Élelmiszerszárítók a szezonális gyümölcsök minőségi feldolgozásához.Élelmiszerszárítók a szezonális gyümölcsök minőségi feldolgozásához.
20.11.2022 | Hivatal

Élelmiszerszárítók a szezonális gyümölcsök minőségi feldolgozásához.

A szárítás az élelmiszerek tartósításának legrégebbi módja. Cserélje le a klasszikus, hosszan tartó napon történő szárítást a szárítókban való gyorsabb szárítással. Fedezze fel a gombák, gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények és egyéb ételek szárításának világát. Egészséges, vegyszermentes nassolnivalók legyenek egész évben kéznél. Tartsa bennük a szükséges rostot, nyomelemeket, vitaminokat és ásványi anyagokat.

A szárítás előnye a kisebb mennyiségű szárított élelmiszer. Megfelelő tárolás esetén nem romlandók . Nem igényelnek további energiát a hosszú távú tároláshoz. Szárításonként csak 0,1-0,5 kWh fogyasztásra számíthat.

Gyümölcsöt és zöldséget egyszerre szárítson. A fűszernövényeket aromájukért külön szárítsa meg. Az élelmiszer folyadéktartalmától függően a szárítás 4-54 óráig tarthat . A legjobb, ha a szárított élelmiszert légmentesen záródó edényekben tárolja, nedvesség nélkül. Megbízhatóan ízletesek 1-2 évig. Szárítási befektetése gyorsan megtérül .

Válasszon alacsonyabb zajszintű szárítókat .

Ne felejtse el mindig biztonságos, jól szellőző helyre helyezni a szárítót.Kerek szárítók

Kerek szárítók

Jellemzőek a túlnyomóan kerek kialakítású szárítók , amelyekben lehetőség van az élelmiszerek szárítására szolgáló tányérok hozzáadására vagy eltávolítására. Adjon hozzá egyedi szitákat a padlókhoz, ha szükséges.

Használja a hőmérséklet-szabályozót az egyes élelmiszertípusok szárítási intenzitásának beállításához. A motor és a fűtés elhelyezése az alsó részben megköveteli, hogy a rostákat manuálisan alulról felfelé tolják. A minőségi szárítók tartalmaznak egy hátsó ventilátort a készülék teljes belső térfogatának egyenletes szárításához.

Válasszon egy 5, 14 vagy több tányéros szárítót. Ügyeljen a szárítóhálók anyagára és szilárdságára is. Leggyakrabban kezeli őket, és megsérülhetnek. A kemény műanyag rosszabb kezelés mellett is tovább bírja.

A forgó lemezek elősegítik a jobb légáramlást.

  • lapok hozzáadásának/eltávolításának lehetősége szárításhoz további lapok vásárlásának lehetősége energiamegtakarítás kevesebb lap felhasználásával alacsonyabb vételár
  • műanyag változat, kevésbé erős, szárítás közben a lapokat függőlegesen kell mozgatni

Vákuumos lezárók a friss élelmiszerek hosszabb tárolására.


Élelmiszer tartályokGyümölcs szárítókKonyhakések

Szögletes polcos szárítók

Szögletes polcos szárítók

A négyzet alakú polcos szárítók jellemzőek a motor oldalsó tárolására. A minden lapon egyenletes szárítást biztosító kialakítás nem igényli azok további feldobását. A polclemezek leegyszerűsítik a kezelést a szárítás során.

Vezérelje a modern szárítókat az érintőképernyőn keresztül. Mindig legyen naprakész információja a szárítási időről, a beállított hőmérsékletről vagy a szárítógép aktuális hőmérsékletéről. Állítsa be a hőmérsékletet és a szárítási időt . Használja az előre beállított szárítási programokat .

Az akár 42°C-os szárítási hőmérsékletű RAW program a legkíméletesebben szárítja az élelmiszereket. Tartson minél több tápanyagot és magas vitamintartalmat.

A kiváló minőségű rozsdamentes acél konstrukció meghosszabbítja a készülékek élettartamát. Vegye figyelembe az eredeti tartozékokat.

A teflon szőnyeg ideális lesz az ételek szárításához anélkül, hogy a tányérhoz ragadna.

A fűszernövények szárítására alkalmasak a sűrűbb hálójú gyógynövénysziták.

Magas folyadéktartalmú gyümölcsök szárítását tervezi? Biztonságos csepptálcák . Felfogják a felesleges levet, és könnyen tisztíthatók.

Az élelmiszer mennyiségét és szárítási idejét a szárító teljesítménye határozza meg. Igaz, hogy minél nagyobb az élelmiszer térfogata és minél kisebb az energiafogyasztás, annál tovább kell szárítani.

  • egységes szárítás minden polcon a polcok közötti magasság változtatási lehetőség kényelmesebb kezelés több funkció és szárítóprogram nagyobb méretek hatékonyabb szárítás nagyobb mennyiségű élelmiszerhez rozsdamentes acélból való készítés lehetősége
  • magasabb beszerzési költségek, nagyobb méretek, nagyobb tömeg, akár 10 kg felett is, igényesebb tárolás

Hogyan spóroljunk az étkezési szokások megváltoztatásával?


Élelmiszer szárítók

Olvassa el is

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában.

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez.

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére.

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern.

Ablaktisztítás – hatékony és modern.

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett.

Pihenjen a téli sportok mellett.

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.

Hogyan kezeljük az autót tél előtt?

Hogyan kezeljük az autót tél előtt?

És ne feledd! Közeledik az év még kihívásokkal telibb része! A hideg téli körülmények próbára teszik útitársa karbantartását és megjelenését.

Tűzhelyek és sütők sütéshez a tökéletes kulináris élményért.

Tűzhelyek és sütők sütéshez a tökéletes kulináris élményért.

A kályhák és sütők nélkülözhetetlen segítség a konyhában az ízletes, színes és tökéletesen sült ételek elkészítéséhez.

Modern páraelszívók egy stílusos konyhához.

Modern páraelszívók egy stílusos konyhához.

Instant vízforralók a tea és kávé szerelmeseinek.

Instant vízforralók a tea és kávé szerelmeseinek.

A klasszikus kávés kávé szerelmese? Szereted élvezni a világ minden tájáról származó teák ízét és illatát? Egy modern háztartás nem nélkülözheti a vízforralót.

Hogyan válasszunk kávéfőzőt?

Hogyan válasszunk kávéfőzőt?

Legyen barista egy otthoni kávézóban. Készítsen kulináris élményt szeretteinek és barátainak. Próbáljon ki különféle kávékészítési módszereket is.