Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére
29.11.2022 | Szerkesztőség

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. Hagyományos része a karácsonyi és húsvéti ünnepekre való felkészülésnek. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra. A füstölés az alapanyag gyorsabb és kifejezettebb érését eredményezi. Az étel sajátos aromás illatot és ízt kap. A dohányzás természetes aroma, mesterséges e-ízek nélkül. A só, a hőmérséklet és a füst antibakteriális kombinációja elpusztítja a baktériumokat, és hosszú ideig védi a kolbászt a romlástól. Szinte bármit elszívhatsz. Kísérletezzen, találjon ki saját recepteket. Lepd meg magad és barátaidat.



Hogyan válasszunk otthoni füstölőt

Hogyan válasszunk otthoni füstölőt

Minden otthoni füstölő alkalmas szinte mindenféle alapanyag füstölésére. A klasszikus húsok és húskészítmények mellett próbálja ki a halak, sajtok, tojások, diófélék, gyümölcsök és zöldségek füstölését. Csak a dohányzó kiegészítőitől függ, hogy az alapanyagot horgokra akasztja, hálón tárolja, vagy leeresztő polcra helyezi.

A füstölőhely kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy milyen ételeket, milyen gyakran és milyen mennyiségben kíván elszívni.

A kisméretű, kompakt füstölők általában hordozhatóak is. Némelyik vízhez is alkalmas, például halfüstöléshez.

A többfunkciós és többkamrás füstölők lehetővé teszik a különböző típusú alapanyagok grillezését vagy füstölését egymás szaga nélkül.

A füstölőház kiválasztásánál lényeges paraméter a füstölés módja, valamint a hő- és füstforrás megválasztása. A hőforrás lehet szén, keményfa, gáz, vagy termosztáttal ellátott elektromos tekercs.

Az erős aromájú fadarabok , faforgács vagy gyümölcsfák fűrészporja elengedhetetlen része a dohányzásnak. A hideg füsttel történő lassú füstöléshez hidegfüst előhívók és generátorok szükségesek.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez


Alapvető dohányzási stílusok

Alapvető dohányzási stílusok

Szereljen fel füstölőket meleg és meleg füstöléshez, vagy hideg füstös füstöléshez. Ez a két alapvető dohányzási stílus jellemzi magát a füstölőház építését is. A meleg és meleg füstölésre szolgáló füstölőket jó minőségű hőmérővel vagy termosztáttal kell felszerelni a kényelmes szabályozás és a hőmérséklet 45-75°C közötti hosszú távú, 8-12 órán át történő fenntartása érdekében. A forró füstölés zsíros húsokhoz és húskészítményekhez alkalmas. A forró füstölés során a hőmérsékletet 80°C és 100°C között tartják körülbelül 2 órán keresztül. A melegfüstölés alkalmas halak és alacsony zsírtartalmú alapanyagok elkészítésére. A forró füsttel füstölt élelmiszerek rövidebb eltarthatósága gyorsabb fogyasztást igényel. Az enyhe, lassú füstölés hideg füsttel akár 25°C-on is több napig tart. Különösen alkalmas zsenge marha- és csirkehúshoz, halhoz és alacsony zsírtartalmú alapanyagokhoz, sajtokhoz és zöldségekhez. Előnye a hosszabb eltarthatóság és az összes tápanyag és tápanyag megőrzése.


HúsdarálókÉrintésmentes hőmérők

Elektromos otthoni füstölők

Elektromos otthoni füstölők

A rozsdamentes acélból készült elektromos otthoni füstölők hosszú távú társak lesznek a dohányzás megismerésének útján. A kiváló minőségű készlet egy duplafalú, szigetelt kamrakonstrukcióból áll, beépített hőmérővel, elektromos tekercssel és termosztáttal. A tartozékok széles választéka lehetővé teszi a horgokra akasztást, vagy az alapanyagok hálókon vagy polcon történő tárolását. A tekercs nagy hőteljesítménye lehetővé teszi, hogy egész évben, bármilyen időjárási körülmények között dohányozzon. Nincs több korlátozás. A rozsdamentes anyag garantálja a hibátlanságot, az egyszerű karbantartást és tisztítást. Töltse meg a tálat egzotikus vagy gyümölcsfák nedves fűrészporával. Állítsa be a termosztátot a kívánt hőmérsékletre, és kapcsolja be. Miután a kamrát a kívánt hőmérsékletre melegítette, helyezze be az alapanyagokat. Ezt követően elegendő rendszeresen cserélni a fűrészport a recept szerint, és megnedvesíteni egy vízpermetezővel. A páratartalom, a hőmérséklet és az aromás füst enyhe, fűszeres ízt és hosszú eltarthatóságot biztosít az ételnek.

  • egyszerű hőmérséklet beállítás és automatikus termosztát szabályozása egyszerű kezelés és könnyű fűrészpor csere egyszerű hamu ürítés egyszerű rozsdamentes füstölő tisztítás és karbantartás hosszú élettartam gazdag belső berendezések különféle alapanyagok füstölésére egész évben
  • rozsdamentes acélból készült jó minőségű szigetelt szerelvény magasabb vételára

Gázházi füstölők

Gázházi füstölők

Csatlakoztassa a duplafalú szigetelt füstölőt egy propán-bután palackhoz nyáron vagy télen. Gyújtsa meg a tüzet a piezo öngyújtóval, állítsa be a hőmérsékletet és ellenőrizze a füstölési folyamatot az ajtó üvegablakán keresztül. Válasszon nedves faforgácsot, faforgácsot vagy fűrészport. Próbálja ki a füstölőt vízi grillként is húsokhoz és zöldségekhez. Adjunk hozzá egy tálat sörrel, borral, különféle fűszerekkel vagy gyümölcslevekkel. Egzotikusabb ízeket és aromákat fog kapni.

  • nagy hőteljesítmény sokoldalú felhasználás füstöléshez, grillezéshez, főzéshez kényelmes füstöléshez, egyszerű hőmérséklet-beállítással és szabályozással
  • gáz és tűz kezelése magasabb vételár

Házi szénfüstölők

Házi szénfüstölők

Fedezze fel a stílusos faszénfüstölők előnyeit normál grillsütővel kombinálva. A rusztikus megjelenés, a teraszon vagy a kertben való mozgás lehetősége minden partira, ünnepre predesztinálta őket. Grill steakeket, zöldségeket és készítsen füstölt sajtokat, halat, tojást, sonkát vagy kolbászt. A gazdag étlap kellemes kulináris meglepetés lesz a vendégek számára. Legyen több sztárszakács.

  • füstölés, grillezés, sütés, főzés egyben faforgács, faszén, brikett, fűrészpor felhasználásával
  • Stílusos és rusztikus füstölők magasabb vételára szezonális dohányzásra

Hogyan válasszunk kerti grillt?


Füstölők lassú füstöléshez és szárításhoz

Füstölők lassú füstöléshez és szárításhoz

Fedezze fel a lassú füstölés előnyeit hideg füsttel. Fokozza a sovány húsok és sajtok, zöldségek és gyümölcsök ízét és aromáját. Ne korlátozza magát, és használja ki a zöldségek, fűszerek vagy gyümölcsök szárításának lehetőségét. Helyezze be a préselt brikettet a hidegfüst-generátor tartályába. Készítsen egészséges aromás finomságokat különböző fafajták illatával. Válasszon egy tökéletesen szigetelt, üvegajtós, füstölő méretű, kézi vagy mobiltelefonos távirányítós kamrát. Csak választania kell.

  • minden tápanyag és tápanyag megőrzése, a lassan füstölt élelmiszerek hosszú eltarthatósága
  • hőszigetelt füstölők magasabb vételára, külön hidegfüst generátor, lassú és hosszan tartó füstölés több mint 24 vagy 48 órán keresztül

Élelmiszerszárítók a szezonális gyümölcsök minőségi feldolgozásához


Kerti füstölők külön kandallóval

Kerti füstölők külön kandallóval

A kerti füstölők nagyobb háztartások számára készültek, és a füstölt finomságok minden rajongójának. Nagy mennyiségű húst és húskészítményt kell egyszerre feldolgoznia a vágóhíd után? Telepítsen kertjében vagy háza teraszán külön kandallóval ellátott kerti füstölőt a hideg-meleg füstöléshez. Szerezzen be egy stílusos fából készült füstölőt nyaralójába. Használjon kéreg nélküli keményfát az égéstérben.

  • nagy kapacitás 15-30 kg húshoz könnyebb hőmérsékletszabályozás fülekkel a füstölő kamrában és a külső tűztérben
  • fix beépítésre alkalmas, egyfalú fakamra gyengébb szigetelő tulajdonságai, nehezebben tartható hőmérséklet

Kisméretű, kompakt füstölők

Kisméretű, kompakt füstölők

A kompakt füstölők kis méretei lehetővé teszik, hogy könnyen elvigyék őket a kempingbe, a természetbe vagy a vízbe. Válasszon kényelmes elektromos hőforrást termosztáttal, faszénnel, fűrészporral vagy faforgácstal. Készítsen halspecialitásokat közvetlenül a folyóparton. Az étel a természetben ízlik a legjobban.

  • kompakt méretek és mobilitás, alacsony vételár, füstölési, grillezési és főzési lehetőség
  • kisebb mennyiségű étel elkészítésére alkalmas

Olvassa el is

Téli gumik a biztonságos vezetéshez hideg utakon

Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.

Házi pékségek friss kenyér és péksütemények készítéséhez

Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez

Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.

Gyorsfőzők az egészséges ételekhez, energiát és időt takarítanak meg

Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.

Gazdaságos TV mindenki számára egész évben

A modern televíziókészülékek intelligens, gazdaságos SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Ablaktisztítás – hatékony és modern

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.

Hogyan kezeljük az autót tél előtt?

És ne feledd! Közeledik az év még kihívásokkal telibb része! A hideg téli körülmények próbára teszik útitársa karbantartását és megjelenését.