Gazdaságos TV mindenki számára egész évben
03.12.2022 | Szerkesztőség

Gazdaságos TV mindenki számára egész évben

A modern funkciókkal rendelkező televíziókészülékek gazdaságos, intelligens SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra. Szereted a sportközvetítéseket, a filmes történeteket, a szórakoztatást, a zenét vagy a dokumentumfilmeket? Kap információkat a világ minden tájáról a hírcsatornáktól? Tervezi tévéjét játékkonzolokkal felszerelt szórakoztató központként használni? Vannak egészségügyi korlátozásai, kell társ, vagy spórolni kell az árammal? Válassza ki a legmegfelelőbb TV-készüléket. Koncentráljon a paraméterekre a használati preferenciái szerint.

Az átló a képernyő méretét jelzi. Az általános ajánlás az, hogy a TV-vevőt úgy helyezze el, hogy a képernyő látótávolsága legalább háromszorosa legyen az átló méretének.

A felbontás is ehhez kapcsolódik. Minél nagyobb az átló, annál nagyobb felbontásra van szükség a részletek kiváló minőségű megjelenítéséhez. Magától a program felbontásától, az úgynevezett jelforrástól is függ, hogy a program milyen felbontással jelenik meg. Van-e kapcsolata optikai kábelen, műholdas vagy IP TV-n keresztül hálózati kapcsolaton keresztül otthonában? Használ CD, DVD, Blu-ray lejátszót vagy más digitális jelforrást? A mai szabvány a HD és a Full HD sugárzás . Nézzen extra minőségű műholdas műsorokat Ultra HD felbontásban 4K televíziókon , vagy szinte valósághűen megjelenített műsorokat külső jelforrásokból 8K-s eszközökön . A teljes képet pontok, úgynevezett pixelek segítségével rajzolják meg. Piros, zöld és kék komponenseket tartalmaznak bármilyen szín megjelenítéséhez. Például a 4K TV-k 3840 x 2160 pixelt tartalmaznak az egyes jelenetek megjelenítéséhez.

Azt tervezi, hogy éjjel tévét néz, és nappal játszik? Válasszon nagyobb fényerejű és kontrasztú eszközt. Nappali nézéshez legalább 500 cd/m2 fényerejű , egyedi beállítási lehetőséggel rendelkező TV megfelelő. A kontraszt egy arányparaméter a fekete-fehér megjelenítésnél. Minél nagyobb a kontraszt, annál élénkebbek és valósághűbbek a színek még nappali fényben is. Az akció- és sportjelenetek kiváló minőségű megjelenítéséhez legalább 100 Hz-es frissítési frekvencia és 8 ms-os gyors válasz javasolt a sima mozgás érdekében. Ha azt tervezi, hogy az egész családjával és barátaival TV-t néz, válasszon egy olyan tévét, amely a képernyő közepétől minden irányban a lehető legszélesebb látószöggel rendelkezik. Való igaz, hogy a különböző technológiák eltérő látószöggel rendelkeznek. Alapértelmezés szerint a lapos és vékony TV-vevők hangminősége javul, ha Soundbarhoz csatlakozik.

Az okostévék internetkapcsolatot tesznek lehetővé az archívumból, az online programok és a streaming szolgáltatások megtekintésére. A különböző gyártók különböző operációs rendszereket támogatnak, például Android TV, Tizen, WebOs, Linux . A bővítők Bluetooth, DLNA vagy WI-FI technológiájúak. Az új TV kiválasztásánál a legfontosabb paraméter a kijelzőpanel technológia megválasztása. Ez befolyásolja a képminőséget, az energiafogyasztást és a végső árat.



OLED televíziók

OLED televíziók

Az OLED TV-k a legjobb kontrasztot kínálják a fekete és a fehér között. Más elven működnek, mint a LED technológia. Az OLED panelek szerves diódáinak elve lehetővé teszi az egyes pixelek háttérvilágításának önálló szabályozását vagy kikapcsolását. Ez feketébb feketét eredményez, mint a többi LED paneltechnológiával. Ez biztosítja a legjobb kontrasztot nappali és éjszakai műsorok nézéséhez. Az OLED TV készülékeket nagy betekintési szög jellemzi. Az integrált tunerek lehetővé teszik az összes alapvető TV-adás vételét a legtöbb OLED Smart TV-ben. Földfelszíni digitális DVB-T, kábeles DVB-C és műholdas DVB-S műsorszórás.

  • a legjobb fekete színvisszaadás éjszakai jelenetekben a legjobb kontraszt fekete/fehér szín a legjobb betekintési szög a leggyorsabb válasz könnyű súly
  • nagyobb energiafogyasztás a QLED TV-hez képest, a legmagasabb beszerzési költségek

TV-asztalok a TV alatt

QLED tévék

QLED tévék

A QLED televíziók, a NanoCell, az ULED vagy a QNED mini LED TV eszközök technológiái a régebbi LED technológia továbbfejlesztései. Jellemzőek a LED-diódákkal ellátott panel háttérvilágításra . Továbbfejlesztett algoritmusok és technológiák jellemzik őket a tökéletesebb színes megjelenítés, fejlett mozgásfeldolgozás, jobb fényerő, kontraszt és egyéb paraméterek elérésére. A felskálázó funkció automatikusan javítja a képminőséget alacsonyabb felbontásról nagyobb felbontásra, hogy jobb megtekintési élményt nyújtson régebbi programok nézésekor. A legtöbb új TV-vevő sok csatlakozóval és porttal van felszerelve. Az alap a HDMI, USB, LAN csatlakozók, valamint egy CI-nyílás a műholdas dekóderhez. Az Ambilight funkcióval a TV kerületének háttérvilágítása dinamikusan változik a sugárzott műsorral együtt. Varázsolja otthonát házimozivá egy 2 méternél nagyobb átlójú tévével. Biztosan értékelni fogja a hangos vagy okostelefonos vezérlés lehetőségét. Számos kütyü bővíti a TV-vevők egyéb lehetőségeit és funkcióit.

  • elfogadható fekete színvisszaadás elfogadható kontraszt fekete/fehér szín elfogadható betekintési szögek alacsonyabb energiafogyasztás az OLED TV-hez képest alacsonyabb ár az OLED TV-hez képest
  • alacsonyabb kontraszt az OLED TV-hez képest. A fekete szín szürkebb az OLED TV-hez képest

TV asztalok

LED televíziók

LED televíziók

A LED TV technológia a legelterjedtebb kijelzőtípus. A háttérvilágítást LED-ek biztosítják. A LED TV-készülékek a legalacsonyabb fogyasztásúak, és olcsóbbak, mint a QLED és OLED TV-k. Tulajdonságaikból és paramétereikből adódóan a LED panelek alkalmasak lakókocsikba, nyaralókba, konyhákba szánt kisebb átlójú tévékészülékekhez. Az alapvető Edge LED-es háttérvilágításnál a háttérvilágítást szolgáló LED-ek a panel szélén helyezkednek el, és a fény fényvezető rétegeken keresztül terjed. A közvetlen LED-es háttérvilágítással a LED-ek a panel teljes felületén eloszlanak. A Direct LED a Local Dimming funkcióval együtt különösen a sötét jelenetek megjelenítését javítja. A LED TV-k szabványos 170-178°-os látószöget érnek el.

  • alacsony fogyasztás, hosszabb élettartam, kedvező vételár
  • kisebb betekintési szögek

TelevíziókHangszórók

Energiacímke televíziókhoz

Energiacímke televíziókhoz

A televíziókra, monitorokra és kijelzőkre vonatkozó EU energiacímke egyértelműen tájékoztat a készülékek alapvető energiaparamétereiről. Az energiahatékonyság jelentős skálája az A-tól G-ig terjedő tartományban tájékoztat az energiahatékonysági osztályról. A leggazdaságosabb tévék büszkék az A jelölésre. Az összehasonlító energiaparaméter a szabványos dinamikus tartomány (SDR) energiafogyasztása kWh/1000 óra egységben, valamint a nagy dinamikus tartomány (HDR) energiafogyasztása kWh/1000 óra egységben. További információ az átló mérete hüvelykben és centiméterben, valamint a vízszintes és függőleges felbontás. Tartalmazza a készülék pontos jelölését és egy QR kódot. Részletes termékinformációs lapot tartalmaz a termékadatbázisban.

Hogyan spóroljunk árammal?

Olvassa el is

Téli gumik a biztonságos vezetéshez hideg utakon

Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.

Házi pékségek friss kenyér és péksütemények készítéséhez

Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez

Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.

Gyorsfőzők az egészséges ételekhez, energiát és időt takarítanak meg

Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.

Hogyan kezeljük az autót tél előtt?

És ne feledd! Közeledik az év még kihívásokkal telibb része! A hideg téli körülmények próbára teszik útitársa karbantartását és megjelenését.