Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?
30.11.2022 | Szerkesztőség

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok baráti találkozásokra, kellemes kikapcsolódásra, pihenésre. Tudod melyik kávé a legjobb a világon? A válasz egyszerű. Azt, amelyik a legjobban tetszik. Minden jó minőségű kávé csomagolásán minden bizonnyal részletes információt talál a betakarítás országáról, a fajtáról és mindenekelőtt arról, hogy hol, mikor és hogyan pörkölték a szemet. A legjobb minőségű kávékon a gazdaság és a termelő neve is szerepel. Látogassa meg a kávépörkölőket, és szagolja meg a világ különböző régióiból származó fajtákat. A pörkölés mértéke jelentősen befolyásolja a kávé ízét. Az aroma gyorsan megmondja, hogy a kávé jó illatú és ízű lesz-e. Már csak ránézésre is felismerheti a minőségi kávét. A szemeknek azonos méretűnek kell lenniük, sérülések és foltok nélkül. A keverékben csak azonos színű szemeket lát, szennyeződések nélkül. A kávé elkészítéséhez használjon lágyabb, legfeljebb 90°C-os vizet.



Milyen kávéfajták vannak?

Milyen kávéfajták vannak?

A kávénak két alapvető fajtáját különböztetjük meg - az Arabica és a Robusta . A legnépszerűbb arabicára a keserű íz jellemző. Lágy édes gyümölcsízt is találsz benne. A jó minőségű kézi betakarítás magasabb tengerszint feletti magasságban növeli az árát. A robusta savanykásabb ízű. Kétszer annyi koffeint és antioxidánst is tartalmaz. Ez az oka annak is, hogy a két fajta keverékének sokféle keveréke található a kávépiacon. A magasabb olajtartalmú Arabica és a nagyobb habosságú Robusta jó alapot ad az így kapott ital finom krémes habjához. A sommelierek folyamatosan keverik az új keverékeket, hogy a kávé teljes harmonikus ízét kínálják. Az aromát és az ízt a kávé származási helye, a begyűjtés, a szárítás módja, valamint maga a pörkölés és csomagolás befolyásolja. A sötétebb pörkölt kávé keserűbb. Különösen ideális az eszpresszó szerelmeseinek az olasz kávétípusokhoz. A könnyebb kávé alkalmas alternatív kávékészítésre. Íze kissé savanykásabb, gyümölcsösebb. Minél jobban pörkölt a szem, annál sötétebb. Ugyanakkor kifejezettebb égő aromát fog érezni. A kávét sötét, légmentesen záródó edényekben tárolja. A kávébab a legalkalmasabb tárolásra. Használat előtt frissen őrölje meg. Ha nagy mennyiségben halmoz fel minőségi kávét, fagyassza le annak feleslegét az eredeti csomagolásban, vákuumzacskóban vagy dobozban.

Hogyan válasszunk fagyasztót?


Élelmiszer tartályokKávé készítés

A kávé feldolgozási módja

Kávébab

Kávébab

A babkávé a leghosszabb ideig megőrzi íz- és aromáját. Készítsen friss, intenzív aromájú és ízű kávét. A kávét mindig közvetlenül az elkészítés előtt őrölje meg. Tárolja sötét, légmentesen záródó edényekben. Válassza a 100% arabikát vagy annak Robustával való keverékét. Fedezzen fel új egzotikus aromákat és ízeket. Ideális ízletes kávé elkészítéséhez is teljesen automata kávéfőzőben, integrált darálóval.

Hogyan válasszunk kávéfőzőt?


KávédarálókKávébab

Őrölt kávé

Őrölt kávé

Az őrölt kávé a szemes kávé globális vagy helyi pörkölőben történő feldolgozásának eredménye. Általában védőcsomagolásba csomagolják konzervdobozokba vagy zacskókba. Gyakran kávébab keveréke, amely az így kapott ital kiegyensúlyozott, harmonikus ízét és aromáját biztosítja. Az őrölt kávé elkészítése kényelmesebb. Nincs szükség csiszolásra. Ez azonban csökkenti az illat és az íz eredő intenzitását, mivel egy ideje őrölt. Kövesse a gyártás dátumát. A csomagolás felbontása után 2 héten belül fogyaszd el a kávét.


Beépített kávéfőzőkŐrölt kávéCsepegtető kávéfőzők

Kapszula kávé

Kapszula kávé

A kapszulában lévő kávé azonnali használatra kész a kapszula kávéfőzőben. Az egyszerű és gyors előkészítés bármilyen munkahelyen, ünneplésre vagy baráti bulira alkalmas. A kapszulák garantálják a problémamentes adagolást és tárolást. A kapszula fedele hosszú ideig védi a tartalmát. Nem kell többet foglalkoznia semmivel.


Kávé kapszulákKapszula kávéfőzők

Oldható instant kávé

Oldható instant kávé

Az instant kávé a kávébab feldolgozási folyamat eredménye. Megpörkölik, ledarálják, felforralják, végül lecsepegtetik a vizet. Ugyanakkor a koffeintartalom is jelentősen csökken. Előnye az ital legegyszerűbb elkészítése. Öntsön forró vizet az instant kávéra, és kész is. Nyáron ideális frissítő jeges kávé készítésére.


Különleges kávék

Zöld kávé

Zöld kávé

A zöld kávé egyszerűen pörköletlen Arabica kávébab. Több egészségjavító anyagot és magasabb koffeint tartalmaznak. A zöld kávé alkalmas fogyás segítésére. Zöld teára hasonlít, és úgy készítik, mint a "szlovák" infúziós török kávét, vagy francia prés segítségével.


Zöld kávéCsepegtető kávéfőzők

Bio kávé

Bio kávé

A BIO kávé klasszikus módon, műtrágya és vegyszerek nélkül termesztett kávé. Gyakran hagyományos kézi eljárásokkal dolgozzák fel a legmagasabb minőség megőrzése érdekében. A magasabb ár sok gazdálkodó azon törekvését tükrözi, hogy megőrizze a természetközeli gazdálkodást.


Beépített kávéfőzők

Civet kávé

Civet kávé

Gabonafélék Cibetkov ej káv y   Indonéziából   cibetek általi megemésztés után takarítják be. A gyomorban erjesztve finom karamell és csokoládé ízt kapnak. A cibet csak teljesen érett kávébogyókkal táplálkozik. Az egész kemény gabonát kiválasztják. Betakarításukkal kiváló minőségű és árú, tökéletesen érett kávébabokat kapunk.


Koffeinmentes kávé

Koffeinmentes kávé

A koffeinmentes kávé babból készül, amelyből a koffeint mosással, főzéssel, szűrők és aktív szén segítségével eltávolították. Mivel nem tartalmaz koffeint, bármilyen alkalomra alkalmas minden kávérajongó számára.


Koffeinmentes kávék

Ízesített kávé

Ízesített kávé

Az ízesített kávékat kifejezetten gyümölcs, dió, fahéj, vanília vagy csokoládé ízű kávéitalok készítésére szánják. Kellemes társ a meleg és bátorításhoz a hosszú téli estéken.


Termikus bögrékÍzesített kávé

Kávéitalok

Kávéitalok

Az alternatív kávéitalok szintén jótékony hatással vannak az egészségre. Búza, tönköly, árpa, cikória vagy más növények és teák feldolgozása és pörkölése eredménye. Nem tartalmaznak koffeint, serkentő hatásúak, támogatják az emésztést és gyermekek számára is alkalmasak.


BögrékAyurvédikus kávékCikória kávé

Hogyan használjuk a kávézaccot

Hogyan használjuk a kávézaccot

Ön a természet szerelmese? Szeretne egy gyönyörű virágokkal és egészséges zöldségekkel teli kertet? Ezután finom szitán szárítsa meg a kávézaccot. Alkalmazza jól szellőző talajba, különösen a savas talajt kedvelő növényekre. A kávézacc kiváló természetes műtrágya, amely káliumot és egyéb nyomelemeket tartalmaz.

Az üledékből erős húsleves permetezése is jól véd a csigák ellen, amelyek nem szeretik a kávészagot.

A kávézacc a természetes szépség szerelmeseinek is tökéletes bőrkezelésre. Készítsen hatékony tisztító és tápláló arcmaszkokat. Keverje össze az üledéket kókuszolajjal, mézzel vagy házi joghurttal.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában


Joghurtkészítők

Olvassa el is

Téli gumik a biztonságos vezetéshez hideg utakon

Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.

Házi pékségek friss kenyér és péksütemények készítéséhez

Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez

Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.

Gyorsfőzők az egészséges ételekhez, energiát és időt takarítanak meg

Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.

Gazdaságos TV mindenki számára egész évben

A modern televíziókészülékek intelligens, gazdaságos SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.

Hogyan kezeljük az autót tél előtt?

És ne feledd! Közeledik az év még kihívásokkal telibb része! A hideg téli körülmények próbára teszik útitársa karbantartását és megjelenését.