Élelmiszerszárítók a szezonális gyümölcsök minőségi feldolgozásához
20.11.2022 | Szerkesztőség

Élelmiszerszárítók a szezonális gyümölcsök minőségi feldolgozásához

A szárítás az élelmiszerek tartósításának legrégebbi módja. Cserélje le a klasszikus, hosszan tartó napon történő szárítást a szárítókban való gyorsabb szárítással. Fedezze fel a gombák, gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények és egyéb ételek szárításának világát. Egészséges, vegyszermentes nassolnivalók legyenek egész évben kéznél. Tartsa bennük a szükséges rostot, nyomelemeket, vitaminokat és ásványi anyagokat.

A szárítás előnye a kisebb mennyiségű szárított élelmiszer. Megfelelő tárolás esetén nem romlandók . Nem igényelnek további energiát a hosszú távú tároláshoz. Szárításonként csak 0,1-0,5 kWh fogyasztásra számíthat.

Gyümölcsöt és zöldséget egyszerre szárítson. A fűszernövényeket aromájukért külön szárítsa meg. Az élelmiszer folyadéktartalmától függően a szárítás 4-54 óráig tarthat . A legjobb, ha a szárított élelmiszert légmentesen záródó edényekben tárolja, nedvesség nélkül. Megbízhatóan ízletesek 1-2 évig. Szárítási befektetése gyorsan megtérül .

Válasszon alacsonyabb zajszintű szárítókat .

Ne felejtse el mindig biztonságos, jól szellőző helyre helyezni a szárítót.



Kerek szárítók

Kerek szárítók

Jellemzőek a túlnyomóan kerek kialakítású szárítók , amelyekben lehetőség van az élelmiszerek szárítására szolgáló tányérok hozzáadására vagy eltávolítására. Adjon hozzá egyedi szitákat a padlókhoz, ha szükséges.

Használja a hőmérséklet-szabályozót az egyes élelmiszertípusok szárítási intenzitásának beállításához. A motor és a fűtés elhelyezése az alsó részben megköveteli, hogy a rostákat manuálisan alulról felfelé tolják. A minőségi szárítók tartalmaznak egy hátsó ventilátort a készülék teljes belső térfogatának egyenletes szárításához.

Válasszon egy 5, 14 vagy több tányéros szárítót. Ügyeljen a szárítóhálók anyagára és szilárdságára is. Leggyakrabban kezeli őket, és megsérülhetnek. A kemény műanyag rosszabb kezelés mellett is tovább bírja.

A forgó lemezek elősegítik a jobb légáramlást.

  • lapok hozzáadásának/eltávolításának lehetősége szárításhoz további lapok vásárlásának lehetősége energiamegtakarítás kevesebb lap felhasználásával alacsonyabb vételár
  • műanyag változat, kevésbé erős, szárítás közben a lapokat függőlegesen kell mozgatni

Vákuumos lezárók a friss élelmiszerek hosszabb tárolására


Élelmiszer tartályokGyümölcs szárítókKonyhakések

Szögletes polcos szárítók

Szögletes polcos szárítók

A négyzet alakú polcos szárítók jellemzőek a motor oldalsó tárolására. A minden lapon egyenletes szárítást biztosító kialakítás nem igényli azok további feldobását. A polclemezek leegyszerűsítik a kezelést a szárítás során.

Vezérelje a modern szárítókat az érintőképernyőn keresztül. Mindig legyen naprakész információja a szárítási időről, a beállított hőmérsékletről vagy a szárítógép aktuális hőmérsékletéről. Állítsa be a hőmérsékletet és a szárítási időt . Használja az előre beállított szárítási programokat .

Az akár 42°C-os szárítási hőmérsékletű RAW program a legkíméletesebben szárítja az élelmiszereket. Tartson minél több tápanyagot és magas vitamintartalmat.

A kiváló minőségű rozsdamentes acél konstrukció meghosszabbítja a készülékek élettartamát. Vegye figyelembe az eredeti tartozékokat.

A teflon szőnyeg ideális lesz az ételek szárításához anélkül, hogy a tányérhoz ragadna.

A fűszernövények szárítására alkalmasak a sűrűbb hálójú gyógynövénysziták.

Magas folyadéktartalmú gyümölcsök szárítását tervezi? Biztonságos csepptálcák . Felfogják a felesleges levet, és könnyen tisztíthatók.

Az élelmiszer mennyiségét és szárítási idejét a szárító teljesítménye határozza meg. Igaz, hogy minél nagyobb az élelmiszer térfogata és minél kisebb az energiafogyasztás, annál tovább kell szárítani.

  • egységes szárítás minden polcon a polcok közötti magasság változtatási lehetőség kényelmesebb kezelés több funkció és szárítóprogram nagyobb méretek hatékonyabb szárítás nagyobb mennyiségű élelmiszerhez rozsdamentes acélból való készítés lehetősége
  • magasabb beszerzési költségek, nagyobb méretek, nagyobb tömeg, akár 10 kg felett is, igényesebb tárolás

Hogyan spóroljunk az étkezési szokások megváltoztatásával?


Élelmiszer szárítók

Olvassa el is

Téli gumik a biztonságos vezetéshez hideg utakon

Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.

Házi pékségek friss kenyér és péksütemények készítéséhez

Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez

Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.

Gyorsfőzők az egészséges ételekhez, energiát és időt takarítanak meg

Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.

Gazdaságos TV mindenki számára egész évben

A modern televíziókészülékek intelligens, gazdaságos SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.