Hogyan spóroljunk az étkezési szokások megváltoztatásával?
19.10.2022 | Szerkesztőség

Hogyan spóroljunk az étkezési szokások megváltoztatásával?

Diéta összetétele. Változatos étrend, étkezési szokások. Mindezt kiskoruktól kezdve befolyásolja, különösen a család és a környezet, amelyben felnőünk. Mindannyiunknak megvannak a kedvenc és bevett gyakorlatai. Próbálj meg ihletet meríteni, és tedd meg az első lépéseket, hogy megváltoztasd őket. Ha minden nap sikerül megtakarítanod valamit, az összeredmény téged is meglep. Kezdje azonnal egyszerű intézkedésekkel, amelyek nem igényelnek további költségeket. Csökkentse az élelmiszer-fogyasztást. Egyél mértékkel és egészségesen.



Bevásárlás tervezés

Bevásárlás tervezés

Csökkentse az élelmiszer-pazarlást. Vásároljon drága húskészítményeket kis mennyiségben, és azonnal fogyasszon. Hosszabbítsa meg az élelmiszerek élettartamát, ha konzervdobozban, fagyasztva, szárítva, befőzve vagy vákuumcsomagolásban megfelelően tárolja.

  • Tervezze meg főzését . Főzzön néhány napig előre . Ezzel áramot, gázt, vizet és legfőképpen saját idejét takaríthatja meg. Használja a megtakarított időt egyéb tevékenységeire.
  • Vásárláskor használja a szükséges élelmiszerek és összetevők listáját . Jegyezze fel mindazt, ami a további főzéshez szükséges. Tartsa szemmel a papírt vagy az e-jegyzettömböt. Akkor nem felejtesz el semmit .
  • Minden főzéskor ellenőrizze a készlet állapotát . Ellenőrizze az összes élelmiszer garanciális idejét . Lehetőleg lejárati idővel rendelkező élelmiszert használjon. Ne készítsen szükségtelenül nagy előharisnyát. Csak olyan termékeket vásároljon ömlesztve, amelyeket rendszeresen fogyaszt (cukor, liszt, tészta, olaj, tojás, burgonya, hüvelyesek és egyéb tartós élelmiszerek, amelyek a mindennapi étkezések alapját képezik)
  • Szüntesse meg a családi sétákat a bevásárlóközpontokban csábító hirdetésekkel és ajánlatokkal. Inkább vegyen egy családi kirándulást a természetbe. Ha gyermek nélkül vásárol, akkor kevesebbe kerül.
  • Figyelje az akciókat a közeli üzletekben. Válasszon kedvezményes árú ételeket
  • Használjon hűségkártyákat vagy jutalomprogramokat a vásárlásokhoz.
  • Vásároljon tele, saját táskáival.

SzakácskönyvekTervezők

Főzés, tárolás

Főzés, tárolás

Részesítse előnyben az otthoni főzést , mint a félkész termékek vásárlását, a kiszállítást vagy a rendszeres étterem látogatást. Merítsen ihletet a szakácskönyvekből. Használjon egyszerű és bevált otthoni recepteket.

  • Korlátozza az ételek elkészítését egészségtelen ételekből. Kerülje a hosszú eltarthatóságú élelmiszereket, a félkész termékeket vagy az édesített italokat. Fagyasztott ételeket és kész szószokat, chipseket vagy palackozott vizet csak szükség esetén használjon vastartalékként. Az egészségtelen élelmiszer-adalék- és tartósítószer-tartalom mellett drágábbak is.
  • Egészítse ki a családdal eltöltött időt a házi készítésű kenhető kenőcsök feltalálásának élményével. Szokjon hozzá az olcsóbb és friss szezonális élelmiszerekhez. Kísérletezzen az ízekkel és a fantáziával.
  • Tanuld meg használni a maradékot, rizst, galuskát, kenyeret vagy gyümölcsöt és zöldséget. Derítsd ki hogy. Keressen különféle házi készítésű oktatóanyagokat és recepteket.
  • A sűrű és tartalmas levesek felmelegítenek és jóllaknak. Készítsen egy teljes családi ebédet. Tanítsd meg gyermekeidnek, hogyan kell hagyományosan étkezni kiskoruktól kezdve.
  • Ne egyél gyakran. Egy teljes családi ebéd egy étteremben jelentősen megtörheti szűkös családi költségvetését. Vigyen magával harapnivalókat és előre elkészített ételeket az utazásokra. Csomagolja az ebédet élelmiszeres dobozokba és termoszokba. Egyél korlátlan mennyiségű meleg ételt, ahol és amikor csak lehetséges.

TermoszokHűtődobozokÉlelmiszer dobozok

Gondozás és karbantartás

Gondozás és karbantartás

Tartsa tisztán konyhai edényeit . Szabaduljon meg minden zsírtól, lerakódástól és égési sérüléstől. Tisztítsa meg a mosogatógépet is , különösen a szivattyút és a szűrőt. Gyönyörűen tiszta edényei lesznek, és megtakaríthatja a vizet és az áramot. Használjon jó minőségű, bevált mosogatógép tablettákat .

  • Tisztítsa meg a sütő üvegajtóját. Ne nyissa ki az ajtót, és akár 30%-át is megtakaríthatja a távozó hőnek.
  • Vízkőmentesítse a vízforralót, a víz gyorsabban felforr, és áramot takarít meg.
  • Csökkentse a tisztítószerek adagját. Cserélje le az eldobható törölközőket minőségi textilre.

MosogatógépekMosószerek

Otthoni termesztés

Otthoni termesztés

Próbálja ki az otthoni termesztést lakásokban, teraszokon vagy erkélyeken. Gyakran kihasználatlanok és üresek. A koktélparadicsom, uborka és eper a kellemes növényzet mellett örömet okoz. A nagyszerű házi illat és íz ellenállhatatlan. Ízesítse ételeit saját friss fűszernövényeivel . Mindig legyen kéznél egy kis kert illatos növényekkel.

  • Szerezzen okos virágcserepeket . Az alkalmazott fejlett technológia lehetővé teszi a gyógynövények egyszerű és karbantartás nélküli termesztését. A beépített víztartály 2 hétig bírja. Az oszlopon lévő világítás optimális fényt bocsát ki a növények számára. Csak helyezze be az eredeti tölteléket egy növénnyel és szubsztrátummal, és gazdag termést kaphat.
  • Feldolgozza és tárolja a kertből származó szezonális gyümölcs- és zöldségfeleslegeket. Takarítson meg helyet a fagyasztóban. Előnyben részesítse a szárítással és konzerválással bevált feldolgozást. Jelentősen csökkenti a további energiaigényt tárolásuk során. Pácolj, készíts magadnak gyümölcsleveket, püréket, zabkását, lekvárokat és egyéb rágcsálnivalókat.

Élelmiszer szárítók

Olvassa el is

Téli gumik a biztonságos vezetéshez hideg utakon

Valószínűleg már nem fér kétség a téli gumi használatának szükségességéhez a nehéz téli időjárási körülmények között. Az általános ajánlás az, hogy váltson téli gumira, ha a környezeti hőmérséklet 7°C alá csökken.

Házi pékségek friss kenyér és péksütemények készítéséhez

Szeretsz egy friss, ropogós szelet kenyeret vagy egy meleg, illatos péksüteményt reggelizni? Akkor mindenképpen szerezzen magának egy kis házi pékséget.

Konyhai robotok – megbízható társak főzéshez és sütéshez

Fedezzen fel egy megbízható társat napi vagy alkalmi főzéshez és sütéshez. Legyen kreatív szakács. Készítsen ételeket a világ minden tájáról.

Gyorsfőzők az egészséges ételekhez, energiát és időt takarítanak meg

Sajátítsa el kedvenc ételeinek elkészítését az idő töredéke alatt. Az egészséges, nagyobb nyomáson végzett gőzfőzés jelentősen lerövidíti az elkészítési időt és ezáltal energiát takarít meg.

Gazdaságos TV mindenki számára egész évben

A modern televíziókészülékek intelligens, gazdaságos SMART eszközök minden háztartásban. Gazdag funkciók, rendkívül lapos időtlen kialakítás, kiváló kép és hang predesztinálta őket a mindennapi használatra.

Joghurtkészítők – segítők a természetes immunitás támogatásában

Készítsen otthon ízletes probiotikus joghurtokat kiváló minőségű friss vagy szárított gyümölcsökből. Szerezzen megfelelő immunitást a jó baktériumoknak köszönhetően, amelyek nélkülözhetetlenek a bél mikroflóra megfelelő működéséhez.

Ruhagőzölő a ruhák egyszerű kezeléséhez és fertőtlenítéséhez

A gőz lágyítja és kiegyenesíti a textil szálait, ezáltal kiegyenesíti a ráncos ruhákat és a redőket. Ugyanakkor hatékonyan fertőtleníti a textíliákat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb kávét?

A kávé az egyik legrégebbi és legnépszerűbb serkentő ital. Ízletes ok a baráti találkozásokra, a kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

Házi füstölők a füstölt húsok természetes tartósítására és teljes ízére

A szárítással együtt a füstölés az élelmiszerek tartósításának legrégebbi formája. A népszerű hentesek és húsfeldolgozók kiváló alkalom az egész család és baráti találkozásra.

Ablaktisztítás – hatékony és modern

Az ablakok, tükrök, zuhanyfülkék vagy különféle sima fényes felületek tisztítása otthon gyakran rémálom. De tedd hatékonyan és korszerűen.

Pihenjen a téli sportok mellett

Szlovákia gyönyörű hegyvidéki ország számos jól felszerelt téli üdülőhellyel. Remek környezetet kínálnak a kikapcsolódásra és sportolásra, kiváló hóviszonyok mellett.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Szerelje fel modern otthonát üvegkerámia főzőlappal vagy biztonságos indukciós főzőlappal. Próbálja ki az innovatív, szórakoztató, egyszerű főzést és sok intelligens funkciót.