A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. Hagyományos része a karácsonyi és húsvéti ünnepekre való felkészülésnek. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra. A füstölés az alapanyag gyorsabb és kifejezettebb érését eredményezi. Az étel sajátos aromás illatot és ízt kap. A dohányzás természetes aroma, mesterséges e-ízek nélkül. A só, a hőmérséklet és a füst antibakteriális kombinációja elpusztítja a baktériumokat, és hosszú ideig védi a kolbászt a romlástól. Szinte bármit elszívhatsz. Kísérletezzen, találjon ki saját recepteket. Lepd meg magad és barátaidat.
Minden otthoni füstölő alkalmas szinte mindenféle alapanyag füstölésére. A klasszikus húsok és húskészítmények mellett próbálja ki a halak, sajtok, tojások, diófélék, gyümölcsök és zöldségek füstölését. Csak a dohányzó kiegészítőitől függ, hogy az alapanyagot horgokra akasztja, hálón tárolja, vagy leeresztő polcra helyezi.
A füstölőhely kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy milyen ételeket, milyen gyakran és milyen mennyiségben kíván elszívni.
A kisméretű, kompakt füstölők általában hordozhatóak is. Némelyik vízhez is alkalmas, például halfüstöléshez.
A többfunkciós és többkamrás füstölők lehetővé teszik a különböző típusú alapanyagok grillezését vagy füstölését egymás szaga nélkül.
A füstölőház kiválasztásánál lényeges paraméter a füstölés módja, valamint a hő- és füstforrás megválasztása. A hőforrás lehet szén, keményfa, gáz, vagy termosztáttal ellátott elektromos tekercs.
Az erős aromájú fadarabok , faforgács vagy gyümölcsfák fűrészporja elengedhetetlen része a dohányzásnak. A hideg füsttel történő lassú füstöléshez hidegfüst előhívók és generátorok szükségesek.
Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez
Szereljen fel füstölőket meleg és meleg füstöléshez, vagy hideg füstös füstöléshez. Ez a két alapvető dohányzási stílus jellemzi magát a füstölőház építését is. A meleg és meleg füstölésre szolgáló füstölőket jó minőségű hőmérővel vagy termosztáttal kell felszerelni a kényelmes szabályozás és a hőmérséklet 45-75°C közötti hosszú távú, 8-12 órán át történő fenntartása érdekében. A forró füstölés zsíros húsokhoz és húskészítményekhez alkalmas. A forró füstölés során a hőmérsékletet 80°C és 100°C között tartják körülbelül 2 órán keresztül. A melegfüstölés alkalmas halak és alacsony zsírtartalmú alapanyagok elkészítésére. A forró füsttel füstölt élelmiszerek rövidebb eltarthatósága gyorsabb fogyasztást igényel. Az enyhe, lassú füstölés hideg füsttel akár 25°C-on is több napig tart. Különösen alkalmas zsenge marha- és csirkehúshoz, halhoz és alacsony zsírtartalmú alapanyagokhoz, sajtokhoz és zöldségekhez. Előnye a hosszabb eltarthatóság és az összes tápanyag és tápanyag megőrzése.
A rozsdamentes acélból készült elektromos otthoni füstölők hosszú távú társak lesznek a dohányzás megismerésének útján. A kiváló minőségű készlet egy duplafalú, szigetelt kamrakonstrukcióból áll, beépített hőmérővel, elektromos tekercssel és termosztáttal. A tartozékok széles választéka lehetővé teszi a horgokra akasztást, vagy az alapanyagok hálókon vagy polcon történő tárolását. A tekercs nagy hőteljesítménye lehetővé teszi, hogy egész évben, bármilyen időjárási körülmények között dohányozzon. Nincs több korlátozás. A rozsdamentes anyag garantálja a hibátlanságot, az egyszerű karbantartást és tisztítást. Töltse meg a tálat egzotikus vagy gyümölcsfák nedves fűrészporával. Állítsa be a termosztátot a kívánt hőmérsékletre, és kapcsolja be. Miután a kamrát a kívánt hőmérsékletre melegítette, helyezze be az alapanyagokat. Ezt követően elegendő rendszeresen cserélni a fűrészport a recept szerint, és megnedvesíteni egy vízpermetezővel. A páratartalom, a hőmérséklet és az aromás füst enyhe, fűszeres ízt és hosszú eltarthatóságot biztosít az ételnek.
Csatlakoztassa a duplafalú szigetelt füstölőt egy propán-bután palackhoz nyáron vagy télen. Gyújtsa meg a tüzet a piezo öngyújtóval, állítsa be a hőmérsékletet és ellenőrizze a füstölési folyamatot az ajtó üvegablakán keresztül. Válasszon nedves faforgácsot, faforgácsot vagy fűrészport. Próbálja ki a füstölőt vízi grillként is húsokhoz és zöldségekhez. Adjunk hozzá egy tálat sörrel, borral, különféle fűszerekkel vagy gyümölcslevekkel. Egzotikusabb ízeket és aromákat fog kapni.
Fedezze fel a stílusos faszénfüstölők előnyeit normál grillsütővel kombinálva. A rusztikus megjelenés, a teraszon vagy a kertben való mozgás lehetősége minden partira, ünnepre predesztinálta őket. Grill steakeket, zöldségeket és készítsen füstölt sajtokat, halat, tojást, sonkát vagy kolbászt. A gazdag étlap kellemes kulináris meglepetés lesz a vendégek számára. Legyen több sztárszakács.
Hogyan válasszunk kerti grillt?
Fedezze fel a lassú füstölés előnyeit hideg füsttel. Fokozza a sovány húsok és sajtok, zöldségek és gyümölcsök ízét és aromáját. Ne korlátozza magát, és használja ki a zöldségek, fűszerek vagy gyümölcsök szárításának lehetőségét. Helyezze be a préselt brikettet a hidegfüst-generátor tartályába. Készítsen egészséges aromás finomságokat különböző fafajták illatával. Válasszon egy tökéletesen szigetelt, üvegajtós, füstölő méretű, kézi vagy mobiltelefonos távirányítós kamrát. Csak választania kell.
Élelmiszerszárítók a szezonális gyümölcsök minőségi feldolgozásához
A kerti füstölők nagyobb háztartások számára készültek, és a füstölt finomságok minden rajongójának. Nagy mennyiségű húst és húskészítményt kell egyszerre feldolgoznia a vágóhíd után? Telepítsen kertjében vagy háza teraszán külön kandallóval ellátott kerti füstölőt a hideg-meleg füstöléshez. Szerezzen be egy stílusos fából készült füstölőt nyaralójába. Használjon kéreg nélküli keményfát az égéstérben.
A kompakt füstölők kis méretei lehetővé teszik, hogy könnyen elvigyék őket a kempingbe, a természetbe vagy a vízbe. Válasszon kényelmes elektromos hőforrást termosztáttal, faszénnel, fűrészporral vagy faforgácstal. Készítsen halspecialitásokat közvetlenül a folyóparton. Az étel a természetben ízlik a legjobban.
Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.
Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.
Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.
Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.
A modern televíziókészülékek intelligens, gazdaságos SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra.
Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.
A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.
A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.
Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.
Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.
Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.
És ne feledd! Közeledik az év még kihívásokkal telibb része! A hideg téli körülmények próbára teszik útitársa karbantartását és megjelenését.