rendelkező beépített mosógépet . De a mosási és szárítási ciklus hosszabb lesz.

Van erkélyed, teraszod vagy menedéked? Energiát és vizet kell spórolnia? Akkor egy automata felültöltős mosógép szárítógép nélkül vagy egy klasszikus örvénylős mosógép csak amire szüksége van. Gyakran utazol, egyedül vagy és kevés a szennyesed? A mini mosógép ideális az Ön számára.

Válasszon az energiacímkén felsorolt paraméterek szerint:

  • a készülék energiaosztálya
  • vízfogyasztás mosási ciklusonként
  • centrifugálás hatékonysági osztály
  • forradalmak
  • zaj
  • dobkapacitás
  • technológiák és funkciók

Ne csak az ár, hanem az energia- és vízfogyasztási követelmények alapján is válasszon.



Elöltöltős mosógépek

Elöltöltős mosógépek

A szabadon álló elöltöltős mosógépek a legszélesebb körben használtak. Helyezze fel őket bárhol egy sík padlóra. Bármikor áthelyezheti őket.

A kiválasztás alapvető paramétere a mosódob kapacitása és a ruhanemű súlya . Általában 6–10,5 kg száraz ruhanemű. A fokozatos fejlesztéssel számos fejlesztést egészítenek ki. Ellenőrizze az elérhető funkciókat és mosási programokat.

Az automatikus ruhamérleg hatékonyan szabályozza a dob mozgását és a víz mennyiségét. Az AutoDose funkció minden mosási ciklushoz beállítja az optimális mosószer mennyiséget. A STEAM funkció a gőz használatával a mosás során hatékony az allergia elleni küzdelemben. Elpusztítja az allergének akár 99,9%-át. Segít a ruhanemű ráncainak akár 30%-os csökkentésében is.

  • a mosógép felső felülete egy tárolópolc is, lehetőség a szárítógép mosógép tetejére helyezésére, lehetőség a mosási ciklus előrehaladásának nyomon követésére, sokféle kialakítás
  • a bejárati ajtó nyitásához elegendő hely kell, amikor kinyitni kell, mindig le kell engedni a vizet

Keskeny mosógépek Slim

Keskeny mosógépek Slim

Nincs helye egy normál mosógépnek? Spórolnia kell a mélységen? A vékony mosógépek általában csak 40 cm mélyek .

Vagy kevés a ruha, és nem használja ki hatékonyan a nagy dob kapacitását?

A Slim mosógép optimális mosási kapacitása körülbelül 4-6 kg . Természetesen még a keskeny mosógépek is fel vannak szerelve Antioverflow funkcióval , amely vízszivárgás és habzás elleni védelemmel rendelkezik.

Szárító funkcióval ellátott változatok is kaphatók.

  • helytakarékos alacsonyabb ár
  • kisebb mennyiségű ruhanemű ciklusonként

Mosózsákok

Buborékos mosógépek

Buborékos mosógépek

A buborékos alátétek levegőt fecskendeznek be mosópor és víz oldatába. Az EcoBubble funkció aktív habja tökéletes mosást biztosít. A por jobban kötődik vízzel és levegővel. Hatékonyabb mosás alacsony hőmérsékleten. A mosóoldat sokkal gyorsabban kerül be a ruhanemű szerkezetébe.

A közvetlen zuhanyzóval ellátott fúvókával a mosás teljes hossza lerövidül. A DrumClean funkcióval mindig tiszta mosógép tömítés, dob és portartály lesz.

  • hatékony mosás alacsony hőmérsékleten vizet és áramot takarít meg rövidebb mosási ciklus kíméletes mosás

Gőzös mosógépek

Gőzös mosógépek

A gőzmosógépek nemcsak vízben, hanem gőzben is mosnak ruhákat. Funkció Higiénia Gőz gőzt bocsát ki a dob aljáról. A magas hőmérséklet a baktériumok 99,9%-át elpusztítja. A gőz lágyítja a textilszálakat. A mosószer sokkal mélyebben behatol az anyagba. Távolítsa el a legmakacsabb foltokat is.

Elfelejtett felvenni egy ruhadarabot? Adja hozzá a mosógéphez az Add Wash ajtón keresztül még a mosási ciklus elindítása után is.

Minden intelligens funkció nemcsak energiát és vizet takarít meg 20%-kal , hanem időt is takarít meg.

  • hatékonyabb mosóvíz fogyasztás energiatakarékos mosás antibakteriális hatása gyors mosás csendes mosás
  • magasabb ár

Mosógépek szárítógéppel

Mosógépek szárítógéppel

Nincs elég helye egy szabadon álló mosógépnek és egy szabadon álló szárítógépnek? Nem számít. A szárítógéppel kombinált mosógépek ideálisak az Ön számára .

Ha még ez sem lenne elég, a konyhaszekrénybe beépített mosógép szárítóval megoldja.

Kombinált mosógépeknél két szárítási ciklusra számítson. A kombinált mosógépek szárítási kapacitása alacsonyabb a mosási ciklusonkénti mosott ruha teljes mennyiségéhez képest.

A maximális energia- és időmegtakarítás érdekében válasszon intelligens mosógépet szárítóval .

  • helytakarékos előny 2 az 1-ben
  • magasabb ár egy tétel mosása után, 2 szárítási ciklus szükséges

Mosógépek szárítógéppel

Ruhaszárítók

Ruhaszárítók

Csökkentenie kell a páratartalmat otthonában? Otthonában nincs hely a nedves ruhanemű szárítására. Szabadulj meg a gondoktól. A szabadon álló szárítók jelentik a megoldást az Ön számára. Válassza ki a mosógépének megfelelő terhelhetőséget. A hőszivattyús kondenzációs szárítók energiatakarékosak.

Használja ki a lehetőséget, és szerezzen be egy szabadon álló mosógépet és szárítógépet . Helyezze őket egymás mellé vagy egymás fölé. Élvezze a stílusos dizájnkészleteket funkciók és funkciók gazdag készletével.

  • gyűrődésgátló rendszer, szárítási fokozat beállítása, szárítási módok, ruhanemű frissítése ionizált levegővel

Ruhaszárítók

Intelligens Smart mosógépek

Intelligens Smart mosógépek

A Smart technológiák és a Smart Home megoldások integrációja sem kerülte meg a mosási folyamatot. Intelligens mosógépét okostelefonon keresztül távolról is kezelheti és vezérelheti.

Intelligens   technológia Al Control   folyamatosan tanulja és emlékszik mosási szokásaira. Az i-DOS rendszer kiértékeli a mosógép tartalmát, és megfelelő mosási ciklust javasol.

Csatlakoztassa mobilját érintésmentesen egy intelligens mosógéppel. A Smart Touch technológia és az NFC-csatlakozás lehetővé teszi, hogy az alkalmazást a mosással kapcsolatos információk megtekintésére vagy a mosás ütemezésére használja. Az okos mosógép és a hangos asszisztens is segít a problémák megoldásában.

  • az okostelefonos távirányító lehetősége fogyasztási statisztikákat ad a legmegfelelőbb mosási módot javasolja a mosószerek automatikus adagolása öntisztulás
  • magasabb ár

Beépített mosógépek

Beépített mosógépek

Hiányzik egy műszaki helyiség az otthonából? Van egy kis fürdőszobád? Akkor értékelni fogja a beépített mosógépeket a konyhai egységbe való beépítéshez. Egy ajtó védi őket a kíváncsi tekintetektől.

Válasszon beépített mosógépet szárítógéppel. A szabadon álló eszközökhöz hasonlóan a funkciók és szolgáltatások gazdag készletét kapja meg.

  • helyet takarítanak meg
  • magasabb ár

Felültöltős mosógépek

Felültöltős mosógépek

A felültöltős alátétek keskenyek és helyet takarítanak meg kis helyiségekben. Szűk térben számítson arra, hogy az ajtó felfelé nyílik. Méreteik nem alkalmasak konyhában való elhelyezésre.

Szakítsa meg a mosási folyamatot. Tegye be a ruhaneműt a víz leeresztése nélkül .

Hátránya, hogy hiányzik egy sor felültöltős mosógép szárítóval kombinálva.

  • alkalmas szűk helyekre, a ruhanemű kényelmes feltöltésére és eltávolítására
  • a mosógép teteje nem szolgálhat polcként kevesebb ruhanemű tárolására, kevesebb funkció az elöltöltős mosógépek csúcstechnológiáihoz képest

Whirlpool mosógépek

Whirlpool mosógépek

A klasszikus örvénymosógépek ideálisak nyaralókba és nyaralókba. Mindenhol, ahol nincs hozzáférés a nyomás alatti vízellátáshoz. Abban a dobban, amelyben a ruhaneműt mossák, a ruha "örvénylik" . Az ágyneműt a kád oldalán lévő propeller mozgása forgatja. Centrifugával kombinálva könnyedén kimoshat kisebb mennyiségű ruhaneműt.

  • nincs szükség vízellátásra, minimális helyet foglal el, energiatakarékos, egyszerű kezelés
  • kevésbé kíméletes mosás, időigényesebb mosás

Mini mosógépek

Mini mosógépek

Rendszeresen kifogy a szennyesből ? Egyedül vagy diák vagy? Gyakran mozogsz?

A kertben vagy a kempingben kell mosni?

Egy könnyen hordozható kompakt mini mosógép minimális helyigénnyel hasznos az Ön számára. Mosási kapacitás 2-3 kg ruhanemű. Állítható időzítő . Van egy centrifugálási funkció.

  • kis teljesítmény, minimális funkciók, minimális tárhely, kényelmes utazáshoz
  • kis mennyiségű ruhaneműt

Tartozékok mosógépekhez

Tartozékok mosógépekhez

Egyetlen mosás sem teljes jó minőségű mosószerek nélkül. A mosópor, a mosógél, a mosókapszula vagy a folyékony por jobban megfelel Önnek vagy mosógépének.

A kellemes illat és a puha tapintás érdekében adjon illatosított öblítőt a mosáshoz. Növelje a ruhanemű színtartósságát.

Vigyen fel folteltávolítót a makacs foltokra.

Helyezze a piszkos ruhaneműt szennyeskosarakba .

Tárolja a mosószereket a mosógép feletti szekrényekben , ahol gyermekek nem férhetnek hozzá.

  • megszervezik a tárolást és megkönnyítik a mosást

MosógépekMosógép tisztítószerekKerti ruhaszárítókHáztartási ruhaszárítókSzekrények mosógépekhez

Olvassa el is

Téli gumik a biztonságos vezetéshez hideg utakon

Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.

Házi pékségek friss kenyér és péksütemények készítéséhez

Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez

Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.

Gyorsfőzők az egészséges ételekhez, energiát és időt takarítanak meg

Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.

Gazdaságos TV mindenki számára egész évben

A modern televíziókészülékek intelligens, gazdaságos SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.