Hogyan lehet spórolni?Hogyan lehet spórolni?
09.11.2022 | Hivatal

Hogyan lehet spórolni?

A jelenlegi geopolitikai helyzet, járványok, háború Ukrajnában. Folyamatosan növekvő megélhetési költségek. Gyors infláció. Ez mindenképpen ok arra, hogy megváltoztassuk az életmódbeli szokásokat. Tegyen egyszerű intézkedéseket.

Ha megspórolsz napi pár eurót apróságokon, az eredmény még számodra is meglepő lesz.

Azonnal kezdjen olyan intézkedésekkel, amelyek nem igényelnek többletköltségeket. De készülj fel a pénzügyileg megterhelőbb kiigazításokra és változásokra is. Szóval hogyan lehet otthon spórolni?Hogyan takaríthat meg energiát otthon

Hogyan takaríthat meg energiát otthon

Ügyeljen a háztartás tisztaságára és működőképességére, különös tekintettel a tetőre, az ablakokra, az ajtókra, a kéményre, a kazánra, a fűtőtestekre, a világításra, a klímaberendezésre vagy a medencefűtésre.

Készüljön fel arra, hogy minden régebbi készüléket gazdaságosabbra , kevésbé energiaigényesre cseréljen.

Hogyan spóroljunk energiát otthon?


HűtőszekrényekMosógépekSzárítógépekFagyasztókKávégépekMotorháztetőkIndukciós főzőlapokMosogatógépekRuhaszárítók

Hogyan spóroljunk villamos energiával

Hogyan spóroljunk villamos energiával

Takarítson meg áramot. Ellenőrizze az elektromos készülék energiacímkéjét, régebbi elektromos készülékek esetén tervezze azok cseréjét alacsonyabb fogyasztású készülékekre.

Gondolkodjon és kezdje el tervezni a fotovoltaik telepítését. Vegyen részt az állami támogatásban, és használja fel a támogatást otthonában is.

Tervezze meg jövőbeli intelligens otthonát. Kezdje el használni az Okos Otthon elemeit. Cserélje ki a régi lámpákat energiatakarékos LED világításra .

Hogyan spóroljunk árammal?


LED világításLED lámpákLED-es világítás vitrinekhez

Hogyan lehet megtakarítani a gázfogyasztást

Hogyan lehet megtakarítani a gázfogyasztást

A fűtési gáz a kiadások legnagyobb pénzügyi tétele. Takarékoskodjon a benzinnel. Biztosítsa modern kondenzációs kazánokat , fűtőelemeket és gázkészülékeket .

Ez azonban önmagában nem elég. Csökkentse a háztartás energiaigényét. Takarítson meg hőfogyasztást. Tartsd melegen. Használja ki az állami támogatási programokat. Ha van rá lehetősége, fontolja meg a napelemek mellett a modern hőszivattyúk és a napenergiával történő fűtés használatát .

De amit azonnal megtehet, az az, hogy kiváló minőségű termosztatikus fejeket szerel fel a radiátorokra. Bebizonyosodott, hogy az otthoni hőmérséklet egy fokkal történő csökkentése körülbelül 6%-os fűtési energiát takarít meg.

Szellőztessen intenzíven, de rövid ideig. Ha teheti, használjon levegővisszanyerőt a szellőztetéshez.


Termosztatikus fejek

Hogyan lehet megtakarítani a vízfogyasztást

Hogyan lehet megtakarítani a vízfogyasztást

Spórolj a vízzel. Szereljen fel víztakarékosságot minden csapra. Tervezze a régi csaptelepek modern emelős vagy termosztatikus csaptelepekre való cseréjét. Mosáskor nem fog meglepni a túl hideg vagy túl meleg víz.

Erősítsd meg. Cserélje le a klasszikus fürdőkádban fürdőzést zuhanyzóval. Zuhanyozás közben fokozatosan csökkentse a víz hőmérsékletét. Ha öntözéshez vizet is használ, mindenképpen fontolja meg az automatikus Smart öntözést csepegtető öntözéssel.


Intelligens öntözés

Hogyan lehet pénzt megtakarítani

Hogyan lehet pénzt megtakarítani

Spórolj a pénzeddel. Tanuld meg megtakarítani bevételed 10%-át. Csökkentse költségeit.

Készítsen egy listát a rendszeres törlesztőrészletekről, energia-, gyógyszer-, élelmiszer-, higiéniai vagy ruházati kiadásokról.

Állítsa be a napi korlátokat, a heti és a maximális havi költségeket a háztartás minden tagja számára. Komoly ok nélkül ne lépje túl ezeket.

 • Ne vegyél semmi pluszt , csak azt, amire feltétlenül szükséged van.
 • Spóroljon a díjakon. Ellenőrizd adósságaidat , és próbáld meg előnyösebben refinanszírozni.
 • Tekintse át irányelveit . Cserélje ki a régi termékeket modernebbre, jobb lefedettséggel, elfogadható áron.
 • Spóroljon a banki költségeken . Csökkentse a számlák számát, ne fizessen számlavezetési, tranzakciós vagy egyéb díjakat, és ne váltson bankot.
 • Takarítson meg távközlési költségeket . Válasszon kedvezőbb átalánydíjat, aktiválja a családi csomagot minden háztartástag számára. Hozz létre egy csoportot egymással.
 • Spórolj a kábeltévén . Inaktiválja a fenti szoftvercsomagokat.
 • Törölje az előfizetést . Ha valóban spórolnia kell, iratkozzon le a prémium csatornákról és a kábeltévé-szolgáltatásokról. Szintén lemondhatja a nem használt magazinok előfizetéseit.

Hogyan spóroljunk a vásárláson

Hogyan spóroljunk a vásárláson

Spóroljon a vásárláson. Szellőztesse ki a szekrényeket, adjon el nem használt dolgokat. Csak azokat a dolgokat vásárolja meg, amelyekre valóban szüksége van.

Sok fogyasztó elveszti az irányítást, amikor fizetőkártyával, mobiltelefonnal vagy okosórával fizet. Annak ellenére, hogy a készpénz nélküli fizetés korszakát éljük, a klasszikus pénzköltés a pénztárcában reagálásra és a vásárlás korlátozására kényszerít.

 • Ne vásároljon árut szemmagasságban , általában ezek a legdrágábbak. Keressen olcsóbb alternatívát, például láncjelzéssel ellátott árukat.
 • Vásároljon körültekintően az e-shopokban és a bazárokban. Ellenőrizze az értékeléseket és a gyanúsan alacsony árakat. Ne küldjön előre pénzt nem ellenőrzött számlákra.
 • Spórolj a ruhákon. Vásároljon és adjon el nem használt ruhákat intelligens e-alkalmazásokon keresztül.
 • Vásárláskor használja saját környezetbarát, újrafelhasználható bevásárlókosarait, újrahasznosított táskáit vagy praktikus, kerekes bevásárlókocsiját .

Hogyan spóroljunk az étkezési szokások megváltoztatásával

Hogyan spóroljunk az étkezési szokások megváltoztatásával

Az élelmiszerköltségek a megélhetéshez szükséges költségek. Az élelmiszerek vásárlása, feldolgozása és tárolása nagy tételt jelent a háztartás költségvetésében.

Jobb áttekintése legyen a vásárolt kellékekről, és mindig tervezzen új élelmiszer vásárlását. Ne készítsen szükségtelenül nagy előharisnyát.

 • Tanuld meg használni a maradékot , a rizst, a gombócot, a kenyeret vagy a gyümölcsöket és zöldségeket. Aktívan megtudja, hogyan.
 • Egészítse ki a családban együtt eltöltött időt azzal a tapasztalattal, hogy szezonális élelmiszerekből házi készítésű kenhető ételeket készítsen. Kísérletezzen az ízekkel és a fantáziával.
 • Vigye magával saját harapnivalóit és előre elkészített ételeit az utazásokra. Ne egyél gyakran. Egy teljes családi ebéd egy étteremben jelentősen megronthatja csökkentett családi költségvetését.
 • Korlátozza a kávét, a dohányzást, az alkoholt és a gyorséttermeket.

Hogyan spóroljunk az étkezési szokások megváltoztatásával?

Hogyan spóroljunk rendhagyó módon

Hogyan spóroljunk rendhagyó módon

Keressen más kiadási hiányosságokat. Gondolj egy új autó vásárlására. Próbáljon igazolt használt járművet szerezni. Ez jelentősen csökkenti a kiadásait, és mégsem kell teljesen korlátoznia magát. Ha a háztartásában több jármű is van, fontolja meg ezek szükségességét. Megtakaríthat a biztosításon, a karbantartáson és a szervizelésen, valamint az üzemanyagon.

Spóroljon a munkába utazáson – használja a tömegközlekedést, az elektromobilitást, a kollégákkal vagy barátokkal közös utazást. Még a taxi is néha olcsóbb lehet, mint egy autó.

 • Spórolj a nyaraláson . A vonattal történő szállítás a közlekedés olcsó alternatívája lehet. Cserélje le a külföldi tengerparti nyaralást kalandos otthoni kempingezésre vagy egy erdei faházban való pihenésre.
 • Szabaduljon meg a rossz szokásoktól , és korlátozza a fogadásokat vagy az SMS-versenyeket.
 • Használja a szerszámkölcsönző cégek szolgáltatásait , nem kell minden eszközt a saját tulajdonában tartani. Ossza meg őket szomszédaival és barátaival. Főleg minőségi alapeszközök vannak a műhelyben.
 • Ünnepelje családjával vagy barátaival otthon . Korlátozza a látogatásokat és az ünnepeket az éttermekben és bárokban.
 • Sportolj okosan , szereld fel magad a használatuknak megfelelő sporteszközökkel. Nem szükséges drága felszerelést birtokolni, ha nem sportol rendszeresen és hosszan.
 • Spórolj a gyógyszertárban . Mind a nagyobb tartalom, mind a kisebb adag csökkentheti költségeit. Megszabadulni az eldobható papírtörlőtől és zsebkendőtől. A funkcionális textil eredetik is jól működnek.
 • Ne vásároljon gyógyszereket készletezés céljából. Gyorsan lélegeznek. Csak azokat vásárolja meg, amelyekre szüksége van.

Olvassa el is

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában.

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez.

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére.

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern.

Ablaktisztítás – hatékony és modern.

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett.

Pihenjen a téli sportok mellett.

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.

Hogyan kezeljük az autót tél előtt?

Hogyan kezeljük az autót tél előtt?

És ne feledd! Közeledik az év még kihívásokkal telibb része! A hideg téli körülmények próbára teszik útitársa karbantartását és megjelenését.

Tűzhelyek és sütők sütéshez a tökéletes kulináris élményért.

Tűzhelyek és sütők sütéshez a tökéletes kulináris élményért.

A kályhák és sütők nélkülözhetetlen segítség a konyhában az ízletes, színes és tökéletesen sült ételek elkészítéséhez.

Modern páraelszívók egy stílusos konyhához.

Modern páraelszívók egy stílusos konyhához.

Instant vízforralók a tea és kávé szerelmeseinek.

Instant vízforralók a tea és kávé szerelmeseinek.

A klasszikus kávés kávé szerelmese? Szereted élvezni a világ minden tájáról származó teák ízét és illatát? Egy modern háztartás nem nélkülözheti a vízforralót.

Élelmiszerszárítók a szezonális gyümölcsök minőségi feldolgozásához.

Élelmiszerszárítók a szezonális gyümölcsök minőségi feldolgozásához.

Fedezze fel a gombák, gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények és egyéb ételek szárításának világát. Legyen Önnél egészséges nassolnivaló egész évben vegyszerek és tartósítószerek nélkül.