Hogyan kezeljük az autót tél előtt?
25.11.2022 | Szerkesztőség

Hogyan kezeljük az autót tél előtt?

Élvezze a szabadságot, utazzon több száz nyári kilométert. Ez mindenképpen nyomot hagy az autóján. Ám az év még igényesebb része következik. A nyári meleget és a port felváltja a tél, a fagy és a jég. A hideg tél próbára teszi társa karbantartását.

Ezért készülj az őszi kezelésekre . Egy hétvége is elég, és az autó egyszerű karbantartással megtérül. Kezelje a karosszériafestéket , a keréktárcsákat és a gumikat , tisztítsa meg és impregnálja be párásodás ellen az első ablakokat .

Tisztítsa meg a belsejét is, ez az Ön névjegye. A kellemes aroma biztonságérzetet és biztonságérzetet ad az autónak .

A tél gyorsan ellenőrzi a keveréket az alátétekben . Készüljön fel a fagyra, és ne felejtse el a zárak és ablakok jégtelenítőit . Legyen otthon egy készlet jégmentesítő is. Lefagyott autóban nem fognak segíteni.

Ne felejtse el ellenőrizni az autótartozékok működését . Sí- és snowboardtartó vagy tetőbox . Még a hó és a jég sem fog meglepni a kiváló minőségű kerekes hóláncokkal . A vontatókötél és a hókotró nem foglal sok helyet, hófúvásban pedig könnyedén kisegítheti magát. Ha felkapcsolja a figyelmeztető lámpát vagy a villogó jelzőfényt , biztonságban lesz.



Testfesték védelem

Testfesték védelem

Védje a karosszériafestéket a sótól és egyéb téli karbantartó termékektől. Hogyan kell csinálni?

Alaposan mossa le az egész autót a portól és a durva szennyeződéstől kézzel vagy szivaccsal .

Vigye fel és hagyja az autósampont , hogy zsírtalanítsa és fellazítsa a makacs szennyeződéseket a festék pórusaiban. A tömlőn forgó kefével , szivaccsal vagy kesztyűvel alaposan mossa le a jármű minden hozzáférhető részét .

Szintetikus vagy valódi bőrből készült kendővel törölje le a víz maradványait. Alaposan tisztítsa meg, zsírtalanítsa és készítse elő a lakkot kézi vagy gépi polírozással a gyantázás.

Távolítsa el és kezelje a karcolásokat . Viaszszivaccsal védje meg a festék felületét folyékony viasszal .

Polírozza le a felületet mikroszálas kendővel .

A fényszóró polírozó készlettel jelentősen javíthatja világítását és ezáltal biztonságát az úton.

A szintetikus polimer alapú nanokozmetikumok alkalmazása nagyon vékony nanoréteget hoz létre a felületen. Taszítja a vizet, védi a kezelt felületet a szennyeződéstől, ujjlenyomatoktól, UV sugárzástól, de a kavicsok becsapódásától is. Ez jelentősen meghosszabbítja az autó élettartamát.

Jó tanács. A legjobb, ha a teljes kezelést árnyékban végezzük, hogy a lakk felülete ne száradjon ki túl gyorsan.


TisztítókendőkNagynyomású mosókNagynyomású tisztítók

Gumiabroncs védelem

Gumiabroncs védelem

A gumiabroncsok megjelenésének és minőségének helyreállítása. A napsütés és az időjárási viszonyok miatt a gumik elöregednek és megrepednek. A minőségi kezelés véd az UV sugárzás ellen.

Mi kell ehhez? Gyakori testápoló termékek gumiabroncsvédelemmel és impregnálással kiegészítve .

Alapos mosás, zsírtalanítás és szárítás után vigye fel az abroncskezelő terméket az utasításoknak megfelelően. A felületet viasszal is kezelheti.

És ne felejtse el lekezelni nyári gumiabroncsait, mielőtt elrakja őket télire.


Univerzális tisztítószerek

Keréktárcsa védelem

Keréktárcsa védelem

A keréktárcsák szenvednek leginkább vezetés közben. Ellen kell állniuk a szennyeződésnek, zsírnak, aszfaltnak és agresszív fékpornak.

Minden alkalommal, amikor gumiabroncsot kezel és cserél, alaposan mossa le a tárcsákat, és távolítsa el az aszfaltot és a fékport.

Kezelje a keréktárcsákat a Cleaner Package készlettel.

Végül viaszolja őket. Télen könnyű karbantartással megtérülnek, és sokáig ragyognak.


Üvegtisztítás és párásodás elleni védelem

Üvegtisztítás és párásodás elleni védelem

Készítse elő autója ablakait a hosszú ideig tartó esőre, sötétségre, páratartalomra, párásodásra és fagyra. A folyékony ablaktörlők , vagy az úgynevezett nanometrikus impregnálás nagyon praktikusak erre az időre. Könnyen megszabaduljon a rovaroktól és a szennyeződésektől. A víztaszító tulajdonságok csökkentik a fagyhalál kockázatát is.

Felhordása előtt tisztítsa meg az ablakokat üvegtisztító készlettel , vagy kiváló minőségű autóüveg-tisztítóval spray-ben vagy habtisztítóval. Mikroszálas kendővel törölje szárazra a szemüveget, és vigyen fel nano-impregnálást. Ezután terítse el a terméket száraz ruhával és fényesítse.

Hasonló eljárással védje meg az első belső üveget páramentesítő szerrel . Az autó nedvességelnyelői is nagyon hatékonyak. Az üveg azonnali tisztításához használjon párásodásgátló törlőkendőt .

Ne felejtse el ellenőrizni az ablaktörlő karjait, és ha szükséges, cserélje ki a gumikat . Nincs is rosszabb, mint az elmosódott foltok a szélvédőn a háttérvilágításban. Szereljen be új univerzális ablaktörlőket.


Autó ablaktisztítókAblaktisztítók

A műszerfal, a belső tér és a klíma védelme és tisztítása

A műszerfal, a belső tér és a klíma védelme és tisztítása

Az autó belseje egy névjegykártya, és gyakran az a hely, ahol a munkát végzi. Tartsa tisztán és illatosan . Rendszeresen frissítse megjelenését. Különféle készítmények és készletek állnak rendelkezésre a műszerfal, a műanyagok és a teljes belső tér tisztításához.

Rendszeresen távolítsa el a foltokat és foltokat. Erős és makacs szennyeződések esetén használjon gőzfelmosót .

Tisztítás után használjon textíliák, műbőr és bőr impregnálására és védelmére szolgáló készítményeket .

Tisztítsa meg és fertőtlenítse a klímaberendezéseket . Ez egy egyszerű folyamat. Ha követi az eljárást, hatékonyan megszabadul a klímaberendezés belső részében lévő szagoktól és baktériumoktól. Ezzel védi saját és családja egészségét.


Univerzális tisztítószerekGőztisztítók

Olvassa el is

Téli gumik a biztonságos vezetéshez hideg utakon

Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.

Házi pékségek friss kenyér és péksütemények készítéséhez

Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez

Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.

Gyorsfőzők az egészséges ételekhez, energiát és időt takarítanak meg

Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.

Gazdaságos TV mindenki számára egész évben

A modern televíziókészülékek intelligens, gazdaságos SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.