Hogyan válasszunk fagyasztót?
17.11.2022 | Szerkesztőség

Hogyan válasszunk fagyasztót?

Nagy háztartásra főzöl? Rendszeresen fagyasztasz szezonális gyümölcsöt, zöldséget, halat vagy húst? Válasszon az igényeinek megfelelő fagyasztót. Döntse el a térbeli lehetőségek szerint. A szekrény , láda vagy beépített fagyasztó kényelmesebb az Ön számára?

Minden bekapcsolt fagyasztó jelentősen befolyásolja az áramfogyasztást . Az új energiacímke megegyezik a hűtőszekrények címkéjével. Az A energiahatékonysági osztály a legalacsonyabb villamosenergia-fogyasztással rendelkezik kWh/évben. Ha nincs külön kamrája az étel tárolására, akkor értékelni fogja az információkat zajkibocsátás dB-ben. A címkén a használható dombornyomó mennyiségére vonatkozó információkat is talál tér ban ben liter . Normál használat esetén háztartási tagonként körülbelül 30 l térfogatot számítson ki.

A fagyasztók méretei és súlya szintén fontos paraméterek lehetnek az Ön választása szerint.

A fagyasztókapacitás az élelmiszer súlyát mutatja kilogrammban, amelyet a fagyasztó 24 óra alatt képes lefagyasztani. A fagyasztási osztályt egy csillag (-6°C), kettő (-12°C), három (-18°C) vagy négy (-24°C) jelzi. Hosszú távú tartósításhoz -18°C-os mélyhűtés javasolt.

Vannak áramkimaradásaid? Érdekeljen a fagyasztó tárolási ideje is . Minél jobbak a szigetelési tulajdonságok, annál tovább marad fagyott az élelmiszer, és energiát takarít meg. Hosszabbítsa meg a tárolási időt és töltse fel a fagyasztó üres terét gélhűtő töltelékkel .

Praktikus funkciója a belső hőmérséklet hirtelen emelkedésének hangjelzése, amikor az ajtó nyitva van.

Válasszon egy jégkészítővel felszerelt szuper-standard fagyasztót. Élvezze a tökéletesen hűtött italokat egész nyáron.



Szekrényes fagyasztók

Szekrényes fagyasztók

Szabadon az állószekrényes fagyasztókat fiókos fagyasztóknak is nevezik. Kihúzható fiókokra jellemzőek. Tökéletes áttekintése legyen a fagyasztott élelmiszerek tárolásáról.

A prémium ezüst alapú antibakteriális felület segít megvédeni a fagyasztó belsejét a penésztől és a baktériumoktól.

A NoFrost funkcióval rendelkező fagyasztókban a harmat és a fagy eltávolítása a belső falak körüli légáramlással történik.

SuperFrost funkció, vagy nagyobb mennyiségű le nem fagyasztott élelmiszer behelyezése után is aktiválja a gyorsfagyasztást . A beállított hőmérséklet elérése után ez a funkció automatikusan kikapcsol.

Nézze meg a kijelzőt az intelligens fagyasztó belső hőmérsékletének és egyéb funkcióinak megtekintéséhez. Állítsa be előre a fagyási hőmérsékletet. A -18°C az ideális hőmérséklet a frissesség megőrzéséhez.

  • kisebb háztartások számára alkalmasak, a fiók kisebb területét foglalják el az élelmiszerek tiszta tárolására
  • nagy csomagok fagyasztására alkalmatlan nagy húsdarabok tárolására alkalmatlan

Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?


HűtőbetétekJégformák

Mellkasi fagyasztók

Mellkasi fagyasztók

A ládás fagyasztók vagy a pultos fagyasztók úgy néznek ki, mint egy nagy doboz , felső nyílással.

Fehér vagy fekete dobozt választasz? Készülsz az ünnepekre? Egy egész libát vagy egy nagy pulykát kell tárolni? Gyilkosokat csinálsz? Vegyél nagyobb mellkast mélyhűtő.

A különböző szélességek és nagyobb térfogatok mellett a pultos fagyasztókat kiváló hőszigetelő tulajdonságok és hosszú tárolási idő jellemzik. A felső fedél kinyitása után a hideg levegő nem távozik. A fagyasztóban marad. Alacsonyabb energiafogyasztást érhet el.

Hátránya az élelmiszerek egymás tetején való tárolása nagy kosarakban . Egy idő után elveszítheti a tárolási helyét.

  • alkalmas éttermekbe és nagyobb háztartásokba nagy tárolóhely nagy darab élelmiszerek számára különböző szélességek különböző térfogatokhoz alacsonyabb energiafogyasztás
  • az élelmiszertárolás gyengébb áttekintése, a tartalom gyengébb kezelése, több hely szükséges az elhelyezéshez

Vákuumos lezárók a friss élelmiszerek hosszabb tárolására


Beépített fagyasztók

Beépített fagyasztók

A beépített fagyasztókat úgy tervezték, hogy a konyhabútorok szekrényébe építsék be. Alapértelmezés szerint ezek fiókos fagyasztók, amelyek ugyanazokkal a tulajdonságokkal és funkciókkal rendelkeznek , mint a szekrényes fagyasztók . A beépített fagyasztók szekrényeinek megfelelő hőelvezetést kell biztosítaniuk.

  • alkalmas a konyha dizájnjának és letisztult stílusának megőrzésére
  • kisebb választék magasabb ár

Olvassa el is

Téli gumik a biztonságos vezetéshez hideg utakon

Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.

Házi pékségek friss kenyér és péksütemények készítéséhez

Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez

Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.

Gyorsfőzők az egészséges ételekhez, energiát és időt takarítanak meg

Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.

Gazdaságos TV mindenki számára egész évben

A modern televíziókészülékek intelligens, gazdaságos SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.