Hogyan spóroljunk árammal?
14.11.2022 | Szerkesztőség

Hogyan spóroljunk árammal?

Egy modern háztartásban az elektromosság a legtöbb készülék fő energiaforrása. Jelentős költségtételt jelent a családi költségvetésben. A legnagyobb áramfogyasztó a fűtés, a melegvíz-készítés, az elektromos főzőlapon vagy tűzhelyen történő főzés, a mosó- és szárítógép, a világítás, az elektromos kisgépek, az audio- és számítástechnika.

A szabványon felüli energiafogyasztóknak ajánljuk a klímaberendezést, a pezsgőfürdőket, a szűrést és a medencevíz fűtést. Irányítsd okosotthonodat hangoddal, kézmozdulatokkal és gesztusokkal. Automatikusan és korlátozások nélkül vezérelheti a fűtést, hűtést, TV-t, világítást, zenét, kávéfőzést, redőnyöket vagy egyéb műveleteket. Kövesse nyomon a fogyasztást.



Háztartási gépek

Háztartási gépek

Ellenőrizze, hogy elektromos készülékei az energiaosztályba tartoznak -e. Fokozatosan cserélje ki a legnagyobb fogyasztású készülékeket, és cserélje ki újakra. Ne csak a villamosenergia-fogyasztási paramétert vegye figyelembe kWh/évben, hanem azt is , hogy milyen gyakran és mennyi ideig fogja használni a készüléket. Ez azt jelenti, hogy egy nagy villamosenergia-fogyasztású, alkalmanként használt készülék nem fogyaszt annyi energiát egy évben, mint egy alacsony fogyasztású, naponta NON STOP használt készülék. Példa erre a vízforraló és a kombinált hűtő-fagyasztó.

Az energiacímke az A-tól G-ig terjedő osztályba sorolást jelzi. Az A osztályba tartozó eszközöknek van a legkisebb éves fogyasztásuk kWh/évben . A címke egyéb információkat is tartalmaz a készülékekről. A zajkibocsátást dB-ben jelző osztály az A-tól D-ig terjedő tartományban. Hűtőszekrény esetében a nem fagyasztó rekeszek térfogatáról talál információt literben az X-től Z-ig terjedő tartományban, vagy a fagyasztórekeszek térfogatát literben. az X-től Z-ig terjedő tartományban. Mosógépeknél a ciklusonkénti vízfogyasztást is megtalálja literben, vagy az étkezőgarnitúrák kapacitását egy mosásra. Az energiacímkén egy QR-kódot is találsz okostelefonodhoz, további adatokkal az EU szabályozásnak megfelelően.

  • az elavult készülékek cseréje az árammegtakarítással a WIFI Smart funkció és vezérlés egyéb előnyeit is magával hozza
  • változás költsége

Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?


Elektromos főzőlapokIndukciós főzőlapokSzabadon álló mosogatógépekMosógépek szárítógéppelFűtők

Világítás

Világítás

Hogyan kezdjük el azonnal a megtakarítást? Alapvető és pénzügyileg elérhető tanács, hogy a klasszikus lámpákat energiatakarékos LED-es világításra cseréljük. Csak ott világítson, ahol szüksége van rá. Helyezzen el több lámpát és helyi lámpákat.

Használjon intelligens világítást. Az intelligens LED izzók alkalmazással vagy hangutasításokkal vezérelhetők. Az intelligens izzók vezérlése, tompítása, színének módosítása.

Használjon automatizálást. Pénzt takaríthat meg, és egyszerűen vezérelheti a világításkapcsolást mozgásérzékelőkkel, szürkületkapcsolókkal és időzítőkkel . A külső világításhoz használjon modern napelemes világítást. Ismerje meg a fejlett, környezetbarát technológiákat. Csatlakoztassa vezeték nélkül a SMART kapcsolókat a főhadiszálláshoz, és irányítsa a világítást okostelefonon, táblagépen vagy hangon keresztül. Készítse el saját jeleneteit és világítási terveit.

  • vezérelheti és vezérelheti a készülékeket intelligens aljzatokon, kapcsolókon és alkalmazásokon keresztül
  • integrálja a napelemeket és a napelemeket a napenergia hatékony felhasználása érdekében

Intelligens világításLED világításLED dióda lámpákLED mennyezeti lámpákBeépített LED panelekAsztali LED lámpákLED csillárokLED fali lámpák

Fűtés

Fűtés

A lakásfűtés a legdrágább energiafogyasztási tétel. Kiegészítse az elektromos padlófűtést vagy a központi fűtést modern Smart infravörös fűtőberendezésekkel . Ahelyett, hogy lassan melegítenék fel a levegőt, infravörös sugárzásukkal melegítik az embereket és a tárgyakat. Nagyon hatékonyak, az elektromos energia akár 98%-át hővé alakítják , nem kavarnak port, nem keltenek zajt, allergiások számára is alkalmasak. Főleg a tavaszi és őszi átmeneti időszakban fogja használni őket. Imádni fogod őket a fürdőszobában vagy a folyosón. Mobilalkalmazásokon keresztül is programozhatók. De légy óvatos. Nem elég csak fűteni! Meg kell akadályoznia a hő távozását.

  • Fontolja meg a levegővisszanyerő rendszerek lehetőségét. A visszanyerés télen felmelegíti a bejövő levegőt, nyáron pedig lehűti. Ezenkívül kiszűri a szennyezett levegőt és eltávolítja a szennyeződéseket. A visszanyerés szorosan összefügg az otthoni hő- és levegőcserélő eszközökkel.
  • Kandallók. Szereljen be egy stílusos kiegészítő hőforrást. A megfelelő kandalló az esztétikai szemponton túl villamos energiát is megtakarít. Levegővisszanyerés esetén a kandallóbetét kiválasztásakor vegye figyelembe a zárt égésterű rendszert.
  • Páraelszívók. A modern és stílusos páraelszívókkal garantálja a kiváló minőségű és hatékony gőzelszívást a konyhában.

KandallókElektromos kandallókFűtőpanelekInfravörös panelek

Hűtés és árnyékolás

Hűtés és árnyékolás

Nyáron nem kell az egész lakást vagy épületet hűteni. Hűvös, ahol szüksége van rá. Optimalizálja a hőkomfortot nyáron modern fali klímaberendezéssel vagy hordozható légkondicionálóval. Próbáljon meg 5°C körüli különbséget tartani a belső és a külső hőmérséklet között. És ne felejtsd el. A szűrőket és a klímaberendezéseket rendszeresen tisztítani és fertőtleníteni kell. Maximális megtakarítást érhet el, ha kikapcsolja a légkondicionálót.

Energiahatékonyabb azonban meggátolni a hő bejutását a helyiségbe. Használjon külső vagy belső árnyékolást . Minden ablak árnyékolása. Próbálja ki a rögzített vagy behúzható napellenzőket az ajtókra és ablakokra. Különböző anyagokból készült redőnyök és redőnyök . Textil, bambusz vagy stílusos árnyékolók Éjjel-nappal. A matricák formájában lévő ablakfóliák szintén megakadályozzák a helyiség túl gyors felmelegedését.

A jelenlegi trend az automatikus árnyékolástechnika összekapcsolása a SMART HOME vezérlőközponttal, valamint táblagépről, számítógépről vagy okostelefonról történő vezérlés.

  • A légkondicionálás hatékony és gyors módja a helyiség hűtésének
  • igényes az áramfogyasztásra

FüggönyökNapellenzőkVakokLégkondicionálóRedőny éjjel-nappal

Úszómedence fűtés

Úszómedence fűtés

A medencevíz fűtése és szűrése minden bizonnyal szabványon felüli villamosenergia-fogyasztó. Hosszabbítsa meg a nyári szezont a medencében minimális áramigénnyel. Csökkentse a hőveszteséget, ha a medencét napvitorlákkal vagy felfújható medencetakaróval takarja le. Rendszeresen tisztítsa meg a szűrőt. Használjon modern, alternatív és ökológiai forrásokat a medence fűtéséhez.

  • a fűtés meghosszabbítja a nyári fürdőszezont
  • A medencében lévő víz felmelegítése energiaigényes és költséges

NapelemekNapelemes fűtésNapvitorlák

Okos otthon

Okos otthon

Az intelligens programozható redőnyök és redőnyök, az intelligens kapcsolók, az intelligens világítás, az intelligens aljzatok és a termosztátok használatát már az SMART HOME okosotthon felé vezető, anyagilag megerőltetőbb út elején elkezdheti használni. A fűtés vagy légkondicionálás automatikus átkapcsolását helyben vagy távolról, okostelefonon keresztül vezérelheti. Az intelligens termosztát automatika mobilja helye alapján felismeri, hogy otthon van-e, és ennek megfelelően aktiválja az energiatakarékos üzemmódot. Egy áttekinthető mobilalkalmazás áll rendelkezésre a beállításhoz. Az intelligens termosztát SMART otthonának részeként 15-30%-ot takaríthat meg a fűtési és hűtési költségeken.

Lakás vagy ház felújítására vár? Új építési projektet készít? Ezután mindenképpen tervezze meg az intelligens otthoni technológiákat a SMART HOME vezérlőközponttal. Vezérelje az eszközöket távolról gesztusokkal, hanggal vagy okostelefonnal . Átfogó SMART HOME intelligens háztartás:

  • automatikusan szabályozza a háztartás hőkomfortját a külső körülményeknek megfelelően
  • megtakarítást biztosít az intelligens fűtésszabályozással .
  • szabályozza a hűtést nyáron
  • biztosítja a természetes légáramlás szabályozását regenerálással
  • szabályozza az árnyékolást és automatikusan vezérli a redőnyöket és a redőnyöket
  • vezérli az automatikus nyitású felhajtókapukat
  • automata öntözéssel szabályozza az öntözést
  • vezérli a medencetechnikát , fűtést, vegyszer adagolást, medencetakaró zárást
  • vezérli a multimédiás és szobahangrendszereket
  • áttekintést nyújt az energiafogyasztásról , ellenőrzi a helyi áramfogyasztásmérőket
  • különféle előre programozott forgatókönyveket és profilokat vezérel a háztartás irányításához különféle tevékenységek során - például zenehallgatás, házimozi nézés stb.
  • integrálódik a biztonsági és tűzvédelmi rendszerrel
  • lehetővé teszi a háztartás helyi és távoli vezérlését a hálózaton keresztül
  • figyeli az otthoni előre meghatározott tevékenységeket, és programozott értesítéseket küld
  • integrálja az emberek hozzáférési rendszerét

Hogyan lehet spórolni?


Intelligens világításIntelligens aljzatok

Olvassa el is

Téli gumik a biztonságos vezetéshez hideg utakon

Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.

Házi pékségek friss kenyér és péksütemények készítéséhez

Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez

Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.

Gyorsfőzők az egészséges ételekhez, energiát és időt takarítanak meg

Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.

Gazdaságos TV mindenki számára egész évben

A modern televíziókészülékek intelligens, gazdaságos SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.